Çok gizli bir mesaj var aslında. Resmi tersten okursak (başparmağı gizleyip kalan 4 parmağa odaklanın) Rabia çıkıyor, resmen diz çöktürmüşüz :)
Printable View
https://www.bloomberght.com/moody-s-...egatif-2227624
Bu haberde moody's'in "mudilerin Dövize sınırlı erişimi gibi aşırı politika tedbirlerinin gerçekleştiği bir senaryo ihtimalinin arttığına dikkat çekildi" yazılarak ne anlatılmaya çalışılmış?
Yani döviz mi satın alamayacağız? Bankadan mı çekemeyeceğiz? Anlayan?
(9)-(23) mayıs zirvelerinden çekilen k düşen trend kanalı desteğinde tutundu, şimdi bollinger bandı desteği (5.67) üstünde,
g-20 zirvesi sonrası düşüşü sonrası, dipten dönüşü düzeltme seviyesi 5.6660 üzerini destek yaparsa, önce (5.69) sonra (5.71) i yeniden deneyecektir.
aşağı yönlü hareketlerde, (1) şubat- (26) mart diplerinden çekilen destek çizgisi [bugün (5.58)] takip edilecek.
https://twitter.com/…bel/status/1146006643605479425
S-400 le ilgili ‘alınacak , ambarda bekleticek , başka ülkeye satılacak’ söylemleri git gide yaygınlaştı.
Merakla bekliyorum şu 10 günü.
Bakalım dedikleri gibi mi olacak, dedikleri gibi olursa halkın tepkisi nasıl olacak.
bekleyelim bakalım
Ben artik supeli bakiyorum s400 e amerika tarafinda bi yumusaklik var ayrica 10 gun degil kurulup aktiflestirilmesi gerekiyormus catsaa devreye girmesi icin 3 ay surer o is bist supelendiriyor beni koca fonlar bilgiyi bizden cok once biliyolar dolarin hareketleri zayif
S400 alınır biyerlere yerleştirilir,türkiye kimseden emir almaz filan diyerek füzelerin önünde pozlar verilir,halkımız olanları çılgınca alkışlar ve nihayetinde makarna,patetiz, suvan derdine düşen milletimiz S400 filanları unutur, bu vesileyle füzelerde kullanılmamak üzere angarlara alınır
Kongre senato vs abd elitistlerinin sectigi kisi lindsey grehim bunu oylatmaya soktugu gun gidip aleyhimizde oy kullancaklar bellide trump ta son onay metnini yuzup sonuna getirince artik refusal eder mi . bi temenni
Muhum olan vade . 3 yil sonra mi 4 ay mi. 7 gun mu? Ceyrek asir mi?
Aslinda yaptirimla amaclanan ne ona odaklanilmali
S400 buzdaginin gorunen yuzu
Bu s400 goygoyu olmasa dolar 6 altina dusmezdi s400 de bir sekilde anlasilir umudu dolari baskilamis surekli
s400 olayı bahane..
2.5 milyar dolar vermişiz..
2 senedir ülkeye verilen hasar kaç milyar ?
Hava savunma kısmı , ihtiyaç kısmıda bahane.
Alacağız yıllarca kullanmadan kalacak öyle..
Cayıdırıc etkisi falan da KİME KARŞI..
Geçiniz..
Söz konusu AKP ve RTE oldu mu özellikle kesinlikle inanmam..
Daha önce haziran dendi temmuz a ertelendi dediler..
Bir bakmışın sonbahara ertelenmiş..
"teknik aksaklıklardan ötürü"
ne mi olur
hiççç bişi de olmaz..
algı..
çıkın sokağa
koyu akp li birisini bulun..
ona göre TR tank yapıyo..
s400 de ona göre basbayağı alındı olabilir..
alınmasa bile..
para piyasaları üzerinde kendi sözleri açıklamaları hareketleri ile para yapıyorlar işte..
Abi reza davasının aynısını yaptılar işte.
