Peki bu raporu spk onaylaması gereiyor mu?
Gerçi bugüne kadar gerçekleşmeler hiçbir zaman yatırımcı tarafında olmadı ama..
Printable View
Peki bu raporu spk onaylaması gereiyor mu?
Gerçi bugüne kadar gerçekleşmeler hiçbir zaman yatırımcı tarafında olmadı ama..
İzocamın sigorta bedeli 587 milyon. Üstelik sigorta sadece araçlara gireçlere binaya yapılır. Araziler hariç. Nasıl oluyorda 250 milyon değerleme çıkarıyorlar. Adamlar resmen dalga geçiyor. Bu burda bitmez bitmemelide. Burası muz Cumhuriyetimi. Buna kim onay veriyor. Kabul ediyor. Kezinlikle birleşip avukat tutup mahkemeye vermeliyiz.
Allah aşkına birisi şu sigorta bedeli olan 587 lik belgeyi atsın buraya
satmak için ne kadar zamanımız var bilmiyorum ama birleşir bu işlerden anlayan bir avukat tutup bu saçmalığın iptalini istemeliyiz . öncelikle birlik olmamız için bir whatsapp grubu oluşturmalıyız
Benim aklım başımda bu benim şahsi fikrim her koyun kendi bacağından asılır yeterince zarar yazmışız bu saatten sonra bu fiyatlara ben bir tek lot bile vermem alabiliyorlarsa zorlan alsınlar sen vermek istiyorsan koş git ver seni tutan yok :wave:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Her fırsatta basına izocam şu kadar büyüdü şu kadar yatırım yaptık şunu yapacaz bunu yapacaz 5 yılda 150 milyar dolar ihracat hedefimiz var diyen içler .degerleme esnasında şirket zarar ediyor daralan piyasada zor şartlarda çalışıyoz işte sermaye laziim herne kadar zarar etsekte ana ortak işi yaomaya devam etmek istiyor gibi kotuleyici ifadeler kullanmış ne kadar komik deilmi
Ayni şekilde halka arz etseler sisire şişire bitirmezler ve 70 TL derler degerlemeye .yazik
SPK'ya bildirilen özel durum açıklaması ekindeki hisse bedeli tespitine dair rapor özeti yetersiz olduğundan tüm raporun tarafıma gönderilmesi için yatırımcı ilişkilerine mail attım. Bir sonraki aşama şirkete SPK ve değerleme firmasını da ilgi tutarak noter kanalıyla ihtarname göndermek sonrasında da ticaret mahkemesinde dava açmak olacak
açacağım davaya katılmak isteyen olursa iletişime geçebilirler
Sayın Doruk Özcan
Sayın Öner Torun
29.11.2019 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığı'na yapmış olduğunuz Özel Durum Açıklaması ile Satma Hakkı Kullanımı için adil bedelin değerleme raporuna göre 10,53-TL olarak tespit edildiği bildirilmiştir. Bedelin tespit edildiği değerleme raporunun yalnızca tek sayfalık özeti bildirim ekinde paylaşılmış olup, tarafımca açılacak hisse bedelinin tespiti davasına esas olmak üzere Değerleme Raporunun tamamının mail adresim olan ................... aracılığıyla derhal gönderilmesini talep ederim.
Av. Serpil........
2018 yılı faaliyet raporuna göre yalnızca duran varlıkların sigorta bedeli dahi 551 milyon iken şirketin toplam değerinin 258 milyon çıkmış olması açık usulsüzlük olarak değerlendirilir diye düşünüyorum. Bu sebeple değerleme yapan şirketin de şikayet prosedürünü işletmeyi planlıyorum
Boş durmayın spk ya cimere şikayet edin
Ne zaman davayı avıyorsunuz serpil hanım..dosya no falan verecekmisiniz takip için
söylenecek çok söz var ama bu yaşanan ülkeyi terk etmek için yeterli sebeplerden biri diyorum. böyle bir süreci adamların uygulamasına izin veren kurum ve yönetmeliklerin bir sonucudur tüm bunlar. biz bir Avrupa ülkesinde veya ABD de yaşamadığımızı sandık bir süreliğine yaşadığımız ülkenin bir üçüncü dünya ülkesi bir sömürü ülkesi olduğunu unuttuk. Dava açacak arkadaşlar açsın ama önceki sayfada bir arkadaş bahsetmiş benim de aklıma gelmedi değildi hani bunlar fabrika ve arazilere sahip olmayıp kira filan ödüyor olabilirler. Bunu şirkete sorup iyice öğrenip davayı öyle açın derim sonra izocamın mahkeme masrafı ve avukat parasını da ödemek zorunda kalmayın. çünkü bu kadar arazi ve binaya sahip olsalar hiç bir değerleme 250 milyon çıkaramazdı bu şirketin değerini. ne derseniz deyin ne yazarsanız yazın benden bu kadar. adam yönetmeliğe güveniyor 30 ocak a kadar paylarını göndermeyene 10 tl verecem diyor. benim para kaybım %5 ama zaman kaybım ve kaçırdığım fırsatlar , yaşadığımız stres paha biçilmez. Maliyeti yüksek ve çok uzun süredir bekleyen arkadaşlara Allah sabır versin.
