Sonuç! Demiştim demeyi sevmem ama.
Printable View
Ya arkadaş saçma sapan konuşmayın, teknik hedef gibi "83 görürse 75-78" olur gibi cümleler kadar sinir eden bir şey yok. Bugün neden -8% olduğunu herkes biliyor, böyle saçma sapan ben demiştim mi denir.
Tek bir sorum var, bu şirket bu açıklamayı yapabilmek için neden 19.35'i bekledi? Yüzde 8 geri gelirken bu açıklamayı yapmak bu kadar zor muydu ya?
Söyle bir bilgiye denk geldim:
Sabiha Gökçen'de terminal kapasitesinin yüzde 85'i, uçuş kapasitesinin yüzde 79'u kullanılıyor.
https://t24.com.tr/haber/sabiha-gokc...niliyor,856342
Pegasustaki arkadaşlar mutlak bu analizimi hatta daha önceki anlizlerimi incelemenizi öneririm.Bu düşüş olması gereken bir durumdu,bu haberle düştü bu olmasaydı başkabir haberle düşecekti,morallaeri bozmamak lazım sabır ile uzun vadede kazanılacaktır.
https://twitter.com/luxattt/status/1217131185253601280
https://pbs.twimg.com/media/EOQeVrpW...jpg&name=large
su basliktaki arkadaslar iyi gercekten .kotu soz yok cahilce yorumlar yok .. diger basliklar altinda nerdeyse birbirlerini dovecekler agzi bozuk ruhi sikintili gelmis borsada para kazanma pesinde .. begenmedigi fikre agiz dolusu hakaret karsindakini asagilama.. yapici gercek fikir yok .: bu basliktaki tum arkadaslara bol kazanclar ..tum negatif pozitif tahminler fikirler paylasilmali rahatlikla ..begenen istedigini alsin..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şirketin ne dediğinin ne önemi var?
İktidar kendi havayolu şirketini kayiriyor mu diyecekti?
Dağın başına saçma bir havalimanı yaptılar bizi kıskanıyor kar önümüzü kesiyorlar mi diyecekti??
Böyle rezillik olmaz lanet olsun böyle düzene mi diyecekti??
Lafı eveleyip gevelemisler seans içi gelse yüzde bir iki alıp bunlar anlamamış diyip daha sert verirlerdi...
abartmayin arkadaslar sabiha tek pist oldugu icin bakim sikintilari var .. bu karar bir bakima ihtiyac uzerine alinmistir .. konuyu baska yere cekmenin anlami yok .. ayrica bakarsin devlet yaza dogru bir karar daha alinir hisse ucar gider . yoneticiler 2020 2. pisti bitirecekler yil sonu gibi insallah..bu haberin gerektiginden fazla abartilip asagi yonlu satis dalgasini beslemek icin kullanildigini dusunuyorum .. pegasus karliligina devam edecek bir degisiklik yok satan satsin .. yatirim finans 50 lerden girmisti kari cebine koyup gitmek istedi . onlarin karari normaldir stratejik olarak..
Karar THY’nin çekilip anadolu jetin sefer yapacağının hemen ertesinde alınmasaydı dediğinizi anlardım. Mesela anadolujet neden ikinci pisti beklemeden geldi ?. Ankara merkezli anadolujet birden neden istanbul sabiha gökçenden yurtdışı sefer koymaya başladı bunlar hep sorular.
75,5 den döner mi yoksa 74,6 a kadar satışlar devam mı fikri olan
Yanlış ifade etmiş olabilirim.
Demek istediğim şey şudur. Şirket beklentilerini 13 Ocak'ta yayımladı. Bu ise 15 Ocak günü gerçekleşen bir olay, 16 Ocak sabahı öğrendik.
Yani hepiniz şirketlerin çalışması konusunda haberdarsınızdır diye düşünüyorum. Türkiye'de bir dev havayolu firması, bir de Pegasus var. Pegasus yönetiminin, 15 Ocak'ta yazılan yazı hakkında önceden haberi olmamasını imkansız olarak değerlendiriyorum. 120 milyon Dolar demek en küçük uçak, 10 tane geliyor bunlardan. Bu tarz işler şansa bırakılan şeyler değil. Bu sebeple söyledim. Bu konu çok daha iyi yönetilebilirdi. Böyle bir gece ansızın Şirket'e karşı operasyon yapılmış gibi olmazdı.
Bu arada, bence "böyle rezillik olmaz, lanet olsun böyle düzene, lanet olsun bu ülkede bir değer yaratmaya çalışana, lanet olsun özel sektörde bir yere gelmeye çalışanlara" diyebilirdi. Ali Sabancı pekala ailedeki 10'larca birey gibi Sabancı Holding, Akbank ve diğer firmalardaki paylarını sataaa sataa hayatını krallar gibi geçirebilirdi... Eminim lanet olsun diyordur.
Asıl üzüldüğüm, başka bir forumda da bunun TÜRKİYE İÇİN yapıldığına ilişkin ifadeler.
Bir haber alıntısı yaparak bir cevap vereyim de, Sabiha Gökçen'in doluluğu hakkında bir fikir oluşsun:
Sektör temsilcileri, yüzde 84.3'lük zamanında kalkış oranıyla kendi sınıfında dünyanın en dakik havalimanı seçilen ve 2019'da pist kapasitesinin ortalama yüzde 79'unu kullanan Sabiha Gökçen'de kapasite sorunu olmadığını, amacın yolcuları İstanbul Havalimanı'na yönlendirmek olduğunu belirtiyor.
Ahanda bu da link: https://twitter.com/OAG_Aviation/sta...93702818189314
PGSUS günlük
https://resmim.net/f/vP5WMD.png
pegasus yeni alinan ucaklarla gerekirse yaz sezonu antalya dan rusya ya direk seferler baslatir .. sikinti yok sirket aciklamasi gayet mantikli benim dusuncemle ayni . Panik yapiyorsunuz hemen komplo teorileri . Ben bu kararin iga ya yonlendirme icin alindigini dusunmuyorum . Sabiha da bu ulkenin gelir kapisi . iga yeterince kar ediyor gelen rakamlari begendim . 2.pist bitimine yakin SHGM eminim slotlari acacak . En kotu senaryo da mevcut slotlar pegasus a yeter . onumuzdeki 2 ay icinde sirket 2019 yili muazzam kar aciklayacak .. bugun 73 lerden takviye aldim . keske aciga satsalar panikle daha da ucuza alim sansi verse 60 lardan :) pazartesi takibe devam..
burdaki yorumum kisisel ve hayal urunudur...
Arkadaşlar PEGASus ta yaptıgım ve herseferınde tutarlı olarak tahmın etmemi saglayan dalga sayımı mutlaka inceleyin,sizler fayda vercektir gorusundeyim.
Şirket 2020 yılı için 210-250 mılyon euroluk kâr beklentisinde bir değişiklik olmadığını belirtti. Biz ortalama 230 milyon euroyu baz alirsak şuanki kurla 1.5 milyar tl net kâr beklentisi devam ediyor.
Cuma günkü kapanış fiyatiyla fk 5 oluyor. Faizlerin %11.25 olduğu ve düşmeye devam ettiği 2020 yılında borsada 5 fk lı sirket kalmaz.
Panik satışlardan sonra yavaş yavaş hedefine gidecektir diye düşünüyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
panik satış mı neresi panik anlamadım borsada en fazla para çıkışı olan kağıt mayıstan bugüne 25 lerden 85 lere giden kağıt adamlar karlarını cebe indiriyorlar 60-65 bandına getirip ondan sonra bakıcaklar borsanın durumuna gelen bilancoya ülkenin durumuna fln fln yani panik yok direk sindirmeden malı ben dahil çaktılar yaslanıp arkalarına bekliyorlar
Borsa yukselirken, 2 günde %12 civarı düşen bir bist 100 şirketinde panik satiş yok mu yani. Normal bir satış mı bu sizce?.
Ayrıca dudusuncenizde samimi iseniz bu seviyelerden satip duruma göre 60-65 tl civarindan alım yapabilirsiniz.
Ben sizin gibi düşünsem kesinlikle öyle yapardım.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son durm itibari ile olusan duzeltme yapısı,olası sevyeler ve duzeltme şekli detaylı verilmiştir
İncelemeniz fayda verecktrir
Ne salladın arkadaş. Son 1 yılda 2'ye katlamayan çok az hisse kaldı. Hatta 3'e 4'e katlayan bir sürü büyük hisse var. Hisseler ucuzdu artık yavaş yavaş normal seviyelerine geliyor. Henüz kar satışı demek için erken çünkü zaten sindire sindire yükseldi Pgsus. SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok güzel korkuttular milleti...bence güzel bir dip çalışması yaptı.
Zaten citi nin en dipte kemiksiz satışı güzel bir sinyalidir dönüş İçin...benim penceremden temel olarak zaten önü açık..momentum olarak da tekrar yükseliş trendine dönecek gibi.,,son satışlar sindirildi bence.
Aralık başı, yani 1,5 ay kadar önce 72,5 da dip yapmıştı...son hareketle ikili dip görüntüsü oluştu...72,5 üstünde kaldıkça teknik olarak güçlenecektir.
Ancak, özellikle Pegasus gibi hisselerde teknikten çok temel analize göre beklentilerimi şekillendiriyorum şahsen.
Doğrudur. Ben de aynı şekilde pozisyon alıyorum. Ancak teknik de böyle kısa süreli şok zamanlarında insan psikolojisi için yararlı oluyor. Yoksa böyle o SAT tuşuna basmamak o kadar zor ki... Bu sebeple sordum.
Aynı zamanda gerçekten bugünkü alış gerçekten günlük değilse, ve haber sonrası düşüş trendi kırılabildiyse, hissenin dirayetinin bu tarz bir haber ile test edilmesi de benim için pozitif olabilir.
Temel açıdan zaten yılsonu finansal tablosundan umutluyum. Şubat geldiğinde onun muhabbeti ve beklentileri de başlar şimdi.
Bu haber gerçek bir test değildi...çünkü gerçekte pek olumsuz bşr haber bile değildi...şirket bile 2020 beklentilerini değiştirmedi. Ayrıca daha önce de yazdım, Sabiha da kapasite artışı yapılamayışı, mevcuttaki kapasiteyi üçte iki oranında kullanan Pegasus a yarar...Sabiha da bilet fiyatları, karlılık ister istemez artacak...devlet dahil, kimse de Sabiha da fiyatlar neden bu kadar arttı diye hesap soramayacak.
Benim gibi 40-50 tl fiyatlar arttı diye Sabiha yerine yeni havalimanına gitmeyecek önemli bir kitle var...Anadolu yakasının boğaz hariç diğer kesimlerinde Sabiha alternatifsizdir.
Gerçek test beklentilerden kötü gelebilecek son çeyrek bilançosu ile olur...beklemiyorum, ama olursa gerçek test olur.
“panik satisi mi “ne panik mi “ foruma yazarken bile panik ve telas var .. duygularinizi kontrol edemiyorsaniz borsa dan uzak durun derim arkadaslar ..
ismini vermeyelim gecen hafta araci kurum satti kari cebi koydu yazdik bunu zaten .. adamlar strateji geregi satar son derece normal .. ama olan bizim kucuk baliklara oluyor panikle kaciyorlar zararina .. panik satislari sayesinde gecen hafta % 5 yerine % 10 dan fazla dusus yasadik .ki biraz daha desteklese araci kurumlar 68 e sarksa alim yapacaktim kendimce yuklu .firsat kacti gibi .. bilanco gelene kadar 75-84 bandi takiliriz gibi ..
PGSUS bugün 74.539 tl fiyattan toplam 721.713 lot açığa satış işlemi gerçekleşmiştir, açığa satış fiyat ortalamasına göre açıkçılar fena para kaybetmişler gibi,
[IMG]https://resmim.net/f/5tjPCA.png[/IMG]
ben bu görüntüde bu kadar rahat olmazdım,,,
Bugun SHGM genel muduru Bahri Kesici bey net aciklama yapmis 2020 yil sonu oncesi 2.pist bitecek , ve ilave ucuslar artacak .. Kendisi oldukca caliskan, isini sahiplenen basari bir yonetici.. Insallah thy ve pegasusa cok faydali olacak ..