Şuanki görüntüde spek kendini deşifre ederek madara etti. Kaldıramayacağı tahta çıktı adama borsa tarihinde. :)
Printable View
Şuanki görüntüde spek kendini deşifre ederek madara etti. Kaldıramayacağı tahta çıktı adama borsa tarihinde. :)
Son 2 gündür tahtaya küçük alışlarla biriktirenler artık mal alamıyor çünkü satan kalmadı mecbur cep to cep yapıyor ufak takozlar ile şansını deniyor ama nafile artık fiyatın yukarı ivmelenme zamanı hiç bir şey yapmadan bile fiyat yukarı çok kolay atacak durumda ...
bu yuzde 90 larda olan eflansyonda tl de durmak zaten bi sacmalik...ozdemir abimizde bunun farkinda ki TL de durmak yada dolar da durmak yerine hisse almis..ama ne olsunki zararda şuan...hic kimse zararda durmak istemez illaki cayırtıyı kopartacaktir.. dedigim gibi sabır sabır sabır...
Bu adam 50 tl temettü olur diyordu yıllık. Yapılacak inşaatan TURGG ye kalacak payın yıllık geliri yani kira olarak söylüyor bunu. Kira 20 yılda toplam değer kadar olsa 1.000 tl hisse fiyatı çıkar. Bu olur demiyorum. Ama kendisinin yıllık 50 tl temettü beklentisi üzerine bu hesap çıkıyor. Şimdi yaptığı numaralara bak. Bu hesap doğru mu değil mi bilmiyorum. O zamanki usd fiyatlarıyla bana biraz abartılı gelmişti. Ama burası borsa tabi ki O zaman böyle der şimdi başka. Kimseye güven olmaz. Herkes kendi riskini kendi ölçüsünde hesap etmelidir. 30 usd olduğunda açgözlülük etmeyip satsaydık,şimdi burada sürünmezdik. Türkiye piyasasında sadece hisse ile uğraşmıyoruz. Aynı zamanda makro ekonomik bozulmalarla, devalüasyonla ağır dış politik koşullarla da mücadele ediyoruz. Yarın ne olur bilinmez.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yillardir yerlerde sürünen bankalari bile tavan tavan götürdüler. Bizim gotu boklu su tahtayı yıllardır elinde tutanlar bir türlü götüremedi. Borsa tarihinin yüz karasıyız. Akla tek gelen: bu halka açık lotlar kalın şekilde birkaç farklı yatirimcida duruyor. Cikar çatışması hat safhada. Uçar abi bile 250bin lot aldığını resmen deklare etmişti. Ona rağmen bi halt yiyemedi. Demekki kagit dağınık ama toplu şekilde bir kaç kişide baska izah bulamıyorum. Win win için ne yapacaklar bilemiyorum.
Bürokrasi henüz bitmedi. Uygulama bitip yeni tapular alındığında,şirkete bir teklif geldiğinde olanlar olacak, Zaten bu boşluktan faydalanıp bu numaraları yapabiliyorlar. Kolay kolay bize yedirmeyecekleri açık. Mecburen bekliyoruz. Bunca yıl bekledik. Bırakıp gidecek halimiz yok.
Sm bezgin bekir bence yaptığı projeksiyon son derece sağlıklı hatta az bile söylemiş temettü kısmını.
Çıkar çatışması dağınık büyük lotlar mevzusu için şöyle örnek vereyim. Terminator filminde bir tane cıva olan vardı eninde sonunda bir araya geliyordu bizim dağınık kalın lotlar aynı durumda anlayamazsınız bile.ne zaman terminator olduğunu.
Dünyada belli başlı bölgeler de artık akıllı şehirler kuruluyor yeni oluşum bu sekil de olacaktır.
Bölge cazibe bölgesi ve bir yeni yaşam konsepti sunacaktır .
Doğal olarak biraz cep yakacak .
Yeni konsept zaten sahip olma kirala modeli evler arabalar kıyafetler vs her şeyin sahibi büyük şirketler bizler sadece zamanlı kullanıcılarıyiz.
dayanamayip 24 lot daha aldim..elime para gectikce kumbara misali biriktiriyoruz iste...karınca kararinca misali