Originally Posted by
thermofluid
Forumu mesgul ediyoruz ama madem konu acildi ben de yazayim.
Ben de 3-4 yil boyunca Turkiye'de bilimsel bi kurulusta calistim. Daha 2011 yilinda ordaki mentaliteyi gorunce ayrilma planlari yaptim ve ortalik toz duman olmadan Almanya'da bir arastirma kurulusuna yerlestim. Ilk bir sene alismak zor oldu. Havasi, arkadaslik ortami, dil bilmemek derken cok zor gunler gecti. Ilk 4 sene nerdeyse karin tokluguna calistim. Simdi 5. yilimi doldurmak uzereyim ve son bir senedir guzel bir iste calisiyorum. Doktoram da bitmek uzere. Dilini ogrendim. Kimse ne geldigime, ne gittigime karisiyor. Turk oldugum icin bir irkci harekete de maruz kalmiyorum ve burada ekonomiye ve bilimsel gelismesine katki sagladigim icin insanlar oldukca saygili.
Eger universite yasinda cocugunuz varsa 3 sene oss-ygs gibi sacma sinav sistemlerine hazirlatip, gencligine yazik etmeyin. O surede dunya klasiklerini okusun, aydinlanma donemini incelesin, spor yapsin, ilginc hobiler edinsin ve dunyayi gezsin. Ona verebileceginiz en guzel hediye bu bence. Paradan. maldan, mulkten daha degerli. Zaten para kanimca vizyonsuz adama yakismiyor ve elinde de cok tutamiyor zaten.
Turkiye'ye donunce herkes soruyor, Almanlar bizi konusuyor mu diye. Adamlarin tek derdi aksam bira mi icsem sarap mi diyorum. Zamaninda cok anlatmaya calistim ama Einstein'in dedigi gibi insanlarin on yargisini kirmak atomu parcalamaktan daha zor. Dolar faizimi, temettulerimi alip keyfime bakiyorum. Munakasaya hic girmiyorum akrabalarla. Dunyaya zaten kisa bir sure icin geliyoruz. Oncelik bence mutlulugumuzu maksimize etmek.