2 ay önce , seçimlerin ikinci turu öncesi dolar ve borsa ile ilgili yazdıklarım.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post6426017
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Printable View
2 ay önce , seçimlerin ikinci turu öncesi dolar ve borsa ile ilgili yazdıklarım.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post6426017
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Hayır, taban oldu. Hatta tabanı deldi.
Çünkü Dolar bugün yüzde 2 yükseldi .
kront hırsız hissesi ise dolar bazlı bırak taban olmayı tabanı deldi. Dolar bazlı düşüş eksi 11 .
Herhangi bir mala , hizmete , varlığa vs tele bazlı kim kaldı ki ülkede bakan veya tele bazlı hesaplayan ? .
Twitterda #kront etiketiyle çağrı yapıp bütün kront mağdurlarını bi araya getirip organize olup bütün kront yatırımcılara çağrı yapıp toplanıp , SPK binasına gitme ve Borsa istanbul binasına gidip sizin , medyada ve internet sitelerinde habernizi yaptırmak gerek .. ki 5 milyon yatırımcı ve Tüm Türkiye görsün sizlerin ne adi HIRSIZ olduğunuzu
Benim beklediğimden de daha hızlı artan döviz, akaryakıt başta olmak üzere Yapılan ek vergi zamlar sebebiyle daha önce yıl başında 15 bin tl beklediğim asgari ücretin , 17 bin tl ye yükselmesini bekliyorum.
Şu an asgari ücret 11.400 lira.
11.400 lira çarpı Temuuz-Aralık arası yüzde 50 enflasyon = 17.100 tele ( tele yi bilerek "tele" olarak yazıyorum. istesem " tl" olarak yazarım ama istemiyorum öyle yazmak)
2021 yılında asgari ücret 2800 liraydı.
2021-2024 yılı başı asgari ücret farkı 17 bin bölü 2800 lira = 6 kat.
Bist endeksinin 2024 yılı ortasına kadar en az 12 bin puan olmasının bekliyorum.
2021 yılında bist endeksi 1300 tü.
12 bin bölü 1300 = 9,23 kat. Yani endeks 2024 yılı ortasına kadar 9-10 kat artmış olacak.
Şu an itibariyle, 2021 yılına göre artış miktarı 4,8 kat.
6300 bölü 1300 = 4,84 kat
Yıllık 5 milyon pazarlamaya ve 960 bin tl argeye para harcayan FORTE denen hisse, F/K ;70 ve F/S; 13 ile fiyatlanıyor.
https://www.google.com/search?q=fort...t=gws-wiz-serp
Bist 100 endeksi 5 kat ralli yaparken aklın nerdeydi HIRSIZ KRONT hissesi de şimdi güm aşağıya düşüyorsun yine ?
3günde yüzde 20 düşürdüler adiler hisseyi , bist100 ise 3 günde sadece yüzde 4 düştü.
kront hissesi gibi başka HIRSIZ çetesi yok borsada.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
35 milyon dolara şirket satıyorlar HIRSIZLAR F/K:20 ve F/S 5 olarak satıyorlar HIRSIZLAR .., brüt kar marjı yüzde 85 olan , her yıl arge ve satış pazarlamaya 100 milyontl harcayan , bu sene muhtemelen 150 milyon tl olcak ek olarak bedelliden de 70 milyon tl harcanacak yani toplamda 220 milyon tl olacak,arge ve pazarlamaya harcanacak para bu sene .
HIRSIZLAR
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
yıllık pazarlamaya 350 bin lira ve 9 milyon tl argeye para harcayan Smart yaızılım denen hissenin piyasa değeri 400 milyon tl , F/k :40 F/S :5,74
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki ülke arasında enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda 13 belgenin imzalandığı, anlaşmaların toplam tutarının 50,7 milyar dolar olduğu duyuruldu
https://www.bloomberght.com/turkiye-...alandi-2334931
Hangi hisseye yarar bu haber?
KONTROLMATİK .. bi zamanlar 15 lirayken yazdığım kontrolmatik , 182 lira oldu. Uçmaya devam etmesinin bekliyorum özellikle bu haberden sonra ve genel olarak ta bu haber olmasaydı bile 2026 yılına kadar çok yiyi kazandırır bana göre.
KONTROLAMTik yanında , tüm genel yenilebilir enerji pozitif etkilenir
Bu hisse ise tam bi hayalkrııklığı. Yıllardır tek yanıldığım hisse bu oldu. Çünkü burda finansal tablolar işlemiyor, Burda algı, hırsızlık , alava delavera , dolandırıcılık aklınıza ne pis şeyler gelirse hepsi bu hissede yaşandı yıllardır.
Yazık . bU DURUM Tam tersi olabilecekken , mahvettiler hisseyi.
HIRSIZ VE DOLANDIRICI OLMAYI TERCİH ETTİLER.