Teşekkürler, Sayın;Dandanakan.
Yooo, teneke almam artık...:)Yeteri kadar var.
Ben, Yağ çıkartıyorum ve fabrikaya toptan veriyorum.
Allah bereket versin...Allah herkese benden daha çok versin.
YTD.
Printable View
Şirketi kötülediğimiz yorumuna nasıl ulaştınız? TL bazlı ciro artmış ama ürünlerin satışları miktar bazında azalmış deyince, yani olanı söyleyince, şirketi kötülemiş mi oluyorum? Şirket hakkında negatif düşünsem zaten alım yapmamış olurdum. Muhtemelen sizin portföyünüzden çokça büyüktür elimdeki lotlar.
Bir hisse alırken takaslarınada bakarım.gunlukde takip etmeye çalışırım.ama bu hissedeki takas hareketlerini bir türlü çözemedim.acar birkaç hafta önce aldığından fazlasını bugün 1.800.000 lot satmış.emeklilik fonları girip çıktılar.tahtanin sahibi dedikleri Info son bir ay satıcı.tahta yapıcısı bankof hergun milyonlarca lot alıp satıyor ama takasinda çok bı değişiklik yok.takasina bakarsan hiç hoş görünmüyor.varmi bı fikri olan arkadaşlar
4,25 altı kapanışlar olmadığı sürece bence olumlu
Satılan miktarların önemsizliğini iddia etmek ve sadece TL bazlı rakamlara bakmak resme bence biraz olsun eksik bakmaktır. Mesela DOAS geçen seneye göre toplam satışlarını geçen senenin aynı dönemine göre % 39 artırdı. (Enflasyona göre iyi bir artış değil belki, ama sonuçta bir artı var...) Ama sattığı toplam araç sayısında % 42 azalma var. Şimdi burada daha az araç satarak bu karı elde etmiş, kar marjları yükselmiş diye bakarsanız olaya belki olayı pozitif de görebilirsiniz. Ama araç sayısı satışları anlamlı bir şekilde artmazsa, her zaman kar marjlarının yüksek kalabileceği garanti edilemeyeceği için bu görüntü DOAS için negatif algılanıyor bir çok yatırımcı tarafından. Aynı şey mesela Ereğli için de geçerli satışlar tonaj bazlı geçen seneye göre düşük, ancak satış rakamları % 100'ün üstünde arttı. Piyasa bunu çok da olummlu karşılamadı, resesyon hikayesi başka bir negatif etki, ancak TL bazlı tarihinin en iyi favök ve net karına piyasanın bilanço tepkisi cılız kaldı. Sattığın ürünün sayısı azalarak ama sürekli kar marjlarını artırarak gidebiliyorsan durumu sonsuza kadar idare edebilirsin gibi görünüyor. ancak gerçekte durum pek de öyle değil.
Dediğinizde katıldığım nokta şu, bu konu çokça dillendirilirse belki vahim bir durum varmış gibi anlaşılabilir. Belki ürün miktarlarındaki azalış dönemsel bir etkidir. belki önümüzdeki 2. altı aylık periyotta durum tersine dönecek ve ürün adetleri de artacak. Karamsar bir tablo çizmek için yazmamıştım o reel büyüme hikayesini. Ve durum da DOAS ya da Ereğli kadar çarpıcı bir iniş ya da iniş beklentisi içermiyor. Sonuçta stabil bir ivme ile büyüyebilecek bir sektörde, SARTEN tarafından yutulmazsanız. Ben bu fiyatlara bir ambalaj şirketi olarak ne kendi tarihsel ortalamaları, ne sektörün ortalaması ne de dünyadaki benzerleri açısından makul fiyatlandığını düşünmüyorum. En kötü 10-12 fd/favökler'le fiyatlanması lazım bana göre, bu da fiyatın 2 katını da aşması demek aslında mevcut bilançolarla bile.
Hacim düne göre epey düştü ama atak yapacak gibi duruyor
Yazmamı bekliyormuş:)