BU MİLLETİN GENLERİNDE TÜTCARLIK VAR. DOLAR DÜŞDÜKCE STOKLIYOR.
https://i.hizliresim.com/lW2D1J.jpg
Printable View
BU MİLLETİN GENLERİNDE TÜTCARLIK VAR. DOLAR DÜŞDÜKCE STOKLIYOR.
https://i.hizliresim.com/lW2D1J.jpg
Bu milletin genlerinde tüccarlık falan yoktur..
Yerli nin bu kadar dolara abanmasına ragmen doların bu kadar lodos balığı gibi davranması burnuma ciddi ciddi kötü kokular getiriyor..
3.50 ve üzeri dolar alanların hali 2001 e döner mi acaba demeden edemiyorum..
HÜKÜMET DOLARI BASKILAMAKLA KENDİ AYAĞINA SIKIYOR:
1- İnsanların döviz bozdurması için kurun yükselmesine izin verilmesi lazım. Suyun önüne set çekersen akıp yolunu bulamaz. Bu kadar basit.
2- Kur yükselmeye başlarsa kâr realizasyonu ile döviz satışı olacak ve kur dengeye gelecek. Yüksek faizle kuru baskılamak hiçbir şeyi çözmedi.
Sevgili sermo..
72000 borsada yanıma bir kişi yaklaşıp ne alalım borsadan demedi..
Borsa nın anlı şanlı kağıtları yüzde 30 dan fazla yaptılar 3-5 ayda..
Şimdilerde ne alalım ya koç moç hııı türünden göz kırpma ile karışık sorular alıyorum..
Bizim millet oldum olası terse yatmıştır..
En son böyle dolarize olmaları 2001 krizinde oldu idi
O zamanlar meşhurrrr bi 2.50 olacak dolar lafları vardı..
1.50 1.70 lerden millet komple dolara gömüldü..
Hatta o zamanın dizisi bizim kilerde bile 1-2 bölüm dolar mevzusu işlenmiştir..
Sonrası malum..
2.5 değerini anca 2015 senesinde 14 sene sonra gördü..
Fonlama faizi 7.75 iken her gün düşür şu faizleri diyen zihniyet 11.90 da hiç ses çıkarmıyor..
İlginç..
Hemde elinde daha fazla siyasi güç varken..???
Sayın gundwane,
Tabi ki espri yapıyoruz.
Doları stoklayan Dolar Milyonerleri. Merkez Bankası araştırma yapmış kim alıyor diye bu dolarları diye.
Döviz mevduatında 'yerli milyoner' imzası
http://www.businessht.com.tr/ekonomi...ilyoner-imzasi
Ben şu an gördüğümü söylüyorum.
Şu an görünen ; Biraz çıktımı kafasına biniyorlar..
Birileri bizim bilmediğimiz birşeyleri bilip de satıyor gibi..
Baskı maskı denebilir ama ben şahsen inanmıyorum..
3.5440 dan 3.5280 e kadar bastı bugün de..
Bizimle birlikte hareket eden diğer para birimleride nanay..
BRL geçen siyasi etkiler ile bi gaz gitti gerisin geri gelmekle meşgul yeniden..
Yani şu ara dolar almanın bir manası yok.
2000 li yılların başı ile şu anda kıyas kabul edilemeyecek tarzda dış borç farkı var. özel sektör ciddi bir borç yükü altında, ve ülkenin ekonomisi ciddi hasar gördü son yıllarda uygulanan politikalarla.
dolar/tl konusu yatırım tavsiyesi verilecek bir konu değil, denildiği gibi uzun yıllar yatay kaldığı zamanlarda oldu. ancak benim açımdan bu kez durumun farklı olduğu şeklinde bir kanaat var (yukarıda açıklanan nedenler yüzünden ve sıkı bir ekonomi/siyaset haberi takipçisi olarak), okumalarım bu minvalde.
az gelişmiş bir ülke olunması ve karşılaştırmalı rekabette geride olmamız da elbette etkili, üstelik artık tarih daha hızlı akıyor: gelişmişlik düzeyinde geride olmanın (negatif) maliyeti her gün daha etkili oluyor.
bu GLP yi kademeli merkezin yukarı çekmesi lazım 18-20-22...... 42 ***
GLP yukarı gidince vatandaş dolardan çıkıp gidip GLP ye zıplayacaktır, 4 aylık döngüler şeklinde piyası okumak lazım, 4/4/4 (1yıl) sonra diğer 4/4/4 (2.yıl) , açıkcası doların hareketi USD/BRL benzeri bir hareket olursa yapacak birşey yok, eldeki mevcut doların turşusunu kurmaktan başka, açıkcası 2,90-3,95 hareketi de çok saçma idi, tüm EM lerim parası o vakit 4 ay değer kazandı bizim para değer kaybetti, bilinçli bir şekilde dolar vatandaşa devredildi, geri vatandaşlardan almanın tek formülü yüksek GLP ile mümkün görünüyor, kinse dolarını bozdurup 100,000 endeksten hisse almaz, geriye tek birşey kalıyor, doları GLP ile likit olarak hedge etmek, bir nevi vatandaşın elindeki likit paraya makul ve tatminkar oranlar sunmak, *** lı olan satır buraya tekrar yazmış olsam, imla sanki düşük olmaz, yada metnin bütünlüğü bozulmaz :)