O rakamlar ne kadar doğru bilemem ama yaz başında 1 liraya satılan karpuz uzun süredir 2 civarında salça ise 25 liradan 50 liraya çıktı ve büyük gramajları marketlerde bulamıyorsun.
Printable View
Bankalardan ihbarlı nakit usd talebinde problem yaşayan var mı? (Geçen hafta içerisinde iki farklı günlerde, İng'den 10k+10k olmak üzere; ihbarlı nakit usd aldım. Hiçbir problem de yaşamadım.)
piyasa profesyonelleri mb nin çok daha önce faiz silahını kullanması gerektiğini biliyor.. bunun anlamı şu; PROFESYONELLER TARAFINDA MB NİN İTİBARI SIFIRLANMIŞTIR..
zira mb nin en az profesyoneller kadar tecrübesi, bilgi birikimi ve kapasitesi var.. o zaman yapılan iş bilinçli, art niyetli ve kasıtlı.. (tabi bu ülkeyi düşünen bizler için sorun)
yani dolar mb tarafından ve/veya yönetim tarafından bilinerek, istenerek ve kasıtlı olarak yukarıya çekildi.. esasen artık amatörler de mb yada yönetime güvenmiyor .. itibarsızlaştı-değersizleşti güven sıfırlandı..
ee bundan sonra yapılacak faiz artışı da kaybedilen bu değerleri yerine getirmeyecek heleki herkesin beklediği gibi 300bp ye kadar olan faiz artışı..
ülke istenilen noktaya getirildi.. devasa bir dolar borcu, çok yüksek ve gittikçe yükselen döviz kuru buna bağlı hızla yükselen enflasyon ve bununla irtibatlı yükselmek zorunda kalan faizler..
hoş oldu mu? onlara göre hoş oldu.. yapılması gereken bir HIRSIZLIK vardı.. ve yapıldı/yapılacak.. halka göre hoş olmadı.. hatta halkın büyük bir çoğunluğu bu durumu görmek dahi istemiyor , o yüzden düşünmüyor , değerlendirmiyor..
Aslında olay belliydi bence.Sabah herkes çakma enflasyon değerleri ile çakma haliyle bile ani artış yapacak doları çakıp sonra düşünce gene almak derdindeydi.Bankalar makasları anormalleştirerek bu tarz hareketlerde pek kar marjı bırakmıyor.Asıl döviz artışları ise kalp krizi gibi aniden geliyor :)))))) Misal geçen perşembe ,misal 2 hafta önce pazar akşamı londra alışları falan.Böyle günler artık önemini yitirdi,genel olay belli dolar altın hep yukarı hep yukarı..
Saray'ın 30 Ağustos menüsü: Ejder suyu, Zencefilli Somonlu Suşi
https://www.evrensel.net/haber/36048...i-somonlu-susi
Star meyvesi ve Ejder meyvesi..
https://pbs.twimg.com/media/DmJ39UkX4AAuCkY.jpg
Ha bu arada benim altın alış günlerim nedense hep böyle saçma sapan günlere denk geliyor,sabah da 260 dan gramı şeettiler bana gene sağolsunlar:))))))))) Ben alacağım gün seviyeye bakmıyorum o gün alıyorum geçiyorum,satış yapmadığımdan hep yukarı trend varsa sonuç pek değişmiyor.Bazen uygun yerden almış oluyorum bazen pahalı,şans artık o kadarı :))))))
Albayrak, kaynak çeşitlendirmesine gidiyoruz. Ancak temel borçlanma ve kaynak piyasamız Avrupa ve ABD olmaya devam edecek, demiş. ABD, bu açıklama ile mutlu olur mu dersiniz. :)
70 yıldır göbekten bağlı oldugumuz ABD ya da Avrupa ile kaşık atmaya kalktığımızda iki kere düşünüp konusmamiz gerektiginin farkina %75 devalüasyon gordukten sonra anladilar sanirim. Artik ABD'nin gozumuzde prim degerimiz daha düşük. En ufak sürtüşmede daha büyük yıkımlar gelebilir ekonomik açıdan. S&P, Moody's, Fitch gibi kurumlar notumuzu indirince onlari halkin gozunde itibarsizlastirip olayi cozeceklerini sandilar. Realiteden uzak, populist aciklamalar hep zarar verdi, verecek.
Bu dolar kuruyla son YEM kampanyasıda SAZAN beton beyinlere malı düdükleyemezlerse betoncularda güzel bağırışlar bekliyorum. Bunlar havlayışlarını zevkle izlemekten evde çekirdek kalmadı amk.