Ben bunu sordum bütün araziler arsalar bizim izocama ait dediler.genede sorun .yav burda insanları uyarıyoruz kurtuluş denen şahıs bana köpürüyor.köpürrceksen spkya şirkete köpür .insAllah sozünde dur ve 20?12 ye verme.spk satlyesinde Fransızların Arapların gaspina uğradık.bu olayı Fransa'da türk bir şirket yapsaydı ne yaparlardı dikerlerdi.Hani bir Türk dünyaya bedeldi.hani türk ogun çalış güven.hepsi fasa fiso.turkum doğruyum çalışkanim.bunlar hep boş muhabbet.hirsizim diyeceksin
b) Payları borsada işlem görmeyen ortaklıklar için bu maddenin ikinci fıkrası çerçevesince hazırlanan değerleme raporunda belirtilen bedel ile hakim ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki bir yıl içinde Kanunun 26 ncı maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yapılmış ise bu fiyatın karşılaştırılarak bulunan en yüksek bedel
olarak kabul edilir. Bu maddede belirtilen süreler içinde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak Kurulca Kanunun 101 ve 107 nci maddeleri uyarınca işlem yapılmasına karar verilmesi durumunda, bu süreler hesaplama dönemlerine dahil edilmez.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Kamuyu aydınlatma
MADDE 7 – (1) Hakim ortak tarafından, hakim ortak konumunun kazanılması veya bu konumda iken ek pay alınması, bu konumun kaybedilmesi, ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılmasına karar verilmesi, hakkın kullanım bedeli ile birlikte Kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açıklanır.
(2) Aşağıdaki hususlar, Kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde ortaklık tarafından kamuya açıklanır:
a) Ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımı talebinde bulunulması amacıyla ortaklığa başvurulması, ortaklıktan çıkarma süreci ve ortaklıktan çıkarma sürecinin sonuçlarına ilişkin bilgi,
b) Satma hakkının doğması, satma hakkının kullanımı talebiyle ortaklığa başvuruda bulunulması halinde, başvuru geldiği sürece günlük olarak, bu hakkı kullanmayı talep eden ortakların sayısı, sermayedeki pay oranları ile toplam satma hakkı bedeli,
c) Bedelinin tespitine ilişkin olarak hazırlanan değerleme raporunun özet veya sonuç kısmı dahil satma hakkı bedeli,
ç) Satma hakkının kullanım süresi sonucunda, bu hakkı kullanan ortakların sayısı ve sermayedeki pay oranları ile hakim ortağın sermayedeki pay oranı.
(3) Satma hakkının kullanımı amacıyla ortaklığa başvuruda bulunulması sırasında değerleme raporu sonucuna göre pay bedeli belli değil ise, altıncı maddede belirtilen diğer kriterlere göre belirlenen fiyatların satma hakkı talebinde bulunulduğuna ilişkin bilgi ile birlikte kamuya açıklanması gerekir.
Tebliğ degerlemenin sadece özetini aciklican diyor .
Avukat olmanıza rağmen (acaba ) bilmiyorsanız da tebliği okursanız bunu daha önce yazdik.
Kanun düzen herşeyi patrona bırakmış patron ne derse o .Bu kadar rezil ve vicdansız olurmu insanlarin cebinde 1000 TL yı nasıl calarim diye hesap yapıyorlar alın onları ....
Sirket gerçek değerleme yapmamış sanırım maliyet yaklaşımı ile gelir yaklaşımı ve pazar yaklaşımı ile yapılmış.demekki bunlar hep fasa fiso
SPK kuralları adamına göre işletiliyor ben bunu anladım
CHP li gezici hukumet karşıtı olanlara farklı kendi adamlarına farklı.yani tebliğler degerlemelet bilancolar hepsi çok geniş ucu açık .adamına göre onay veya red
Burada maliyet yaklaşımı ile değerleme ne demek .gerçek değerli piyasa koşullarında yapsana degerleemmyi için soyu .
