Farklı itlik peşinde olabilirler, bu kansızlar para için ruhunu satar SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Farklı itlik peşinde olabilirler, bu kansızlar para için ruhunu satar SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer hisse makul fiyatlarla ise sık sık devre kesmesinden korkmayalim.
Demekki kademeler boş ve istediği gibi at oynatirlar.
Böyle kağıtlara devre kesme fiyatlarına alış girmekte fayda var.
Yt.tv.degildir.
Sagliklar
dolar bazında:
..........................2022/6......2021/6.......2020/6.......2019/6
Satış Gelirleri ($)116.451.507- 76.700.496- 49.317.293- 64.582.602
Brüt Kar.............43.991.167- 18.747.826- 6.547.004-- 10.295.652
............................2023/1------2022/4------2022/3------- -2022/6
NET kar (TL)..........109.943 ----189.416 ------ 259.421------ 270.19
https://i.hizliresim.com/gnr1q79.png
https://i.hizliresim.com/b3d91ea.png
Çelik Fiyatları Neden Yuan ile Ölçülüyor?
Ticaret Ekonomisi, çeliğin fiyatını Yuan adı verilen Çin para birimine göre sunar. Bunun başlıca nedeni, Çin'in dünyanın en büyük çelik üreticisi ve tipik olarak en büyük çelik tüketicisi olmasıdır. Grafikten çelik fiyatını dönüştürmek için, Çin Yuanı ve Amerikan Doları arasındaki döviz kurunu görmek için bu para birimi dönüştürücüyü kullanmanız yeterlidir.
https://www.xe.com/currencyconverter...rom=CNY&To=USD
çelik fiyatı 2023 2. çeyrekte geçen yıla göre (2.çeyrek) yüzde 30, geçen döneme göre (2023/1.Ç) azalmış (yuan a göre)
-----------$.............6.732-----8.834-----------11.497---------21.187
2022 yılı 2. çeyrek bilançonun ne kadar güçlü olduğunu anlayabilmek için brüt kar marjına sonraki dönemler ile dolar bazında bakmak gerekir...
yukarıdaki grafikte görüleceği üzere hammadde (ithal hurda fiyatları) keskin düşerken, çelik fiyatları özellikle ilk 45 günde çok yüksek seyretmiş...böyle bir ortam-iklim-süreç çok çok nadiren gelir...
--2023 2. çeyrekte hammadde fiyatı ile elektrik fiyatları 1. çeyreğe ve 2022 2. çeyreğine göre düşerken, işçilik giderleri hafif artmış olacaktır (1.çeyrekte geçen yılkı ayni döneme göre 3 kattan fazla artmış)... genel üretim giderlerinin ne kadarın elektrikten geldiğini bilmediğimiz için satışların maliyetini hesaplayabilmek ya da bir öngörüde bulunmak zor...
--sonuç olarak 2. çeyrek bilanço-karlılığın 1. çeyreğin epey üzerinde, geçen yılki 2. çeyreğin epey altında geleceğini; 3. ve 4. çeyreklerin ise elektrik fiyatlarındaki düşüşün devam edeceğini ve dövizin yüksek seyrini koruyacağını varsayarak güçlü geleceğini düşünüyorum..
Endeks 5500'lerdeyken 13'lerdeydi hisse, bilançoya kadar en azından oralara yaklaşsaydı bari, endeks 2 bin puan çıkarken biz 2 lira geri gelmişiz sene başından beri.
---endeksin geldiği nktada sağlam ve beklentili hisselerin en ucuzu gözüküyor cemts...
--diğer hisselerimde palazlandıkça buraya doğru yavaş yavaş kayacağım...
--en az iki iki yıl buradayım artık...şirketin bilanço ve faaliyet raporlarını çok beğendim...hazırlanış ve ayrıntı olarak bugüne kadar gördüklerimin en iyisi...ayrıca hisselerde A gurubu B gurubu olmaması ve her oyun ayni değerde olması çok önemli...
--yönetim kurulu ve şirketin üst yönetimi de çok tecrübeli ve deneyimliler...
--şirket zaten kendini ispatlamış....CEMTAŞ ÇELİĞİ diye bir deyim varmış...