Orada da abd şöyle yapacak böyle yapacak dendi ama abd nin nasıl bir ****** olduğunu millet anlayana kadar 4 tl den 3,70 e üstüne başta merill olmak üzere yabancı aracı kurumlar borsada ralli yaptırdı sonra çöküş geldi.
Şimdi gene aynı dolar aşağı ****** abd ve yabancı aracı kurumlar borsaya gene ralli yaptırıyor ancak sonrasında uzun ve damat ikilisi durmayacağından gene çöküş gelecek. Sorun o çöküş gelene kadar dolar longcular durabilecek mi ?
https://resmim.net/f/MKbiSl.jpg
tryusd 2014 den bu yana olan grafik son 5 yıldır haftalık 50 ema gördüğü noktalar 2016 ve 2017 deki büyük diplemelerde görülmüş, şuan o noktaya %3 marj var o kadar.
https://resmim.net/f/H2NCrj.jpg
Günlükten yaklaşırsak da gene aynı mevzu var günlükte 200 ema sadece 2017 deki 3,90-3,36 dibinde az ihlal olmuş.
takribi rakam 5,49 a denk geliyor ancak bazı veri sağlayıcılarda usdtry de günlük 200 ema dünkü 5,62 bölgesiydi ancak tryusd de rakam farklı.
Arada kararsız kalınca tryusd yi baz alıyoruz ve oradan teyitleri yapıyoruz. İşin tersi tryusd dolar düşecek diye bağırıyordu da neyse bakalım. Pazartesi iyi ders oldu sarıyla bizim uzunun o ok fotoğrafını gördümmü topuklamak lazımdı dolardan da neyse cezamızı 1000 pipse kol keserek ödedik dün.
Şimdi doğru noktayı bulup oradan tespit etme zamanı. Bugün gaza gelen longcuları gene doğruyorlar.
Longcuların sağlam durup durmadıklarını bir sonraki DTH bakiyesi ile ilgili açıklamadan anlarız. Başlık altındaki panik uzuncuların havlu atması mümkün ama millet kurlardaki bu düşüşü dövizini artırmak için kullanacaktır. İki kesimin alım motivasyonu farklı, bizimkiler spekülasyon, millet ise kasko amacıyla satın alıyor. Bana göre bu seviyeler dolara hiç bulaşmamış olanlar için kademeli alıma başlamaları için uygun. Kaldıraç kullanılmadığı sürece risk düşük getirisi yüksek bir döneme girdik çünkü.
Yarın böyyökk ihtimal enflasyon verisi aylık bazda eksi gelecek..
Dolarda yüzde 5.47 5.52 bandı potaya girer..
Tabi sonrasında faiz indir tartışması alevlenecek..
Esas erken seçim bombası da bekliyorum ben..
Ozamanda şunu yapıyorlar belli bir bant aralığı belirleyip 2-3 ay süründürüyorlar. Fizikicilere birşey olmuyor ancak kaldıraçlı piyasalardakiler batıyor.
https://resmim.net/f/YjNse4.jpg
Şimdi yukarıdaki grafik reza davası düşüşü. ABD bize 100 milyar dolar ceza kesecek, hulkbank batacak, yok uzunu tutuklayacaklar ozamanlar kötü haber akışı değil sapık haber akışı vardı aynı bugün kü gibi ve sonuç ne oldu gaza gelip 4 tl den dolar alanlar gözünü 3,70 de açtı ve 3 ay çanak yaptı grafik.
Şimdi iki örnek atıyorum bakalım iki resim arasındaki farkı bulabilecekmiyiz
https://resmim.net/f/3GrN1a.jpg
2 TL den 3,98 çıkışı ve sonra 10 ay konsolidasyon ve tekrar 3,98 yükselişi sonrasında çanağa ne lazım kulp işte o kulbu reza davasında millete dolar kitleyerek yaptırıp sonrasında ralli yaptırdılar. Buraya kadar hemfikiriz herhalde yani yapı önce ralli sonra konsolidasyon sonrada çanağın kötü haber akışı ile mal kitleyip son bir süründürme yaparak işlemi bitirdiler.
https://resmim.net/f/G5hM3q.jpg
buyrun gene ralli gene konsolidasyon ve gene fincanın kulbunda kötü haber akışı ile mal kitleme.
