Reis para dağıtın diyor. Bunlar o parayla kendi tahvillerini alıyorlar. İddalı buluyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Döviz mevduatı çok kısa vadeli 32-45 gün,
Ayrıca o döviz mevduatının büyük bir kısmını merkez bankasına park etmeye başladı. Swap ile verip TL alıyor.
O zaman gidip topladığı tüm *kısa vadeli* döviz mevduatı ile %9.3 yıllık kupon getirisine ulaşan *uzun vadeli* devlet eurobondları alsın.
Peki bunu neden yapmamalı?
Çünkü banka risk yönetiyor, klasik tüccar mantığı ile hareket ederek bu riski *her koşulda* özellekle çok büyük anomalilierin oluşması muhtemel bir dönemde yönetemeyebilir.
Kendi borç senedinin (yükümlülüğünün) sıfırlamasının-azalmasının riski ne olabilir?
Isbankasinda hesabim oldugu icin oradan aldim. Devlet eurobondu. 5 subat 2025 tarihli...
Denk getirecem diye bir kac bin defa sayfa yenilemisimdir herhalde.....calismadan olmuyor [emoji12]
Bankalari bilmiyorum....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer banka faaliyetlerini azaltacaksa kendi borç senetlerini sıfırlamasının bir sakıncası yok ancak faaliyetlerine devam edecekse bu risk yönetimi açısından sıkıntılı olabilir diyorum.
Kredi hacmini ciddi anlamda daraltmayı hedefleyen bir banka bunu yapar.
Bunu yapmak ticari olarak hakkıdır.
Ancak bunun genel sonuçlarını da iyi tahlil etmek gerekli.
Asıl risk , mevduat ile topladığı parayı plase edeceği müşteride.
GRN eurobondlarının faizini bilmiyorum. Varsayalım %8 olsun...
Mevduat faizi de % 1 olsun..
%1 ile %8'lik bir getiriyi fonlıyacak...
Aldığı kağıdın ödenmeme riski var mı ? (kendi borcu)
4/4'lük bir işlem.
Fazla derinlere gitmeye gerek yok!
Bankanın yönetmesi gereken asıl işte zaten o, yani topladığı mevduatı plase edeceği müşterinin planlaması
Bankanın tam olarak işi bu.
Banka kendi gerçek işinin dışına çıktığında tıpkı 90'lar gibi bir ortama dönebiliriz.
Banka mevduatı toplar. Gerçek müşterilerini riskli bulur ve topladığı parayı devlet tahvillerinde değerlendirerek risksiz işlem döngüsüne girmekten mutludur.
Bankalar bu yöne saptıklarında aslında artık bir banka olmuyorlar artık.
Kendi kuyruğunu ısırmaya başlayan bir yılana dönüşüyorlar.
Eurobond mevzusunu hep merak etmisimdir.Dolar biriktirmek gibi bir aliskanligim olmadigi icin de hic bilmiyorum bu alani...
Aslinda derli toplu ogrensem faydali olur.
Faiz gelirim nasil olur nasil alinir vergilendirmesi nasildir riski nedir herkesi tatmin esen cevaplar silsilesi de yok sanirim.
Genelde fon ya da buyul meblaglarla alindigi icin galiba...
Güven en büyük değerdir.
Merhaba,
Bazı bankaların Eurobond alış-satış oranları arasında makas çok fazla. Makas aralığı en az olan aracı kurum hangisidir? Örnek olarak Vakıfbank'ta bu makas çok büyük.
an itibarıyla borsa +2,22% dolar -0,70%
ama cds 640 a çıkmış.
devlet eurobondu zaten 8 lerde, özel bankaların % 12 olduğu söyleniyordu, belki bir miktar düşmüştür. bu bankaların eurobondunu nereden alırız, bilen yok sanırım. herkes benim gibi hariçten gazel mi okuyor?
garantinin kendi yüksek faizli eurobondunu alması, kendi içinde ülke içinde çok faydalı. muhtemelen şuanda borç istemeye çıktığında bu faizleri önlerine koyuyorlardır. batık banka muamelesi olmasa da itibar görmüyorlardır. alışa başladığı anda faizleri hızla gerilecek, çok daha rahat borçlanabilecektir.
200.000 nominal getirene aldırayım :)
Garan eurobondları kupon faizleri:
6,25
5,25
5,88
6,13
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...94441069_1.pdf
200K nominali mahallenin bakkalı bile satar :) yeter ki siz alıcı olun.
