Baba aðýr konuþmuþ be:) biz dayak yemekten ne zaman kurtulacaðýz onuda söylese.
Bayram tatilinde 5 liraya kadar basar bu bademler. Hesabýnýzý ona göre yapýn.
Printable View
bu dolar bu yýlý 5 altýnda kapatýrsa,saç baþ yolan çok olur yaww
Bu cok onemli.
Ne zaman tahvil faizlerinde dusus olmazsa dolar/TL de o zaman dusus durur
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bademler yükleniyor yine eksi 1re az kaldý.
Bu iþin sonu karakolda biter. Yani devalüasyon ile.
Þu kaz daðlarýndaki katliama bu saate kadar yurdum insaný nasýl sessiz kalmýþ anlamak mümkün deðil. En az 200.000 aðaç yok olmuþ. Yeni havalimaný kesilen aðaç miktarý 1 milyondu sanýrým.
Dondum Turkiyeye. Bayramdan sonra dolardaki iskence bitecek artik. Bu can bu bedende oldugu surece dolar daha fazla dusemez. One minute. Kimse benim sabrimi sinamaya kalkmasin.
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size damat çýkmadan piyasaya yüklenmeyin çok dedik .
Tv Lerde yasaklý galiba
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Çokomelli yetti hepinize. Ne dedi almayýn elleþmeyin sonra gara gara düþünürsünüz dedi mi dedi.
ABD ne dehalar yetiþtiriyor, bu çocuklar hep orda okudu geldi. Benjamin masterý yapýp geliyorlar.
Su an TL diger butun paralardan daha iyi bir performans sergiliyor ve nasil ve hangi yolla yapiliyor olursa olsun bu bir basaridir. Dolar mutamadiyen her gun dusuyor. Sopa ile ya da arka kapidan onemli degil. Savasta her sey mubah mi mubah.
Ben artik dususun daha fazla olacagini dusunmuyorum. 5 altini ise artik hicbir kosulda gorecegimize ihtimal vermiyorum.
Ha ne olur dar bir bantta devam edebilir, kisa vadede bir seyler kazandirmaz ama tahminim buralardan alanlar onumuzdeki 5 ayda en az mevduat faizi kadar kazanirlar.
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dth cilar ne yaptiniz
Mazot olmayin artik da
Dolar dusmuyor
Dth dolari dusuyor
Gün içi dip olan 5.4477'ye çok yakýn týrmalamalar yapmaya baþladý.
Secim iptal oldu dolar dustu
Mb baskani gorevden alindi dustu
S400 geldi dustu
Sert faiz indi dustu
Euro dolar dipledi dustu
Diger goplarda ciddi artarken dahi dustu
Trump in fed i 3 paralik etmesi de onemli ama daha buyuk bir etken dth cilari mazot yapmalarý bence
Bu dususler sadece fed ile asla aciklanamaz
Imf out dth in oldu
Bloomberg ht nin ilk sayfasý çok ilgimi çekti.
Küresel Piyasalar: Ticaret endiþelerinin hafiflemesiyle hisseler yükseldi, altýn dibi gördü
Çok ilginç...
Hergün yarým puan 1 puan düþürüyorlar. Tamam anladýk düþürüyorsunuzda dolarýn düþmesi ithalatýn önünü açýyor. Misal dolar 6 yken yurtdýþýndan almaktansa yurtiçinden almak daha karlý oluyordu bazý ürünleri. Þuan yine yurtdýþýndan almaya baþladýk. Sadece ben þu bu derken zaten üretemeyen ülkemin ticaret açýðý ithalat yapamamaya baðlý sýfýrlanmýþken yine artacak sayelerinde. 2 el 2 ayqðýn var ama delik yüzlerce. Hepsini týkamana imkan yok. Ýhracat yapanlarda avantajýný kaybediyor þuan. Aferin dolarý düþürmeniz çok iþimize yarýyor. Malloþlar
MI MAX cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trump ve fed duyunca dolardan kacin dedigimde burda cok kisi ora muz cumhuriyeti mi kurumlar bagimsiz yhaaa diyordu
Muz mu esek cumhuriyeti mi gorduler :yes:
Fed i 3 paralik etti kimsenin de giki cikamadi ortadogu ulkesine donmus abede
0 a kdr dusurcek fed trump diyecek ki eksi faiz yapacaksin
Sari okuz hikayesi tam.bunu ozetliyor
Su seviyeden dth lari bozmak cok yanlis olur
Daha yanlisi da doviz alip kediye ciðer teslim etmek !!!
Haftalardýr gelen ani 3 5 kurusluk satislar piyasa satisi degil bugun 5.517 den gelen gibi
DTH bozmak terimi ile ilgili bir problem var.
Eðer cari açýk sýfýrlanmýþ ise (veya dýþborç ile finanse edilebilir ve dikkat çekmeyen minimum bir miktara düþmüþ ise)
Devlet dýþ borcunu iç piyasadan talep ettiði döviz yerine dýþ piyasadan borçlanarak çeviriyorsa
DTH'lar bozulamaz. Sadece döviz mevduatçýsý ile TL mevduatçýsý paralarýný kalýcý olarak takas eder.
Sonuçta dolarizasyon deðiþmez.
DTH miktarý deðiþmez.
Tek koþul ile dolarizasyon düþer:
Döviz mevduatýný TL mevduatýna dönüþtürmek isteyenlerin sayýsý,TLmevduatýný döviz mevduatýna dönüþtürmek isteyenlerin sayýsýndan fazla olduðu zaman.
Bu durumda aslýnda DTH yine miktarsal olarak düþmez ama döviz mevduatýný TL mevduata çevirmek isteyenlerin arzý fazla olduðu için kur fiyatý düþer.
Dolarizasyonu düþüren tek etki de ne yazýk ki budur.
Yoksa yurt içindeki dövizi yakmadýðýnýz (ya da bankadan yastýk altýnacçekmediðiniz) sürece ciddi bir cari açýk oluþmadan yok edemezsiniz.
sistemi oluþturan kurumsal yapý KY'i bir güzel zehirledi.ne kolay dimi suni cennet yaratmak, mümkün yani. sabit duramayan bu süreçte harcanacak. Bu KY daha önce 3,4 lerde sonrasýnda 3,7 lerde bir güzel saðýldý. yine aynýsý oluyor. o zamanla þimdi elinizdeki dolar eþdeðerini kýyaslayýn ve kafayý duvara vurun. FED 2013 te neyse þimdide o, yalanlara inanmayýn.burada güvercin fed palavralarý atanlarý hiççç dikkate almayýn,kayýþý vurun, paritede hedef 1,03x
Merkez Bankasý’nýn para politikalarýna yön veren ve beyin takýmý olarak görev yapan genel müdürlerin tamamý Banka Meclisi tarafýndan görevden alýndý...