Tek sorun ne buradaki kitleme nerede sonlanacak.
try usd 5,48 diyor , fibo expantation 5,38 diyor , düz fibo çekenler 5,46 diyor seç beğen durumu.
O da sorun değil, döviz kuru 3 ay aynı giderse, enflasyon kaybı kadar değerlenmiş olduğundan alım stratejim gereği, kuru enflasyon kadar iskontolu gibi görüp alıma devam ediyorum. Bugün kur 5.64, bir ay sonra kur yine 5.64 ise ben bu kuru 5.58 gibi görüp ilave alım yapıyorum. Stratejimin en güvenilir yönü alımlara kurların nispeten düşük olduğu zamanda başlıyor olmamdır. Kurun 4.80 tl'ye inişine kadar alım yapacak bir stratejim var. O seviyelere gelirse biraz kaldıraç kullanıp biraz daha aşağı seviyelere kadar dayanabilirm. Bu hükümetle işlerin yoluna gireceğini düşünenler kurlarda istikrar olacağını öngörebilirler ama ben kesinlikle bir şeyler olacağından eminim. Malımızı çok iyi tanıyorum çünkü.
İmamoğlu benden 2."-" sinide aldı bugün ....
Dün kara dediğine bugün ak demek olmaz....
Eeeee ben sağa açılacam,sağdan oy almam lazım...
Sağdan oy al da solun değerlerini terk edip sağa benzeyeceksen,aslı varken taklidine ne gerek var ?
Gider direk AKP ye veririm oyumu
Bu kadar sinir strese de girmem....
Dün "katliam " dediğin Sivas olaylarına bugün "olay" dersen sağdan oy, benden "-" alırsın...
Bu konunun ekonomi ile ilişkisi ise İmamoğlu br tarafdan kazanırken bir tarafndan kaybeden olabilir buda Reis i kazanmaya devam eden yapabilir...
Dip Not:Bu tweeti üzerine kendisine kendi mahallesinden ciddi tepkiler gelmiştir...
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/UHk22L.png
Sorun şu sizin aldığınız dolar , doların değerini TL ye karşı arttırmaz. Hatta daha kötüsünü diyeyim sizin aldığınız ancak bankada tuttuğunuz dolarla devlet doların TL ye karşı değerini düşürüyor yani sizin paranızla sizi vuruyor.
Doların değerini arttıracak şey kaldıraçlı piyasalardır. Nasıl swap operasyonunda yabancı inat etti 1 ayda doları %10 yukarı aldıysa şuanda kaldıraçlı piyasalarda doları alacak birileri ortaya çıkarsa dolar artar yoksa usdtry ya stabil devam eder yada kamular basarsa aşağıya gider.
Dolar artacaksa birileri fiziki istediği kadar alsın ne yazıkki hiçbir anlam ifade etmiyor ancak yabancı bankaların traderları tek tuşla milyar dolarlık işlem açabiliyor ve bize o adamlar lazım yoksa 10kr aşağı 10kr yukarı sürünüp durur bu grafik.
Bu bademlerin belkide en iyi yaptığı şey usdtry yi kaldıraçlı piyasalarda işleme imkansız hale getirmek oldu. Fx de swapdan durulmuyor, viopda makasdan. Fiziki hariç trade edilemez hale getirdiler usdtry yi ki fizikilere bile iki arada bi derede vergi kitlediler. Sonuçta bu konsolidasyon dönemide bitecek ancak işte ayakta kim durabilecek o önemli.
Ana etken faiz çünkü %24 le long poz taşınmıyor, sonuçta dünyanın en yüksek 2.faizi.
