TL nin inanılmaz değer kaybına karşı senin hangi fiyatlarda olman gerektiğini düşünmek beni heyecanlandırıyor.
Printable View
TL nin inanılmaz değer kaybına karşı senin hangi fiyatlarda olman gerektiğini düşünmek beni heyecanlandırıyor.
Endeks düştüğünde nasılsa toplarım düşüncesi olabilir ama eskisi gibi
aşağıda bırakamıyorlar çünkü alım geliyor o yüzden mal kaptırıyorlar.
Belli dirençlere ve önemli kırılım yerlerine satış koyuyorlar, sanırım özellikle
bofa nın robotları için.Kırılım gelirse atlayan çok olur düşüncesiyle.Çünkü
bir yandan bu seviyelerden biriktirenler de var bir yandan kırılımı bekleyenler de
şurası geçerse alım diyen kesim.
Ancak zaten diğer tahtalardan kazananlar kazandıklarını buradan mallanıyor,
düşse düşeceği marj belli öyle panik olup satacak KY de görünmüor ki
bu seviyelerden zaten vermez.
Genellikle uzun vadeler de oluşan formasyonların gerçekleşmesi daha mümkün
olduğundan oluşacak kırılımın hedefi zaten 280-300 TL ler civarı.Genellikle
hedefinin de üstüne koyduğu için devamı da mümkün,onun için tahtacının
işi zor.
Tahtacının işi zor mu bilmiyorum ama kolay gibi geliyor. Alıcı göremiyorum ben alıcı olmayan yerde neden zor olsun işi aşşagıya basmasınada gerek yok burdan topluyor üstüne bugun yarın endeks düşer kimse alış girmediğinde yine düşürcek hacimsizce 3-5 k lota. İşi zor olan asıl tahtada bekleyen yüksek maliyetliler.
maliyetimiz yüksek değil de endeks nerelere geldi bu nerede kaldı yazık bu kadar bekleyene
tamamen bitkisel hayat da...
spk nın bu tür hisseleride incelemesi lazım. Yatırımcı nasıl zarara uğratılıyor açığa çıkartıp ağır cezalarla bu işlerin önünü alması yatırımcı koruması lazım fakat spk nın yaptığı icraatler ortada. diycek çok bişey yok patron mağdurlar ordusu yarattı 1 senedir spk dahil herkes izliyor.
Çok güzel konuya değinmişşin borsazede kardeşim spk ne yapsın şimdi yatırımcı ilişkilerine mail at kağıdınız neden gitmiyor. Bizle işi yok piyasa karar veriyo gibi yanıtlar alacağız.Yada gale alınmıcaz yada cevap bile yazma tenezzülünde bulunmuyacaklar. Tabiki neden kurumsallık yok erbosanda busorunla karşılaştığım için bole yazdım.
hesap kitap yapıp sabretmekten başka çare yok, 20 mil sermaye ile 257 mil. kar yazdı mı ? evet... yılın ikinci yarısı benzer bir performans olabilir mi? kısmen evet, öyleyse yılı 450 ila 500 mil kar ile tamamlama ihtimali yüksek mi? evet...
peki 450 mil sermayeye oranlandığında kaç kat kar ortaya çıkar? 450/20= 22,5 hbk çıkar... 400 kar gelse 20 kat çıkar vs.
bu karların geleme ihtimali var mı?
bilançoyu karıştırırken eldeki 3 mil doları sattıklarını ve yerine stok artışı yaptıklarını biliyoruz.
Stoklar--->2. çeyrek 615.588.976---> ilk çeyrek--->493.290.699
Net Yabancı Para Pozisyonu---> 896.665 tl----> ilk çeyrek-->46.071.412 tl . kadar dövizi vardı...