Gene iyi ne alsan ikiye katladı bu ara bi bu kaldı.
Fil bosalmasi gibi patlayacak bekliyoruz para geldikçe de ekliyoruz.
Printable View
Perşembenin gelişi, Çarşambadan bellidir...
4 gün önce yazmıştık ne yaşayacağımızı...
''Bıldır yediği hurmalar, bu yıl g.tünü tırmalar.''
Endeks elbet düzeltmesini yapacak,
Ama bizim lanet kendini hiç koruma altına almadı ki.
Endeks yükselirken düştü...Endeks düşerken yine düşüyor.
Dünkü %6 düşüşe mal sahibi öyle olmaz böyle olur deyip tahtayı tavan yapmasını bekledim.
Ama hep dedim, bu adama güvenim sıfır, Onda öyle bir mabat yok.
Şimdi tekrar diğer tahtaların s.... keyfi yerine gelecek, Endeks toparlayacak diye bekle dur.
Manken amk laneti, konu mankeni...
Bu tahtada bunca beklenti varken, BİST'TİN rüzgarından zerre kadar faydalanamadı.
Zamanında bizim abilerimiz bize hep şunu derdi...
''Kötü havada iyi tahta olmaz''...''Yükselemeyen borsa veya hisse düşmeye mahkumdur''
YTD...:28:
Mal sahibi Mülk sahibi
Nerede bunun ilk sahibi
Güneşe yüzünü dönmüş
Son ürüne kadar tüm süreçleri kendisi yapacak
Yurt dışı bağlantılar hazır vs vs.
Akıllı olmak şirketin barındırdığı potansiyeli keşfetmek lazım
Yazın bir tarafa
3 bilemediniz 5 ay içinde bu şirketi millet çift hanelerde almak için sıraya girecek.
Ben artık ekran kapatıyorum
Herkese önce sağlık sonra bolca para diliyorum.
Şahsi görüşlerimdir inceleyip araştırıp öyle karar verin.
Yatırım tavsiyesi değildir
Arkadaşlar bu fabrikanın çalışma düzenini bilen varmı.ornegin kaç vardiya çalışıyor?
F/K hesabı ile kasadaki naktin ve borçların ilgisi yoktur. F/K Piyasa Değerinin Yıllıklandırılmış (yani son 4 çeyreklik) Net Kâra Bölünmesidir. Kavram kargaşasına girmişsiniz. Kasada nakdin bol olması başka bir şey. Onun avantajlarının olması başka bir şey, ama F/K ve hesaplaması ile bir bağlantısı sözkonusu değil. Nakdi bol olduğu için düşük borçlulukla gitmesi sağlanabilir, bu da faiz giderlerini azaltır, ya da bir yatırım yapacaksa daha az borçlanarak yapar. Bunun net kâra dolaylı etkisi elbette vardır, ama nakdi bol diye aslında 4 yerine 3'lü F/K durumu var şeklinde yorum yapmak kavramları kendi tanımlarından çıkarmak olur. Şirketin kârlılığına dolaylı etki yapacak bir yığın başka faktör de bulunabilir, ama bunlar doğrudan F/K ile ilintilendirilip aslında gizli F/K şudur gibi sonuç çıkarmak olayı bağlamından koparmak olur.
Saygılar.
Ben de hesabı böyle yaparım.
Hisse başına 2 lira borcu olup 4 fk işlem gören kağıt ile hisse başına 2 lira nakiti olup 4 fk işlem gören sirket çok çok farklıdır bana göre.
Bantas temel olarak borsadaki en ucuz birkaç kağıttan birisi.
Borcu yok.
Her çeyrek ama az ama çok karı var.
Hammadde fiyatları düşüyor.
Müşterilerinin ise işleri her zamankinden çok daha iyi.
Resmen kusursuz bir ortam var ama kağıt rezil ötesi rezil performansa devam ediyor.
Elime para geldikçe bantas alıyorum.
Elimden gelen bu.
Simdi soru su.
%40 faizle 50.000 TL. tuketici kredisi cekip, 12.500 lot BNTAS alirmiydiniz ?