Bakın 2 /3 yıl sonra burayı 2 milyara satarlar.resmen gaspa ugradik.malesef gücümüz yok.adamlarin arkası sağlam.ben hukuka adalete inanmıyorum.gucu olan adaleti ve hukuk saglar .
arkadaşlar
1.bu değerleme rapruna itirazı spk.ya burada paylaşılan bilgilerle yapmakta fayda var.spk.isterse bu raprun revize edilmesini isteyebilir.gerçi etse ne olacak 10.53 ten nereye gidecek fiyat
2.ben mecburen vereceğim dava seneler sürer
3.siğrta bedelinin yarısına alıyr adiler
4.arsa değeri marka değeri büyüme falan hiç yk.
herkese sağlıklar
Kanundaki ortaklıktan çıkarma da Tebliğ de çok yeni olduğu için ben emsal dava bulamadım açıkçası. Bu şekilde önce borsa kotundan çıkıp sonra ortaklıktan çıkarma yoluna giden bir şirket de bilmiyorum. Aynı süreçlerden geçmiş şirket varsa o incelenebilinir. Ancak tebliğde ya da ticaret kanununda davaya ilişkin doğrudan bir hüküm olmadığı için kıyasen uygulanması gerekli maddelere göre dava açma süresi 2 ay ve en az 1 yıllık bir sonuçlanma süresi öngörüyorum. Yargılama giderleri (devlete ödenecek harçlar ve bilirkişi ücretleri vs) için 5000 tl’lik bir bütçe ayrılması yerinde olur. Dava tespit davası olacağı için kaybedilmesi halinde karşı tarafa ödenecek vekalet ücreti de 2725 TL olacaktır.
Ben kendi namıma davayı takip edeceğim için ayrıca kendi avukatıma ödemem gereken bir ücret olmayacak. Ancak siz ayrıca bir avukatla davayı takip etmek isterseniz ona da ücret ödemeniz gerekir.
Benim açtığım davaya katılırsanız kendi adınıza şahsen takip edersiniz, dilekçe ve beyanlar konusunda da yardımlaşırız.
Şu an paraya ihtiyacım olmasına ve davayı kaybetmem halinde zararımın 2 katına çıkacak olmasına rağmen bu davayı açmak istiyorum. Çünkü öncelikle şu ana kadar işletilen prosedürün mevzuata uygun olsa da etik olarak uygun olmadığını ve haksızlık olduğunu düşünüyorum. İkinci olarak da mesleki açıdan emsal oluşturacak bir karar almanın kariyerime olumlu etkisi olacağını düşünüyorum
Şuraya bak değerleme yöntemleri
1 maaliyet yaklaşımı =
2/Pazar yaklaşımı
3/Gelir yaklasimi
Tamda zarar ettigi bilanço ile ayarlanmıştır.
20 yılda tek bilannco zararı sanırım he he.
Basında sürekli pofpoflanan izocam nedense degerlemede yok daraliyoz yok daralan piyasa yok sermaye laziim zarar ediyoz diye yazılmış yazıklar olsun oysa doruk Özcan her basın açıklamasında izocam iciin neler neler diyor .hani pazar lideriydiniz degerlemede ne demiş rekabet edemiyoz diyor tüh.
İşte gördük patrona bağlı herşey patron isteseydi bu degerlemeyi 100 TL de çıkarırdı
Evet sayın bücür en doğru maddeyi buraya almışsınız teşekkürler.
Satma hakkını kullanmazsan 10,53’den şirketin ortaklıktan çıkaracağını düşünüp panik olan arkadaşlar için söylüyorum. İster 30 ocağa kadar satma hakkını kullanın isterseniz de şirketin ortaklıktan çıkarmasını bekleyin fiyat 20.12 olacaktır. Zira İzocam son bir yıl içinde zorunlu pay alım teklifi yaptığı için değerleme bedeli ile zorunlu pay alım teklifindeki bedelden hangisi yüksekse o uygulanır.
Arkadaşlar,
2019/06 aylık bilançoda özkaynaklar kabaca 180.000,- TL
Arsa ve araziler 6.000,- TL
Net aktif değerine göre bulunan rakama baktığımızda 14,50 gibi rakamlara denk geliyor. Tekrar söylüyorum arsalar araziler İzocam Holding'e ait olabilir. Yoksa bir arkadaş söylemişti, Deloitte firması dünya çapında bir firma bu kadar aleni üç kağıt yapamaz diye düşünüyorum.
Ben şunu anladim değerleme nin malla mulkle alakası yok galiba nitekim hepsini maliyet değeri ile almışlar sanırım
Değerleme şirket yönetiminin gelecekle ilgili öngörüleri ile oluyor galiba .
