Beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmur da şimdi sıra geldi ......
Printable View
Hayırlısı olsun Ali bey, bende açıkçası hızla primlenmesinden korkup , savunmaya geçtim.
Benim trader de fiili dolaşım yüzde 12,73 gözüküyor.son bir haftadakilerr hariç.Bence bunlar bedelli de düşünüyorlar. Bugünkü fiyattan hisseyi satsalar.30000x7000:21000000 TL az değil.Birde üzerine bedelli yapsalar.İyi para toplarlar.Hindistandaki şirketi alınca paraya sıkışmış olabilirler.
Paraya sıkıştıklarını düşünmüyorum, kasada 200 milyon üstü nakit var, bunun kokusunun bu ay sonuna kadar çıkacağını düşünüyorum, bedelli ve bedelsiz yapsalar harika olur ama önce son 15 günde giren ky ve günlükçüleri azaltmak gibi bir niyetleri varsa onuda bilemeyiz. sayın cianli sizede hayırlı olsun,.
Teşekkürler
İnşallah bedelli vede bedelsiz birlikte olur
Ama genel kurulda ben yazılı teklif verdim
Ret ettiler ihtiyacımız yok diye
Sermaye küçük olunca bedelli yapsa ne olacak kaynak yaratmaz
Bedelsiz yapılsa buda kaynak yaratmaz
Egerki hisse satmak için kaydettirmislerse
Şu dönemde alıcı var rahat satarlar
Bakalım izleyelim 9 aylık blanco göndermeleri gerekmediği için ya yeni olumlu haber beklemek yada 12 aylık blanco beklentisi yukarı götürebilir.
Şu anda iştirakler için halka arz için olumlu
Hava var
Genel kurulda eğer pandemi olmasa bu yönde düşünceleri var olduğu yolunda izlenim edinmiştim
Hayırlısı olsun bakalim
BDDK ''nin almış olduğu bir karar var. Daha önce cirosu 500 mio TL yi gecen firmalara kredi derecelendirme firmasi tarafindan kredi notu alma zorunluluğu getirildi. Ancak sonradan yapilan duzenleme ile bu ciro kriteri ile degil toplam kredi tutarı 500 mio TL yi aşan firmalarda 06.2021 tarihine kadar kredi notu alma zorunluluğu olarak değiştirildi. İsbir bilançoları incelendiğinde borçluluğu 500 mio TL üzerinde degil mi? Peki kredi notu notu hesaplanırken firma sermayesi dikkate alınmıyor mu? Bu sermaye ile kredi notunu yükseltmesi için sermaye artırması gerekmez mi? Bunlari sorgulamak lazım. İyi bir kredi notu yüksek bir sermaye ve özkaynak ile iyi cikar. 06.2021 tarihine kadar bakalim ne olacak..
Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi düşüncemdir. Dikkate almayınız..
Kredilerde sermayeden ziyade Özkaynak önemlidir.simdi İşbir bu sermaye ile kredi alamazmi diyeceğiz
Sermayesi yüksek olup ozkaynagini yitirmiş şirket kredi alamaz ama İşbir bu komik sermaye ile rahatça kredi alır.
Yani sermayeye kredi almanin ilgisi yoktur
Sagliklar
Cinali bey,
İşbir gibi bir firmanın elbette kredi bulmak için sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ancak kredi puanına gore bankalar teminat yapısı ve fiyatlama yaparken aynı bireysel kkb puanına gore kredi nasil çıkıyorsa kredi şartlarını gevşetebilir. Bu da bana gore düsuk olan sermayesini yukselterek sonuçta burada sermaye sabit ozkaynaklar degişken bir veri oldugu icin kredi puanına iyi bir yansimasi olur. Bu kredi notuna gore daha ucuz maliyet ile finansman sağlayabilir. Teminat yapısı daha gevşek bir kredi bulabilir vs.
Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi dusuncemdir.Dikkate almayınız.