Vestel batacaksa neden bedelli yapmıyor
Printable View
Vestel batacaksa neden bedelli yapmıyor
saol.tamam anlaşıldı. satışlarını giderek arttıran vestel beyaz eşya yatırım kararı aldı(sürekli yeni mağazaların açıldığını da görüyorız) ve ardından bedelsiz sermaye arttırımı geldi. bedelsiz sermaye arttırımı ilgi görmedi. hatta hisseye para bağlanmak istenmediğini görüyoruz.
fiyat zirvede olduğu zaman bedelsiz sermaye arttırımı çoğunlukla ilgi görmez. oysa borsa değerinin daha yüksek olduğu
aracı kurumlar tarafından açıklanıp al tavsiyesi veriliyor. bu açıkladığın olumsuz durumlar mı yükselişi engelledi?
ya da beklenti önceden satın alındığı için fiyat en yüksek noktasını bulmuştu?
bu olumsuz durum şirketlerin geleceğini nasıl etkiler. yatırımcılar için riskin ölçüsü nedir?
Muhtemelen. Söyle bir bilgi vereyim . 1 veya 2 yıl önce bir japon bankası vestel e kredi (veya dış ticarette sigortada olabilir)vermeyeceğini açıkladı. Hemen iş yatırım beni aradı vestel ve vesbe ye kredili alımı kapadı. Bunların hepsi piyasada duyuluyor.
Riskin bizim açısından ölçüsü : Valla ben çok uzun zamandır hissedeyim. Ben bizim açımızdan riski çok yüksek bulmuyorum. Ama sanıyorum hata ediyorum. Ama bu para yokluğu bilançolara etkiyor, buda bizim beklediğimiz karları getirmiyor veya getirmeyecek. Karlar finansman giderlerine yediriliyor. Zaman içinde düzelirmi . Tek beklentim Vesbe zorlu grubunun en karlı şirketi. Bu şirket Anz için çok önemli. Bu hisseleri bu fiyattan nasıl sattı anlamıyorum. Bunları geri almak isterse hisseyi çok kırar .
Edit: Birde bu satılan hisseleri alanlar herhlade boşuna almıyorlardır. mutlaka kar etmeyi planlıyorlardır
Zoren i bilmiyorum ama meta nikel in patlak olduğunu düşünüyorum. Dünyada Nikel arzı fazlası var herhalde. Yunanistanda avrupanın en büyük nikel madeni kepenkleri kapadı geçtiğimiz yıl. Pil de kullanacaz falan dedilerde , nikelin ana kullanım alanı (%70)paslanmaz çelik, öyle bir tesisin te Türkiye de kurulması pek muhtemel değil