Evler bi %25 daha zamalanacak desenize.
Çarpanlar 500 600 olur artik :)
Dünyanin en zengin ulkesiyiz olur okadar. Gazımız bile var:)
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Şunu da ekleyeyim anasına babasına kardeşine satanlar cok ciddi bir oranda gerçekleşti. Arkadaşına al ver yapanları filan hiç bilemiyoruz. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tarz isleri genelde insaatcilar yapti.Ucuzdan nakit yarattilar kendilerine.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşıyla evleri değiş tokuş yapanlar çok var. Örneğin nosfecagrinın yatırım için almış olduğu kiradaki evini ben alıyorum nosfecagrida benim kiradaki evi alıyor. 10 yıl sonra tekrar ya eski sahibine ya da başka birine satılacak. Sonuçta iyi dostlar arasında böyle takaslar kesin olmuştur...
Akrabalara satışlarda ise bankalar onay vermiyor tabii soyadı aynı ise farklı ise bankanın bunu fark etme olasılığı düşük gibi geliyor. Sonuçta bankada aktif rasyosundan kurtulmaya çalışıyor.
Sn. mrfatih,
Olması gereken yatırım için bakıyorsak alternatif getirilere göre değerlendirmek gerekiyor. Karşı taraf riskini aldığımız bir yatırımda T.C. Hazinesinden daha yüksek ya da en azından benzer bir getiri elde etmemiz gerekiyor. 10 yıllık faiz %8 civarı der isek yatırım için 150 çarpan uygundur.
TL ile taşınmaz hesabı yapıldığında dolayı hep alanlar x fiyata alıp 3x'e sattım diyorlar. Halbuki sadece TL maaş alıyoruz. Tabi kendi adıma konuşuyorum...
Sn. onurbey ve ressam,
Ben sizlere göre insaflıymışım. Getiri artmadan etiket fiyatı nasıl artıyor diye soruyordum. Genel olarak gelen cevaplar ya dolar arttı, ya altın ya da faizler düştü şeklinde... Şimdi faizler yükseldi düşecek mi deyince dolar yükseldi için düşmüyor :)
Biz ilgileniyoruz ve bu çarpanlar böyle olduğu sürece sadece sözde ilgileniriz...
Bizim bir akraba sıkıştı. Bağkur emekli maaşı ve dükkanı vardı dükkan pandemiden dolayı 3 4 aydır kira getirmiyor. Maaşıda düşük baya Nakit akışı için evi satıp daha ucuz 2 ev alıp birini kiraya verecekti. 1300e koydu 1200e verecekti. Aynı kat kuzey cephe birisi 1200e satınca. Benim ev güney cephe min 1300e inat etti. Ki 1200e de baya talip geldi ama satmadı
Paraya sıkıştığı için arabasını sattı şimdilik.