Fnns nin araclarini begeniyorum ben de bmc yi begenmiyorum ama...
Biz askerdeyken de en cok otokar vardi araclarda 11 yil once...
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
https://twitter.com/TyrannosurusRex/...096636929?s=19
Şu twitter paylaşımı 7-8 gün önce yapılmış. Türkiyenin 1000 ihracatcısı 2020 raporundan alınmış. Savunma ve havacılık sektöründeki şirketlerin yaptıkları ihracat rakamları dolar bazlı verilmiş ve sıralama yapılmış. Otokarın bu listede olmaması gözden kaçmıyor. Otokar listedeki ihracat rakamı açısından hem fnss hem aselsandan daha fazla ihracat yaptı ordaki rakamlara göre. Çünkü sadece bae arma teslimatlarından 1.2 milyar lira gelir elde etti gecen yıl. Kuru ortalama 8 lira alsanız 150 milyon dolar yapar. Zaten şirket gecen yıl 307 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtmişti ihracattan. Şirket ilişkili taraf işlemleri açıklamasında genelde satışların ram dış ticaret üzerinden yapıldığını belirtiyor. Bizim satışlar ram dış ticarete yazıldığı için listenin bu kısmında yokuz sanırım. Ram dış ticaret 2.sırada listede
Elimde bi miktar otokarın lotu var diye bu ülkenin değerlerini önemsiz gösterecek kadar basit düşüncede biri değilim. Bu şirketler hep bu ülkenin birer değeridir. Ülkemizin mühendislerinin kalitelerini ortaya koymak için birer fırsattır. Pekçok mühendis işçi bu fabrikalardan evine ekmek götürüyor. Fnss nin araçları da gayet iyi hatta ürettikleri samur yüzen köprüdem yeterince etkilenmiştim. Pars serisi de gayet iyi araçlar. Bmc nin araçları konusunda çok fikrim yok. Tabi benim için otokar vazgeçilmez. Herseyden önce az önce belirttiğim veriler ışığında ihracat basarısı ortada. Bu ülkenin tek kalemde imzalanan en büyük savunma sanayi anlaşması 2017 de otokarın imzaladığı 661 milyon dolarlık arma anlaşmasıdır. Bu ülkenin ana muharebe tankı üretme tecrübesi olan tek firmasıdır. Her ne kadar 5 protip tankla kalmışta olsa. sanırım 2014 yılı umman 77 tank ihalesine otokar altay la katılmış ilk kez tank üretmesine rağmen son 2 ye kalmış almanların leo larıyla kafa kafaya yarışmıştır. Bahsettiğim umman tank ihalesine katılımı konusunda ilgili kap açıklamasını bulup paylaşırım. Altayın kardesi olarak bilinen tulparı çok hafife almayın bu açıdan. Bi süre önce de armanın fransız ve italyan rakiplerini kazakistanda elediğiyle ilgili paylaşımda bulunmuştum. Benzer şekilde bae de de farklı rakiplerini eleyerek almıştır ihaleyi. Otokarın araçları yeterince kaliteli. Cobra osetya savaşında bir efsane olarak anılmış ruslar ele geçirdiği kobrayı incelemişler. Hatta çin ve birkaç ülke kopyalamaya çalışmıştır.
Sadece ben değil almanlar bile hasta bizim paletliye. Az önce atılmış bir twit
https://twitter.com/Ausb_Eins/status...759028736?s=19
Zaten basarili sirketler iklimin urunu.O alanda birkac basarili firma pazaricdaha da ilerletiyor.Rekabet ve kuresel entegrasyon iyidir.
Katiliyorum.
Altay tank ihalesi otokar a verilseydi ve uretseydi otokar su an piyasa degeri fevkalede baska olurdu.
Haklisiniz otokar ucret kalite bakimindan iyidir.
Otobusleri vs de cok iyi.
Arada şoförlere soruyorum nasil otobus diye memnunlar parca tedarikinden de memnunlar.
Şu paylaşım forumda yaptığım ilk paylaşımdır. 147-60 düşüşünü yediğimiz dönemin sonları. Bundan sonrada çok fazla düşüşe yakalandım. Maliyetim 75 lira falandı sanırım 147-60 düşüşünü yediğimizde. Fakat hisse 4 yıldır elimdeydi. 4 yılın sonunda zararda olmak çok da katlanılabilir bir durum değil. Zaten 147 den 60 liraya inmiş psikolojiniz dibe inmiş borsa geneli için havada çok kötü hergün kurun yükseldiği bir dönem, şirket özelinde Altay ihalesi kaybedilmiş üstüne gelen 3 çeyrek bilançoda zarar açıklanmış. Nerdeyse hiçbir mecrada olumlu yorum yapan da yok. biraz şirkete olan inançla biraz borsanın bu acımasızlığına isyanla biraz da inatla alabileceğimden çok daha fazlasını aldım o dönemde. Şimdi her ne kadar o büyük düşüş iyi ki olmuş desem de gerçekten katlanması zor zamanlardı. Bu yüzden düşüşlerin acısını en iyi bilenlerdenim. Kimsenin gazına gelmeyin ve her ne alıp satıyorsanız kendi öngörünüzle alıp satın. Ben 7 yıldır taşıyorum bi 10 yıl daha taşırım.
Selametle kalın...
2. Portfoye almadigim icin cok pismandim hatirlarsiniz.
İlk portfoyde hep vardi.
Blokeli hesabimda.
Bu yazdiklariniz o kadar kiymetli ki...
Yatirimcinin sabir noktasinin ne kadar onemli oldugunun cok acik ispati.
Bol kazanclar diliyorum...