Iyi aksamlar,
Gecen gun garanti bankasindan devlet eurobondu aldim ve 100 bin yada 200 bin limiti yoktu, Minimum 5000 dolar ile girebiliyorsunuz.
Ayni sekilde QNB finansbanktan basvurdugumda ise devlet eurobondu icin 200 bin alt limit soylediler.
Bir banka min. 5000 dolar ile imkan saglarken, digeri neden 200 bin alt limit istiyor.
Aradaki fark nedir , sadece banka hazinesinin politakasi mi?
Yurtdisindaki takas bankta, eurobondu alan kisinin kayitlari, 200 bin seviyesinden alan ile 20 bin seviyesinden alanin ayni mi oluyor?
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Aşağıdaki yeni uygulamanın bankalar aracılığıyla alınan hazine eurobondları için risk/fırsat anlamında bir etkisini öngörüyor musunuz?
https://twitter.com/foreksturkey/sta...458364416?s=21
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BDDK nın bankalar hakkındaki yeni tebliğini görmüşssünüzdür, kredi vermeye zorlamak için çıkartılanı.
Kerim Rota yorumlamış, yazısının linkini paylaşıyorum.
Eurobonda yönelik de şöyle bir ifadesi var: "Birçok özel banka bu rasyoyuyu aysonuna kadar tutturabilmek için hızlı aksiyon almak zorunda. Yeni kredi vermek yerine öncelikle menkul kıymet almayı tercih edeceklerdir. Bu hazine ihalelelerine daha çok katılmak veya Türkiye Eurobondlarını ikinci piyasadan almak yoluyla olabilir. "
Bu gerçekleşirse bankalar eurobond toplayacaklar, bu da fiyatları yukarı itecek demek değil mi?
https://www.paramedya.com.tr/devami/...al-kurallar-mi
Hadi inşallah [emoji23][emoji23]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba tekrar,
garantide 5000 dolar gene idare edilebilir, QNB finansbank ile kiyaslaninca. QNB finans bank devlet tahvili icin 200 bin dolardan asagi islem yapmiyoruz dedi, diger bankalar daha dusuk rakamlarda islem yaparken QNB finasin 200 bin dolarda israr etmesini anlayamadim,
genede ilgi icin tesekkurler, diger bankalarin da dusuk rakamlar ile islem yapmis oldugunu ogrenmis oldum,
Evet garanti bankasının bu hamlesini bankacılık tekniği açısından garip bulmuştum. Zira hem bankanın kendisinin hem de yurt içidöviz likiditesini kurutan bir hamleydi. Nedeni bugün belli oldu. Bddk'nın bugünkü tebliği ile uygulamaya başladığı AR rasyosu bu geri alım ile yükseliyor.
O nedenle bu işlemin bankanın kendi iradesi ve stratejik risk yönetimi nedeniyle değil AR rasyosunu tutturmak ve ceza almamak için olması çok daha muhtemel.
Duyduğum kadarıyla AR rasyosunu tutturamayanlar için ciddi para cezaları da öngörülmüş.
https://eksisozluk.com/entry/105616160
"yani şair diyor ki, topladığın mevduatların üstüne bir de özkaynaklarından ekleyerek kredi ver, yoksa cezayı boydan boya keserim.
peki banka ne yapacak?
risk almamak için kredi vermeyecek. (çünkü halkın kişisel kredi riski çok büyük, krediler patlayabilir)
kredi vermemesi için ne yapması lazım? aktif rasyoyu dengelemek için mevduat toplamaması lazım. bunun için ya mevduat kabul etmeyecek (sanmam) ya da "gelme" demenin kibarcası olarak kademeli olarak faizleri düşürecekler (mevduat) ancak devlete tcmb nin ilan ettiği faizden bir tık devlete borç verecekler.
yani banka sana nah, devlete ahah diyerek borç verecek.
kredi çekmeye gittiğinde "bizde zaten para yok, aktif rasyomuz gereği kredi de veremiyoruz" diyecek.(kredi alamayan işletme veya vatandaş batacak)
mevduat almayı reddederse vatandaş ne yapacak?
skerim muağoyim (ya da fularlıysa, olur mu canım böyle şey) deyip parayı mevduata yatırmayacak. onun yerine döviz ve altına göç edecek.
dolar ve altın artacak. eh, gerisini tahmin ettiniz zaten.
özel sektörün risk almadığı yerde zorla risk aldıramazsınız."
önümüzdeki hafta özel banka eurobond fiyatları, hisseleri nasıl tepki verecek bakalım.
[emoji23][emoji23] parmaginiza kuvvet.....bilgisayar oyunu gibi......hizli olan kazaniyor...SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.