--ben en fazla cezbeden tarafı TEKNOSAB https://teknosab.org.tr/tr/sayfa/22/...akkinda.htmlda 180 dönüm yatırım için arazi almış olması...yani ciddi büyüme arzusu var...
Geçen 1.çeyrekte birkaç kez duruş yapmıştı.Bu çeyrek hiç durmadı.Bu çeyrekte elektrik fiyatları düştü.Otomotiv coştu.Birinci çeyrek karından fazla kur karı olacak.umarım yüklü bir artış olur da fk yükselmez hatta geçen yıl ikinci çeyrekte fazla kar gelirse dolar grafik hedefine gider.(Ben teknikten anlamam ama TL olarak %40,dolar olarak %80 hedef gösterenler var.Ben de işime geleni isterim.)
2022 yılında Çemtaşâ€™ta toplam yaklaşık 12 milyon Euro yatırım yapmıştır. Bunun
yaklaşık 7,5 milyon Euro’su Teknosab Genişleme Alanında 180 dönüm gibi fabrika sahasına ait yer alımı için harcanmıştır.
--cemtaş ın büyüyen kısmı denge çubuğu-viraj denge çubuğu....
--şimdilik kamyon ve otobüsler için üretiyor....yeni fabrikada ticari araçlar SUV ve tüm arabalar için üretebilir....bu da tüm dünya müşteri demektir....
--yeni üretilen SUV larda aktif viraj çubuğu olanlar SEDAN gibi yol tutabiliyormuş....yeni yatırımda bunu yaparsa köşe olur...
Yeni yatırımlar bir sır gibi saklanıyor cemtaş da ,aşikar oldugunda kim kalabilecek burada nasipse göreceğiz inşallah. :)
--sır gibi saklanmıyor ki?...GES yatırımı bitti...fabrika arsaları alındı...bundan sonra buralardan imar geçecek...bu arada şirket fabrika-yatırım teşviği için ilgili resmi dairelere başvuracak...
1 sene içinde netleşir...otomotiv sektörü ile ilgili olacağı ve bildiği işi yapacağı kesin...
bana göre kamyon-otomotiv dışındaki diğer taşıt araçlarına da viraj denge çubuğu üretimi-yatırımı...
--cemtaş ın ar-gesi, deneyimi buna benzer bir şeyleri rahatlıkla yapar...
https://www.bwigroup.com/active-stabilizer-bar-systems/
Aktif Stabilizatör Çubuğu Sistemi (ASBS) , özellikle viraj manevraları sırasında yoldaki araç konforunu ve yol tutuşunu iyileştirir. Araç viraj alırken yanal ivme ölçülür ve aracı düz ve sabit tutmak için gereken yalpalama önleyici tork hesaplanır. Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU), hidrolik basıncın büyüklüğünü ve yönünü belirler ve Hidrolik Kontrol Modülüne (HCM) sinyaller sağlar. Hidrolik güç, motor veya elektrik motoru tahrikli bir hidrolik pompa ile sağlanır. HCM, aktüatörlerdeki basıncı düzenler. Hidrolik aktüatörler, yanal ivmenin neden olduğu yalpalama momentine karşı koyan ve böylece aracın yalpalama açısını azaltan bir kuvvet sağlamak için kullanılır.
Stabilizatör Çubuğu Ayırma Sistemi (SBDS) , arazi koşullarında öne çıkar ve daha iyi çekiş için araç tekerlek mafsalını iyileştirir. Yerleşik bir Hidrolik Kontrol Modülü ile eşleştirilmiş bir döner aktüatör kullanılarak, iki solenoid valfe basitçe enerji verilerek denge çubuğu uçları birbirinden ayrılabilir.
https://i.hizliresim.com/q4mgbn3.png
haftalık-dolar bazlı...
https://i.hizliresim.com/6071p2g.png
aylık-dolar bazlı...
https://i.hizliresim.com/onbkp9e.png
günlük-dolar bazlı....RSI ve MACD
https://i.hizliresim.com/8teekmv.png
BİST te brüt kar marjı yüzde 30 civarında olan, sağlam güçlü beklentili büyüme trendi devam eden şirketlerinde NŞA da piyasa değeri satışlarının 2.5-3 katı arasına olması makul kabul edilmekte...
