Bu günü yaşanmadı sanıyor....
Printable View
Borsada benim sistemde hala kar yazmaya devam ediyor,anlamadım gitti.
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
·
7 Std.
BDDK bülteni 14 Aralık , yüzde 67 gösteriyor. Gün itibariyle %70 i bulmuş olabilir. Korkunç bir dolara hücum var
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
bir hususta ikazda bulunayım al sat yapanlar için ; maliyet ve kar / zarar hesaplarına , hesap özeti kısmından bakılmaz . orada alışların ağırlıklı ortalama fiyattan hesaplanan maliyeti görünür yanıltır , o dikkate alınmaz ! ne zaman yanıltmaz ? hiç al sat yapmıyor isen dümdük sadece alış yapıyor isen ve aracı kurumun backoffice programı daha önce alıp portföyünde sıfırladığın ! aynı enstrümanı ( yatırım ürününü ) ,tekrar aldığında, geçmişteki datayı da maliyet hesabına katmıyor ise ! işte o zaman bakılır. Bakılır bakılmasına da bazen backoffice yazılımlarının saçmalaması sebebi ile absürt rakamlar da ortaya çıkabilir. atıyorum 7 liraya ereğli almışsındır 1 tl maliyet gösterir. eskiden çok olurdu bu. Onun içün siz Fifo kuralına göre olan maliyetlere iki tarih arasında gerçekleşen işlemler kısmından bakıp kontrol edeceksiniz. O da yetmez mesela aldığınız enstrüman hisse ise ve o iki tarih arasında temettü verdi ise sistem gerçekleşen işlemlerde maliyet kısmından o temettüyü iskonto etmez. Onu da hesaplamanız gerekir.
bazı amatör yatırımcılar borsayla yeni tanışanlar , matematik bilgisi zayıf olanlar , al sat yaparken maliyetlerine kar zararlarına kullandıkları data ekranındaki portföy işlemlerindeki sütunlardan bakıyor bu feci bir hata , feci hata !