İkinci etkense evet yönetim doların çıkmasını istemiyor, 5,80-5,30 swap %5000 faizli operasyonu, piyasanın en hacimsiz ve sığ zamanında 6,25 gece asyada milyar dolarlık satış operasyonu, cuma geceleri traderların mesai kapattığı saatte gene yüklü satış operasyonu, en büyük örnek ramazan bayramında 5,86-5,67 operasyonu yani say say bitmiyor. Adamlar doları düşman faizi dost bellemiş durumdalar.
Bu nereye kadar böyle gider bir noktada ihracatçı ciğerimi söktün damat der orada artık faizi ufaktan indirip doları dost bellemeye başlarlar işte ozaman sıkıntı çözülür yada gene bir kriz olayı yaşanır.
krizlerede örnek :
2,80-3,90 fetto stayla krizi
3,70-4,90 suriye operasyonu
4,90-7,20 papaz krizi
hani bunlar krizde seviyorlar ki krizde doların artışı ani olduğundan swap yani faiz taşıma maliyeti çok düşüyor sonra gene uzun vade konsolidasyon geliyor ki bizim millet o krizlerde dolar daha gitmez deyip ya erken çıkıyor yada dolar 100 kat olacak ülke batacak diye tepeden malda kalıyor yani krizi iyi yönetemiyor.
Ekonomiyi kurdan ibaret gören hükümet üretici ve ihracatcıyı bitirmek üzere döviz borcu olan inşaat ve enerji şirketlerini batırmamak uğruna istihdam yaratan üretici ve ihracatcı hatta turizmciyi dahi batırmak üzereyiz.
https://resmim.net/f/hn7cln.jpg
Şimdi amaç ne bu son 6,25-5,90-6,15 den gelen C düşüş dalgasının nerede biteceğini bulmak yani bu konsolidasyonun son rakamını nasıl hesaplıycaz.
Bunun için bir kaç yöntem var biri hareketli ortalama arka sayfada koymuştum 2014 den beri 200ema ya 2 temas var haftalıkda sonrası çöküş yani babalar, ağalar artık her kimseler o para babaları maliyeti hep oralardan yapmışlar.
2. olay fibo rakamlarıdır yani fibo rakamlarını çekersiniz ve en önemli fibo noktalarından birinden desteklerin çalışıp çalışmadığına bakarsınız.
Şimdi yukarıdaki grafikte günlükte hem fibo noktası var hemde ema. Fibo exp.hatalı görünebilir rakamları investingden teyitli çektim twiev in 4 saatlik ile günlük farklı fiyat çıktığından durum böyle.
Şimdi grafik diyor ki kardeşim ben yıllardır aynı yerden döndüm durdum bu sana bir veri ve şuan o yer mevcut fiyatın %3,11 altında. Mevcut kaç 5,6524 %3,11 düşelim 5,47 çıkıyor.
Ek olarak bu dolar 5,47 olacak yada ordan dönecek demek değil beyler bunuda ekleyeyim ancak riski minimize edebilecek bölgedir 5,47.
son olarak YTD deyip konuyu kapatayım.
Siz piyasalara trader gözüyle bakıyorsunuz. Millet ise mevcut varlıklarını koruma amaçlı yaklaşıyor konuya. Millet döviz düşüyor diye döviz satmaz ama kaldıraçlı işlem yapan trader %3-5'lik düşüşlerde bile pozisyonunu sürdüremeyecek duruma geldiğinden stoploss yapmak zorunda kalır.
Benim söylediğim, eşinin dostunun komşusunun işinin iyiye gittiğini, çocuğunun iş bulduğunu, sokaktaki boş dükkanların dolduğunu görmeden elindeki dövizleri satmaz, tersine üstüne ekleme yapar. İhtiyacı olan tek şey de traderda hiç bulunmayan bir şeydir, SABIR..
