bence portföyü eritmek için kısa pozisyonu kapatıp, doların geriye düşüşünden faydalanabilirler. böylece 40-50 mil zarar yazabilirler. zaten amaçları portföyü eritmek değil mi?
Printable View
Bir miktar hisse pozisyonlarini arttirsalar bile uzun vadede acayip kar yazarlar. Deli gibi firsat var piyasada ammmaaa... burda hareket kolay olmuyor gorduk
Hep..
Sent from my iPhone using hisse.net
bence şuan olduğu vaziyeti korumalı seçimlerden sonra ve son çeyrekte herşey olumluya kayacaktır. bunu söylerken sadece dolar dan yazılan zararı kastediyorum. hisse seçimi yapıp uzun vadeye bağlanırsa arkadasın dediği gibi güzel bir kar yakalana bilir sene sonunda.ama tek anlamadığım doların fırlayacağı 2 seneden beri biliniyordu neden buna göre vziyet alınmadı .
Sabah 9:55 de yazılmama rağmen .79 alım talebim karşılanmadı. Çok talep varmış demekki. Yarın tekrar deneyeceğim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Selam şirket bu çeyrekte zarar yazacak diyorsunuz neden neredeyse güncel fiyat olan 79 a alım yazıyorsunuz daha aşağıyı bekleyemez misiniz? Şahsen eurobond dolar ilişkisinden çok anlamadığımdan sizin dolar dan dolayı zarar yazılarınızdan dolayı alımlarımı erteledim.
Faizler de arttı artık sıkıntı olmaz temettüde
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Merhaba,
18.05 tarihli portföy raporuna gore;
216 trilyon portfoy buyuklugunde 67 trilyon try tahvil, 106 trilyon Eurobond var. Vadeli mevduat tutari ise 2 milyon.
Dolayisi ile faizlerin artmasi sadece vadeli mevduatta ise yarayacak. Onunda portfoye yansimasi ne olur takdiri size kalmis.
Bildigim ve anladigim kadari ile tahvil ve eurobond yatirimlari trade amacli olmadigi icin ve vade sonuna kadar alindigi icin daha farkli dusunmek lazim.
Diyelim ki, vadesine 1 yil olan %13.5 faizle islem goren tahvil dün 88,100 try idi.
Bugün faiz artisi oldugu icin yeni %16.5 lik faiz ile tahvilin fiyati yaklasik 85,900 try ye dusecek.
Bu da Is yatirim ve ortaklari icin bilancoda zarar demek cunku degerleme yapilirken bunu yansitmalari gerek.
(tabi vade sonuna yaklastikca bu farklilik ortadan kalkacak ve is yatirim basta %13.5 getiriyi kazanacak.)
ya da kisaca bu faiz artisi ya trade edenlere ya da yeni alanlara yariyor. --- tabi bence :)
eurobondda da ayni olay var ama orada bir de menkulun fiyati ile birlikte kur donusumu de onemli.Bunu dun yazmistik sayin serkan74 bey ile.
Saygilarimla,
Daha önce de yazılmıştı ama tekrar yazayım. Kar oranından daha önemli kriter iskonto oranıdır. Bugün oluşan .79 fiyat ile hisse %41 iskontolu durumda. Yani 100tl varlık icin 59 tl ödüyoruz. Şirket 100 tl ile 10tl kar ettiğinde .79 fiyattan alan 59 tl icin 10 tl kar etmiş oluyor. Yani kar marjı %10 olduğunda iskontolu alanın kar marjı %17 oluyor. Elde ettiği kardan daha fazlasını da temettü olarak dağıtından yıllık %20 gibi bir getirisi oluyor.
Evet kar düşük kalacak ama iskonto fazla olunca yansıması yüksek oluyor. Kar düşük kalmasaydı iskonto bu kadar olmazdı fiyat buralara düşmezdi ve kar yansıması ayni olurdu. Geçen yıl en düşük .81 görmüştü bu yıl .78 gördü. Karin düşük olması zaten fiyata yansıdı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Serkan74 tşk ederim geçen senede 82 den de almak nasip olmuştu bu yılda düşüncem 76 kuruşa kadar toplamak ondan sonra temettüye birkaç gün kala satmak olacaktır, bu sene yaptığım gibi. Bu yıl ilk alım yerim 81 oldu.
