Originally Posted by
tabu
Burada yazası gelmiyor insanın artık, tahta üzerinde spek hareketler sebebi ile lakin şöyle bir durum var twitter da ve investing de cimere bedelli onaylanmasın diye şikayet edenler ve siz de edin diye telkinde bulunanlar var.
Şimdi bu para bize sıçrama tahtası işlevi yapacak ise bedelli bir an önce onaylanması gerek ve bence çok gerekli lakin daha önce şirketi savunurcasına çok yazı yazdığım için daha temkinli olmak durumundayım illa da bu para bize başarı getirecek diyemem.
Amerika üzerinden büyük bir satış yapıp nakit girişi yapar mı bilmem, abonelik sistemi izin vermez gibi onun dışında 2 seçenek kalıyor ya bedelli ya tahsisli, şahsen ben ikisine de razıyım yeter ki bir an önce olsun yoksa böyle giderse cimere çok şikayet gittiği taktirde spk üzerine bir baskı oluşması durumu var, bir de yakın zamanda iptal edilen bedelli artışlar yatırımcıyı bu yönde itiraz konusunda motive etmeye başladı, bu pazarda artık zaman kaybetmemesi lazım şirketin, falliyet gösterdiğimiz alanların başında gelen pam sektörü için bileşik büyüme beklentileri %23.5 gibi devasa bir rakamdan %27.3 gibi devasa bir bileşik büyüme yönünde revize edildi sadece pam pazarı için 2027 pazar büyüklüğü 8,83 milyar usd rakam korkunç o tarihe kadar tekrar bir yukarı yönlü revizyon olacağını düşünüyorum, yine de bu rakama göre hesap yapar isek mevcut 6 üründen sadece 1 tanesi olan pam ürününden 4 sene sonra usd kurunu 2027 için çok mütevazi bir rakam olan 56,6 dan alsak 500 milyar tl ciro yapar pazar büyüklüğü tl olarak biz bu pazardan sadece % 1 alsak 5 milyar tl eder ki Lütfi bey en az %1 hedef koymuştu o tarihten daha öncesi için, bir de DDM ve DSP gibi yeni büyük pazarı olan ürünleri de katınca bir garip fiyatlama çıkıyor ortaya.
Şimdi bu hedefler için speğin yerinde olsam patron ile alakalı ise şirkete zarar vermezdim, değil ise patronun yerinde olsam spk incelemesi olmadan şu piyasada sanki borç kapamak için bedelli yapmış zor durumda finansalları olan bir şirketmiş gibi muamele göstertmezdim hisseme, canı gönülden bedellinin onaylanmasını bir an önce istiyorum.
Yatırımcı olan itiraz etmemeli zaten, patrona güvenmiyorsan bedelli yapmasa da yine yapar yapacağını, şirketin faaliyet gösterdiği alanların hemen hemen tamamında bileşik büyüme %25 üzeri, var mı başka bir sektör bu hızda büyüyen ve o sektörde ağır ar-ge yapan bir firma söyleyin birde patronu bedelli yapmasın yok öyle 3 kuruşa 5 köfte neyse bizim yatırımcı yine bedelliye öcü der belki de ben haksızımdır, böyle bir sektörde kötü yönetilsen bile kör topal gidersin ama rekabetten geri kalırsan 3 olmaz 5 olmaz 7 sene sonra çok zorlanırsın bunun içinde adımlar atılıyor diye biliyorum şirkette yani olaya hakimler sadece bizim istediğimiz kadar çok hızlı gelişmiyor bazı şeyler hepsi bu.
Yatırım tavsiyesi değildir.