Abd guclu dolar isteyip istememesinin tl nin degeriyle alakasi yok
Iki ulke arasinda sokak enflasyonu farki %30 neredeyse ama tl o kadar deger kaybetmiyor demekki tl deger kazaniyor
Bu kadar finans okudum kafa yordum ben bu turk lirasini anlayamadim. Dolar kazancimla turkiyeye tatil yapmaya geldim ama soyuldugumu hissediyorum. Hersey dolar cinsinden manyak pahali
Abd navarro necidir
Fed faiz indirsin diyor
Bu trump oldugu surece dolar isi bitti artik
2020 de trump secilirse dolar in lider para olma ozelligi kaybolur
Endeksler dusuyordu konustu hepsini aldilar dolara vurdular yine
Abd baskani dolar dussun diosa yapacak sey yok
Bu akp denen sey trump ve fed denen paralarini dunyaya kullandiran iki enayiyle ekonomiyi nasil bu hale getirdi aklim almiyor
Rte gidince dolarin istikamet 3 lere dogru gider
Yani zaman kisaliyor dolarlari paketlemek lazim bu akp hala bastaken
Arjantinde farklı bir durum var oradakiler bizim bademler gibi dönememiş zamanında, adamlar yabancı sermayeyi sağlam bir şekilde kaçırtınca oradaki halk %90 dolarize oluyor ve kriz patlıyor.
Bu durum sürdürülemez mi ? Evet sürdürülemez 2017 de de sürdürülemedi 2018 dede bu yılda sürdürülemeyecek ancak bir noktaya kadar zorlayabildikleri kadar zorlayacaklar işte.
2017 de bende ihracatçı batıyor bunlar ne yapıyor vs.vs. diye hayıflanırken 9 ay süren konsolidasyondan sonra 2 ayda bütün düşüş geri alındı.
Şimdide yaklaşık 11 ay oldu ve hala düşüş piyasasındayız 7,20 den 11 ayda 5,63 deyiz üstüne %20 den fazlada faiz verdik TL de duranlara ancak bu fark eninde sonunda kapanacak ama işte suni bir krizlemi yoksa faiz indirimiylemi onu yönetim karar verecek.
Bizimkilerin bu yaptığı usdtry yi trade edilemez hale getirme işide sakat yani doğru birşey değil yaptıkları ama yapıyorlar işte. Sonuç olarak bir noktada bu baskı elleri mahkum kalkacak ama işte ozamana kadar kim ayakta kalırsa yoksa fiziki dolar taşıyan adamın ancak almadığı faiz maliyeti var bir sıkıntısı yok ama fx ve viopcuları 11 aydır batırmaya doyamadılar.
Su dolarin 7 olmasi akil tutulmasi gibi biseydi
Dolarin bas belalari var trump fed
Imkan olsa suriye parası longlarim dolara bulasmam
Bu saatten sonra dolarin cikisi dolarciya teselli ikramiyesi olur.
Dolar cikartilmak istenmiyorsa cikartilmiyor disardan desteklerle beraber
Artik bu ogrenildi
Hukumet izin verirse bence verir 6 uzeri baslar cunku abd den gunasiri dolara sopa geliyor
Abi çektin doları 3 e iyi güzel asgari ücretli alıcak 700 dolar maaş neyle ödeyecek bu hükümet o parayı. Dolar darphanesi yok sonuçta. Asgari ücret aylık 700 dolar olsun ülkede iphone patlaması yaşanır :D ilkokul bebelerinde iphonex ler taşınır artık. :D
Şuna katılırım doların başındaki dert evet fed ve özellikle trump ancak ne yaparlarsa yapsınlar büyük sermaye gene dolarda.
Eurusd şekil 2a bakın 1,13 oda fed faiz indiricez vs. dediği halde 1,11 den geldi.
Şuan dünyada global olarak, bütün ülkeler faiz indiriyor ki dertleri paralarının dolara karşı değer kaybetmesi ve rekabet gücünde avantaj sağlamak istemeleri ancak işte bizim gibi ülkelerse tam tersi kötü yönetimden dolayı faizi arttırıp halkı işsizlikten bitiriyor.