79 kuruştan alabilenlere helal olsun.
yüzde kaç temettü verirse versin nominale göre 21 kademe kardasınız kral yerden aldınız.
dolarmış faizmiş bunun karşılığında uygulayacağı enstrümanlar vardır bunu yaşadık geçmişte..
deutsche bank borsalardan çıkıyor bakalım içersinde türkiye yer alacakmı ve alırsa hisselere nasıl yansıyacak,hali hazırda 4.831.108,34 adet işyat bulunmakta bunları satmak için nasıl bir yol izlenir acaba .anlaşma sağlanıp yukarımı keser yoksa stabil satışamı geçer .belkide başka bir bankaya devredilebilir .
http://www.borsagundem.com/haber/deu...yor-mu/1308590
http://www.borsagundem.com/haber/dev...aracak/1308771
seçim sonucunun bir önemi yok. piyasa ile inatlaşılmaz. inatlaşırsan dolar 4.40 olduğunda yapman gereken faiz artışını 4.90 olduğunda yaparsın onun da etkisi kısıtlı olur. haziran ayında en az 2 puanlık daha artış gelecektir.
Dünyada işler değişiyor. FED piyasayı kendi çıkarları doğrultusunda dalgalandırıyor. Bu dalgalı ortamın da en az 2 sene süreceğini söylüyor. Bu dalgalı havada gereken neyse yapmak lazım yoksa zarar daha da büyür.
ben hiç uğraşmıyorum yazıyorum altlara ALLAH ne verdiyse alıyorum
seans sonu bakıyorum gelmişmi diye o kadar
marttan marta alacağıma bakarım ben
döviz riskini almak istemeyende sepetine eklemiştir şimdiye kadar
seçim oyunları bunlar yutanın elinde kalır sonra:kahkah:
yabancı takası çok düşük zaten yüzde 15 miydi neydi
buldum ya yabancı takas oranı minnak bişey
4,40 tada yapsa 4,50 dede yapsa bir şey değişmeyecekti dolar spakulatif olarak hareket ettiriliyor ve amaçlı bir şekilde yapılıyor bu iş ,merkez isterse 500 baz puan artırsın hiç bir faydası olmıyacaktı dolara,dolar yine buralara çıkacaktı,şuanda bir kumpas döndürülüyor fedin faiz artışlarıyla alakası kısıtlı bu hareketlerin.
Piyasa dediğin londradaki yahudiler.
Ve bizim rezevlerimizin ekonomik sistemimizin falan ne kadar palavra olduğunu adamlar senden benden iyi biliyor.Poker oynuyoruz elimizde beş benzemez var blöf yapıp habire pot artırıyoruz.Eh adamlar da hep kazanıyor doğal olarak.
işyatırım değerlendirme yapmış son satırlar önemli altı çizilmesi gereken noktalar.
http://blog.isyatirim.com.tr/turkiye...t-mi-firsat-mi
http://www.posta.com.tr/dolar-yuksel...meleri-2004016
Global gelişmeler kurun tırmanmasında belirleyici. Ancak doların ateşini çıkaran ana etken şirketlerin dış borç geri ödemeleri. Bu yılın en yüklü geri ödemesi 10.9 milyar dolarla mayısta. Sadece son 2 ayda yapılan geri ödeme tutarı 19.9 milyar dolar. İyi haber ise geri ödeme yükü haziranda hafifliyor.
79-80 aralığı iyi fiyat bence uzun vadede satılımayacak kadar kıymetli.
bende 50 adet aldım attım kenara:ok:
Merhaba aranıza yeni katıldım 50.000 alışa 1 kademe oynamadı malesef kademeler dolu.Uzunca bir süre buradayız inş.
bugün az kozaa sattım millet merril işlem yapıyor diyor:bravo:
bence Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ÇOK ÇOK AKILLI
Elindeki verilere göre doların yüklü ödemesi olduğu ayların sonuna seçimi hazırlattı.
Hem dövizin gazını aldı hemde YAZ SEZONU turistler için tl yi ucuzlatmış oldu
Ayrıca döviz tl ucuzladığı için seçim sonunda YATIRIM AMAÇLI baya bir para akışıda olacaktır.
Valla ne diyeyim helal olsun ben seviyorum Cumhurreisinizi