buna göre CEMTS ın 500 milyon ile 600 milyon dolar arasında piyasa değerini hak ettiğini düşünüyorum.. cari fiyatı ise 210 milyon dolar...
fiyatı geçen yılki dolar zirvesine göre yüzde 70 daha aşağıda...kaliteli şirketler er ya da geç tarihi zirveyi geçerler...
ucuz ve kaliteli şirketlere herkes üşüşür...bu nedenle bu şirketlerde tahta yapıcı-spek-mal toplayıcı çook zorlanır...endeskteki sert düşüşler onlar için bulunmaz bir kaftandır...fiktif işlemler ile devre keserek tecrübesiz-bilgisiz sabırsız kişilere basireti bağlatırlar...inancı kaybettirirler...bu nedenle yatırım yapılan şirketlerde bu tür hareketlerin olacağını baştan kabul etmeli...tüm varlığını erkenden bağlamamalı ki düşünce üzülmek yerine sevinebilsin...
bir de yatırım yapılan tahtada sık sık al sat sat al yapılırsa bir gün mutlaka bay bay ettirirler...1-2 kademe için arkasından baktırılar...
[QUOTE=ft-2;6508541]ucuz ve kaliteli şirketlere herkes üşüşür...bu nedenle bu şirketlerde tahta yapıcı-spek-mal toplayıcı çook zorlanır...endeskteki sert düşüşler onlar için bulunmaz bir kaftandır...fiktif işlemler ile devre keserek tecrübesiz-bilgisiz sabırsız kişilere basireti bağlatırlar...inancı kaybettirirler...bu nedenle yatırım yapılan şirketlerde bu tür hareketlerin olacağını baştan kabul etmeli...tüm varlığını erkenden bağlamamalı ki düşünce üzülmek yerine sevinebilsin...
bir de yatırım yapılan tahtada sık sık al sat sat al yapılırsa bir gün mutlaka bay bay ettirirler...1-2 kademe için arkasından baktırılar...[/Cemtaşı en ucuz almanın yolu Bucim almak dersek sizce doğrumudur sayın ft-2
Cemtaşı en ucuz almanın yolu Bucim almak dersek sizce doğrumudur sayın ft-2
bir şey diyemem...ben direkt ortak olmayı tercih ediyorum...bu neden ile bugüne kadar yatırım için hiç bir holding hissesi almadım...
Bu kadar kaliteli bir şirket olmasına rağmen bu enflasyonist ortamında sene başından beri yatırımcısına kaybettirmesi anlaşılır değil, sorun şirkette değil tahtacıda.
500 milyon ve üzeri kar beklentisi olabilir mi?Zor da olsa.
--bugün ve yarından sonra baskı zor olur....
Altın ithalatına ek mali yükümlülük getirilmiş bugün. Çelik ithalatına da böyle bir düzenleme yapılırsa sektöre canlanma getirebilir.
1.çeyrekte berbat kar marjı vardı.%13 gibiydi sanırım.Oysa %30 üzeri marjla çalışan bir şirketti.Talep eksikliği ve enerji fiyatları yüksekliği marjı düşürmüş .2.çeyrekte elektrik fiyatları düşmüştü.Birazda talep artışı nedeniyle marj yükselirse 6 aylık 500 milyon olabilir.Esas faaliyetlerden birinci çeyreği katlayacağını düşünüyorum bu çeyreğin.Bundan sonra ges' imizin katkısı olacak muhtemelen.Daha konforlu olacağız😁
Bu arada ft_2 ortağım geldin hareket getirdin.Başka hisselerden de bilirim bütün faaliyet raporlarını dikkatle okursun.İnsanları araştırmaya sevk ediyorsun.Bence de alacağın hissenin ne potansiyeli olduğunu ancak okuyarak öğrenebiliriz.Ben de uzun vadeli tuttuğum senetlerin faaliyet raporlarını okumaktan zevk alırım.
--fazla yazıp da speki-tahta yapıcıyı zora sokmayalım...
--bilanço açıklanınca görüşürüz...
bilanço gelmiş.
DÖNEM KARI (ZARARI) 6 aylık 425.961.554
3 aylık karda 316.018.782
yanlış görmediysem