orada hata olabilir, fön yeni olduğu için bilgilerde eksiklik olabilir... şirketi arayıp sorunuz
Printable View
Ben de onu diyorum. Borsa yukarı giderken neden performansı yüksek bir fon tercih edilmesin? Borsa düştü diyelim ki; sadece ilk düşüş günü VIOP bir tampon görevi görür ama herkes borsada düşüşün devamını düşünürken VIOP fonu kurtarır mı yoksa ertesi gün o da diğer fonlara eşlik ederek düşmeyecek midir? İlk düşüş anında sadece bir miktar yavaşlatır ama zaten kendisinden yüksek gelir elde etmiş olanlar da daha fazla düşüşle en fazla aynı noktaya gelirler. Borsa düştüğünde diğerleri düşecek IJA %50 hisse oranıyla düşmeyecek mi? Daha fazla düşeceği düşünülen Borsa'da short yönünde açılacak VIOP + yönde bir etki mi yaratacak?
hsyfler borsa düşerken "mecburen" düşecek. IJA ise "değişken" fon olduğu için hisse senedini minimize ederek bist düşerken viop sayesinde pozitif getiri sağlayabilecek. Yani kağıt üstünde böyle. Gerçekte ne olur göreceğiz:) IJA'nın karakterini GZN'ye çok benzetiyorum bu arada ;)
o anda % 50 hissede kalacakları ne malum ? ya hisse oranlarını da azaltırlarsa... yaşamadan da bilinmez.ne kadar şu olursa bunu yaparız falan diye fön yöneticileri düşünse hazırlık da yapsalar o an geldiğinde , ancak deneyimleyerek öğrenecekler.
Rahmetli Aynştayın ile çok iyi dosttuk bir zamanlar amerikada princeton , new jersey yılları zamanında... vay be seneler ne çabuk geçmiş.. ( once upon a time in america ) ... neyse , bi gün piyasalarla ilgili Aynştayınla felsefi bir sohbetteyken , böyle durdu bi an , yüzüme uzun uzun bakıp , ya Hamza senin iyi bir oyuncu spekülatör olmandaki temel sebep , hayatının her alanında bilmek istediğin herhangi bir konuyu deneyimleyerek sonuca ulaştırman demişti. Sonra düşündüm hakkaten haklıydı.
ben şahsım ve özbenliğim ( üçlü salto ) yukardaki yazıyı yazmak ile iştigal eylerken , zaten '' merhaba tele vole ahahaha '' , güzelcene açıklamış. aynen dediği gibi...
Borsanin yukari gidecegini dusunuyorsaniz gidip longlayin fonlarla ugrasmayin.su ana kadar son sene rallisi olmasa pandemi yani hsyf turk hep geirde kalmis.ija da yuzde 60 hisseydi 40 lara dusmus.ayrica orda hisseler yatirim icin alinmiyor.viopla arbitraj farki olustugu icin alinip satiliyor.hisse yatirimi.yok yani ortada
Merkez kur %2,85 artış. Dunden 10,392 bugune 10,6888
Eger gevseme olmazsa , su anki degerde kalmaya devam ederse yarin %3,47 artış daha gerceklesebilir.
Yatirim tavsiyesi degildir. :(