Dün PPF konusunda paylaşmıştım. Daha fazla açıklamayı orada görebilirsiniz. Ons altının USD bazındaki % getirisini TL % getirisi olarak veriyor. Fon altın fonu değil özel borçlanma araçları fonu.
Printable View
Hayır o şekilde değil ons altın şu an 1300 USD eğer 424 gün sonra 1482 USD olmazsa %14 getiri garantiniz var diyor benim anladığım. Fonun izahnamesinde örnek hesaplama mevcut yanlış yönlendirme yapmamayım. Dün yanlış anlamışım çünkü fonu. Bugün konuşuldu PPF konusunda.
Tespitiniz maalesef doğru..
Kriz, ekonominin yeniden ayağa kalkmasında iki olayın gerçekleşmesine izin verir.
1- İnsanlar kitleler halinde işsizler ordusuna katılır. İnsanlar yeniden iş ararken daha düşük ücretlere razı gelerek ücret düzeyi aşağı çekilmiş olur.
2- Bu işsizlik patlamasında işini kaybetmek istemeyen çalışanlar gerçekleşen enflasyonun altında ücret zamlarına razı olurlar.
Bu iki durumun sonucunda firmalar karlı ve ihracat potansiyelli olmaya başlar. Ülke krizden çıkmanın eşiğindedir artık.
Toplum da katlandığı bu mağduriyeti ülkeyi bu duruma getirenleri iktidardan alaşağı ederek faturalandırır. Bu sürece direnen siyasal iktidar ülkenin onlarca yıl gerilemesine neden olur.
Haklisiniz ama benden cok daha fazlasini yazanlar var ve bu kisilere hicbir sey olmuyor.
Ki ben yorumlarimda partizanlikta yapmiyorum. Mesela en son yorumumda secim oncesi bir kriz bekledigimi yazdim kodese atildim
Bundan sonra daha az ve dikkatli yazarim.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.