Aynısını başka şirketlerde de gördüm yani spk burda değeri yaptiranin niyetine bırakıyor .ne isterlerse onu cikariyorlar
türk ticaret kanunun madde 201 ve 202 yi incelemekte fayda var.bir arkadaş incelemiş ve bu maddeleri yazdı.
izcam brsa dışı bu nedenle ticaret kanuna göre hareket etmek gerekir.
ayrıca asliye ticaret mahkemesine dava açmadan önce arabulucuya gitmek şarttır bilginize.
burda av.serpil hanım diye yazan arkadaş bunları bilmiyrmu yksa avukat değilde özelliklemi öyle yazıyr.
Avukata bak ya satma hakkını ortaklıktan atma diye kakalmamaya caalisiyor.avukatmisniz bilmiyorum ama bucurun paylaasimi satma hakkı için yazılmış olan madde.lutfen insanları yanlış bilgilendirmeyi yazık.
Tebliğ burada .borsa dışında ortakliktan çıkarmada çağrı fiyati yazmıyor açık ve net sadece değerleme diyor.
Bucurun paylaasimi satma hakkı için
Hicmi okuma yazmanız yok alın okuyun.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20141112-7.htm
arkadaşlar dikkatinizi çektimi
1.teb henüz açıklama yapmadı aslında bunun kapta ilan edilmesi gerekirdi belki spk.nay vermemiştir.
2.ben bugün şerh verererk virman yaptıp teb ile görüştü benim aracı kurum vırman yapılamadı.
3.ben daha önce burada paylaşılan bilgiler çerçevesinde CİMER e yazdım spk.ya iletilmek üzere
4biraz duyarlılık gösterelim vede cimere şikayet edelim ama içi dlu bir şekilde
Benim sana kızmam senin satıp veya satmamanla ilgili değil herkesin kendine göre bir hesabı var, burada hiç kimsenin zorda kalıpta hisse satmasını istemem benim durumum belki sizinkinden daha sıkışık, olabilir ama ben bütün imkanlarımı kullanıp ne olursa olsun sonuna kadar bekliyeceğim ve onlar beni ortaklıktan çıkarsın :yes: Öyle bir alğı yaratıyorsun-ki 20,12'den satmayanın paylarını sanki 10,53'den elimizden zorla alacaklarının alğısını yaratıyorsun burayı okuyan insanları panikletip satmalarını istiyorsun senin iyi niyetli bir kişi olduğunu zannetmiyorum yarın sabah 09 .00 mesai başlıyor koş git Teb'e sat kendini kurtar ilk kurtulan sen ol bizi düşünme :one:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Arkadaşım bu zırıltı ( batık borsacı) sağlam pabuç değil çok haklısın bunu bende kaç kez söyledim hatta beni şikayet etti forumda kaç kez ceza aldım. Elinde hisse olduğunu da sanmıyorum. Bir yerlere hizmet ettiği kanısındayım. Yalnız tebliğde satma hakkı fiyatı 20,12 evet ama ortaklıktan çıkarmada yani 30 ocaktan sonraki süreçte fiyat 10,53 olacak diyor. Dava açılsa 30 Ocak a yetişirmi. Ben son bir şans SPK ya durumu açıklayarak şikayet gönderdim. Son Umut SPK nin bu raporu kabul etmeyip yeniden değerleme istemesi . Düşük bir ihtimal de olsa. Sizde yazabildiğiniz her yere yazın. Ben asıl İzocam a güzel şeyler yazıp göndermek istiyorum da birde hakaret davalarıyla uğraşmayalım.
Burda gecmiste guzel paylasimlar yapildi yazildi cizildi ama hepsi olumsuz cikti.cunku adamlar herseyi kilifina uydurmus.spk zaten bunlqra hizmet ediyor.eskiden kirdigim arkdaslarim varsa hakkinizi helal edin.
E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yanliz en basindan beri karaduman isimli sahis burda defalarca tartistik.defalarca hayel dunyasindan vaz gec dedik.ne oldu sonuc husran.ona hakkimi asla helal etmem.cok kisinin vebalini aldi.simdi pasa pasa verecek 2 ayda.vermezse 10.53 den itinayla atilicak.
E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar Merhaba.
Süreci uzun süredir takip ediyorum ve bugün ki haksız olduğunu değerlendirdiğim fiyat sebebiyle üye oldum ilk mesajımı yazıyorum.
Yanlışlarım olabilir, lütfen herkes yapıcı davranarak doğruyu bulmaya çalışalım.