Originally Posted by
virtue
Böyle bir ortamda bana göre hisseciler çok sevinmemeli...
Neden?
1-Sahip oldukları varlıkların artma nedeni yerel paranın pul değerinden işlem görmesi. Yani gerçekte kazanılan bir şey yok.
2-Böyle krizlerde (1990 larda hazineden 30 cent olmadığından kriz çıkmıştı. Şimdi keşke öyle olsa. Eksi rezerv var) günün sonunda en çok sermaye piyasaları etkilenir. Dip seviyelerini görebilir.
3-Seçime tam takır hazine ve yüklü borçla girilirken artık nerdeyse tüm ekonomistler ülkede para politikasının kalmadığından bahsediyorlar. 500-600 artı rezervi olan Rusya bile faiz artırırken Don Kişot un değirmenle savaşı gibi biz tam tersi hareket yapıyoruz.
Onlar salak mı? Ekonomiyi bilmiyorlar mı?
4-Böyle bir kriz içinde sadece bir "vaat" için tüm bankaların nasıl tavan yaptığına çok şaşırdım. Ortada para bile yok. MB swapları bile eriyor.
5-2022 de muhtemel seçimde şimdiki iktidar da gelsi başka hükümet de kurulsa mutlaka acı reçete içilecek. Hep öyle olmadı mı? Bu ortamda sermaye piyasalarına nasıl para girer?
6-2022 de FED para musluklarını kısacağına göre para BİST e hangi yolla girecek?
Bu nedenlerle BİST te TAVAN SEVİYEDEN yaşanan son hareketin yabancı fonların sene sonu vur kaç hareketi olduğuna inanıyorum.