o zaman sn Deniz 43,CDS İMİZ YENİDEN 600 üzerine çıkabilir 1-2 ay vadede ,hayli kötü..........
Printable View
Haydar Acun
@Haydaracunn
Merkez Bankası başkanları da hisse senedi alıp satar gibi “trade” edilen bir enstürman haline döndü. Faiz en düşükte değiştir, faiz en yüksekte değiştir..
https://mobile.twitter.com/Haydaracu...56175366225920
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Herkes google amcaya 9 nolu cumhurbaşkanlığı kararnamesi yazsın. Istanbul sözleşmesini nasıl tek taraflı fesh ettiyse, lozan,montrö vs.. fesh edebiliyormus.
Sn Deniz saçma olsada sorayım.
Sebep mb nin faizi artırması
Sonuç mb başkanın görevden alınmasıysa
Eğer mb faiz artırmasaydı şu anki sonuçtan daha mı iyi olurdu ?
İki seçeneğinde uzun vadede sonucu değiştirmeyeceğine inanıyorum. Kısa orta vade için soruyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
deniz43 hocam aklıma geldi...biraz ütopik bişey ama olsa ne olur diye merak ettim...
hükümet çıkıp bankaların ve varlık yönetim şirketlerinin elindeki tüm sorunlu TL kredileri alıyorum dese ne olur? sonuçta bunun için lazım olsan şey TL ve o da matbaada basılıyor...senin gibi ekonomi bilgim olmadığı için sonuçlarını da bilemediğim için soruyorum...aklıma gelen mesela piyasaya bir anda yağmur gibi TL ineceği için enflasyon patlar (mı) veya daha neler olur?
Merkez Bankası faiz arttırmasaydı,Benchmark ABD tahvillerinin getirilerinin tırmanışıyla "sıcak para" yavaş yavaş pozisyon azaltırdı.Şimdi hepsi bir anda çıkış kapısına yönelecek.Sıcak para ile ekonomiyi döndürmeye çalışmak büyük hata ama ,bir anda çıkışlarının fırtına yaratması kaçınılmaz.
Hükümet sorunlu kredileri hangi fiyattan alacak.100 TL verilen krediden sadece 5 TL tahsil edilme imkanı olmasına rağmen bankalara 100 TL ödenirse,bankalara halkın cebinden para ödenmiş olur.Halkın cebinden ,çünkü bu para enflasyon yoluyla halkın cebinden çıkar.Bunun da hukuki sonuçları vardır,iktidar değişince "ağır ceza"lık suç olarak konu yargının önüne gelir.
İktidar değişirse ki bu seçimle olmaz bu saatten sonra, iktidar mensupları yurtdışına çoktan çıkmış olur Sn deniz43. Yeni iktidarın ortakları da seçmeni ve yöneticileri eski iktidar olan iki yeni parti olacağına göre (kuvvetle muhtemel) kim hesap soracak?
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi