Partisinin Kızılcahamam kampında 31 Mart seçimini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kurmaylarına "Sizler yine de her an seçim olacakmış gibi çalışmalarınızı sürdürün" dediği iddia edildi.
Printable View
Partisinin Kızılcahamam kampında 31 Mart seçimini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kurmaylarına "Sizler yine de her an seçim olacakmış gibi çalışmalarınızı sürdürün" dediği iddia edildi.
1 haftadir gormuyorum. nerede bu adam.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha dun diyorsun 4.5 yil secim yok
Bugun diyorsun ama belli olmaz
Bazi seyler kesindir ama bu ulkede her sey belirsizdir.
https://www.zerohedge.com/news/2019-...lows-12-months böyle bir paylaşım var. doların 3 ayda 6.25 olacağı öngörülmüş.
goldman sachs acikladi. 12 ay sonra 7 tl bekliyor. haber pek etki etmedi, cunku enflasyon ile uyumlu.
Tcmb enflasyon raporu toplantısı salı istanbul'da düzenlenecek
Buyrun size rxpu:
https://twitter.com/r_x_p_u
Istanbul'da yakalanan birleşik arap emirlikleri casusu silivri cezaevi'nde intihar etti-habertürk
Albayrak: Ekonomide aldığımız aksiyonlar ekonomik güven endeksini artırmaya devam ediyor
Doların önunde iki yol var gibi. Ya çok salmadan 5.85 altı gibi aksiyon alması ki 6.25 civarı görünüyor. Ya da biraz salarak kendine tekrar ikili dip benzeri bir formasyon yapması.
Biri konuşma yapsa çıkar bu.
Selamlar.
Yeseka b0$kanı çıkta iki kelam edebiliy0san zahmet niyetine,
eskiden pek severdin günlük demeçleri,
hayırdır ?.
Gecikmeli emeklilik, ilaveli atama aşımı nedir ya..
Dalga geçenle geçerler.. Atasözü
İyi de enflasyonun matematiği pek normal değil. Katlaya katlaya artan gıda fiyatlarını umursamayan bu matematik,çıkıp önümüzdeki dönem düşecek gıda enflasyonuyla kimbilir ne sonuçlar çıkartır. Çünkü yaz gelmesiyle beraber pazar fiyatlarında ciddi düşüş var. Elbette her üründe bu çapta düşüş olmaz ama geçen ay 20 TL etiketli patlıcan 1.5 TL. İstediği veriyi görüp istemediğini görmezden gelen ekonomide festival havası yaratırlarsa şaşırmam
Dolar/TL < 5.93
Nuri Sevgen : 1 ocak USDTRY 5,29 spot kur baz alındığında bugüne kadarki ortalama TRLİBOR 2 aylık faiz ve %4 USD faizi ile hesaplama bugünkü Dolar/TL teorik fiyatının 5,80e yakın olması gerektiğini söylüyor
Şu an SPOT USDTRY 5,93 olduğu göz önüne alındığında %2,2lik reel artış olduğu görülüyor
Societe Generale Gelişen Ülke Piyasaları Stratejisti Jason Daw gelişen ülke paralarındaki 'sakinliğin' sona erebileceğini bildirdi.
bloomberght.com'da yer alan habere göre, Societe Generale Gelişen Ülke Piyasaları Stratejisti Jason Daw gelişen piyasalarda uzun pozisyonda olan yatırımcıların carry trade'in son demlerinden faydalanmak isteyebileceğini, eğer yerel para birimlerinde sarsıntılar yayılırsa, bu seneki sakinliğin tersine çevrilebileceğini belirtti.
Daw, Fed beklentilerinde değişim, ticaret savaşlarında olumlu haber akışı, Çin büyümesinde daha az aşağı yönlü beklentiye rağmen ralli yapamayan gelişen ülke piyasaları için düşüş beklentisinde olduklarını belirtti.
Haberin tam metni:
https://www.bloomberght.com/gelisen-...ebilir-2215303
*abd/mnuchin: 10 yıl vadeli tahvil getiri eğrisi konusunda endişeli değilim, resesyon riski konusunda endişem yok
https://www.zerohedge.com/news/2019-...-out-liquidity
JPMorgan: We Are Fast Approaching The Point Where Banks Run Out Of
Liquidity
JP Morgan: Bankaların Likidite Tükenme Noktasına Hızla Yaklaşıyoruz
https://www.zerohedge.com/s3/files/i...?itok=NMjCXYpv
Bakalım,Çarşamba toplantısında Fed bankaların likidite ihtiyacına yönelik bir karar alacak mı(Bilanço daraltmayı sonlandırma ya da piyasaya likidite enjekte etme)!..,ya da bir aksiyon almaz ise,piyasadaki dolar kıtlığının dolar endeksi ve tahvil faizleri üzerindeki gelişmelerini mi takip edeceğiz!...
To explain this bizarre phenomenon in which the EFF has been trading well above IOER in defiance of all of the Fed's monetary orthodoxy, we laid out several possible explanations, including that i) money market outflows around the April 15 tax deadline date and elevated GC repo rates; ii) the continued decline in excess reserves, and most ominously iii) another acute dollar shortage developing across the US banking system.
EFF'nin(Rezerv fazlası olan banka bunu ya bir bankaya Efektif Fonlama Faizinden (EFF) ödünç verir ya da Fed'e park eder ve faiz alır (IOER).), Fed'in ortodoks( geleneklere, genel kabul görmüş görüşlere bağlı olan uygulamalara )para politikasına meydan okuyarak IOER'in üzerinde işlem gördüğü bu tuhaf olayı açıklamak için,aşağıdaki maddeler dahil olmak üzere birkaç olası açıklama yaptık i) 15 Nisan vergi son ödeme tarihi tarihi ve yüksek GC repo para piyasası çıkışları ii) Aşırı rezervlerdeki düşüşün devam etmesi ve en önemlisi iii) ABD bankacılık sisteminde gelişen bir başka şiddetli dolar kıtlığı.(gelişmekte olan ülkelerin -dolar cinsinden- borçlanma maliyetinin artması manasına gelir)
Hazine döviz bozdurup TL borç ödemeye devam ediyor.
26 Nisan itibariyle Hazinenin MB deki döviz hesabında 4.272 milyar dolar karşılığı döviz var.
01 Nisan tarihinde 6.235 milyar dolar vardı. Nisan ayı dış borç ödemesi olan 443 milyon dolar ( ödendiği hesap edilip) çıkarıldığında Hazine bu ay 1.520 milyar dolar karşılığı döviz bozdurmuş Merkez Bankasına.
Yılın geri kalanında ise Hazinenin kesinleşmiş dış borç yükümlülüğü 5.628 milyar dolar. Hazine 26 Nisan itibariyle 1.356 milyar dolar içeri girmiş ve yeniden borçlanma yapma mecburiyetinde.
Kral, sizi savunmak için kıçımızı yırtıyoruz ve sizde de çok para var" dediğini aktaran ABD Başkanı, Kral Selman'ın taklidini de yaptı.
ABD'den milyarlarca dolarlık silah aldığı için Riyad'ı kaybetmek istemediğini belirten Trump, bir telefon görüşmesiyle Amerikan askeri desteği karşılığı Suudi Kralı'ndan nasıl daha fazla para kopardığını anlattı. "Kral, sizi savunmak için kıçımızı yırtıyoruz ve sizde de çok para var" dediğini aktaran ABD Başkanı, Kral Selman'ın taklidini de yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın cumartesi günü Wisconsin,Green Bay'de düzenlediği mitingde her daldan çalarken, Suudi Arabistan ve İsrail'le ilgili yine şaşırtıcı ifadeler kullandı.
ABD'den milyarlarca dolarlık silah aldığı için Suudi Arabistan'ın müttefikliğini kaybetmek istemediğini belirten Trump, Amerikan askeri desteği karşılığı Riyad'dan daha fazla para kopardığı bir telefon görüşmesini aktarırken Kral Selman'ın taklidini de yaptı.
"Şok durumuna girdiler, çünkü 35 yıldır böyle bir telefon almamışlar, tamam mı? Dedim ki, biz sizi sübvanse etmek için her yıl 4.5 milyar dolar kaybediyoruz, buna daha fazla devam edemeyiz. Bu delilik. Selman çok sinirlendi, kızdı, bunun adil olmadığını söyledi. Ben de dedim ki, elbette adil. Bize ilaveten 500 milyon dolar daha vereceğini söyledi. Ben de daha fazlasını istediğimi belirttim. Tartıştık."
"Yani tek bir telefon konuşmasıyla bize 500 milyon dolardan fazla ödediler, tek bir telefon yetti."
"Çölde kum onlarda nakit para. Biz onları sübvanse ediyoruz. Onlar bizden çok şey satın alıyorlar, 450 milyar dolarlık satın aldılar."
"Suudi Arabistan'la ilişkimizi kesmememizi isteyenler var. Bizden 450 milyar dolarlık alış yaptılar. Ben onları kaybetmek istemiyorum."
"Biz o ülkeyi savunmak için 4.5 milyar dolar kaybediyoruz ve onlar zengin."
'SELEFLERİM SALAKTI DA ONDAN'
"Ben de açtım Kral'a telefonu dedim ki, 'Kral', bu arada Kral'ı severim."
"Dedim ki, Kral, sizi savunmak için kıçımızı yırtıyoruz ve sizde de çok para var."
"Dedi ki, 'Neden beni arıyorsun, daha önce kimse bana böyle bir telefon açmadı'. Açmamışlar, çünkü onlar salaktı."
'GOLAN TEPELERİ ÇOK ÖNEMLİ, ÇÜNKÜ YÜKSEKLER'
Trump, taraftarlarının alkışlar ve tezahüratlarla karşıladığı Suudi Kralı hikayesinden Suriye'ye ait olan ama 1967'den beri İsrail işgali altında bulunan Golan Tepeleri'nde 'İsrail egemenliğini' tanıma kararına da geçti.
Golan Tepeleri'nin İsrail için stratejik açıdan çok önemli olduğundan söz eden Trump "Yüksekler... yüksekten bakıyorsun" diyerek ekledi:
"Bu, 52 yıl önce başladı ve ben bir çırpıda hallettim, tamamdır."
'BENDEN EĞLENCELİSİ VAR MI'
Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin ABD Başkanı'nın kürsüye gelip espriler patlatmasının gelenek haline geldiği akşam yemeğine üst üste üçüncü kez katılmayı reddededen Trump, onun yerine düzenlediği mitingde taraftarlarına "Trump mitinginden daha eğlenceli bir yer var mı" diye takılıp karşılığında kopan çılgınca tezahüratlarla kendini onaylattı. (Sputnik)
Abd'de pce deflatör mart'ta yıllık yüzde 1,5 arttı, beklenti yüzde 1,6
1 abd'de kişisel gelirler mart'ta yüzde 0,1 arttı, beklenti yüzde 0,4 artış
abd'de kişisel harcamalar mart'ta yüzde 0,9 arttı, beklenti yüzde 0,7 artış
Ne oldu yahu, puskevitcinin açıklamaları, arkadaşlar?
uyuya kalmış
Dolarda 90 lı rakamlar hep muhim olmuştur. 1.90-2.90-3.90.4.90 lar geçilince hep sert hareketler geldi.
*foreks anketi-ekonomistlerin 2019 sonu dolar/tl tahmini 6,2750
Yahu birisi, cayini demleyip su puskuvetciyi dürtüklesin, uyanacagi yok bunun!:vk:
Adam siyaseti bırakacak yaşta ustad reis ile tanıştı. Her türlü alengiri öğrendi. Bence piyasaya haber salıp su an koltuk pazarlığı yapıyor reis ile. Adam 70 inde açıldı. Keske diyordur önceden bileydim, dolar bozdurma yi almayi, belki forex kursuna bile başlamıştır :)