Oturmuşlar 65 yaşın derdine düşmüşler, merak etmeyin o yaşta değilim ama, s.klerinde değildir!
Printable View
Oturmuşlar 65 yaşın derdine düşmüşler, merak etmeyin o yaşta değilim ama, s.klerinde değildir!
Ben bir cigara içip geleyim, bu 65 yaş duyarlılığı gözlerimi yaşarttı.:agla:
Türkiye İş Bankası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şubelerindeki gişelerden yarından itibaren saat 12.00-17.00 arasında hizmet verileceğini duyurdu
:notr:
Teoriksel , uzman, yatırımcı vs görüş öngörülerini harmanlanması:
Olur olmaz bilemiyoruz lakin global tahminler varsayımlar bu şekil...
Virüs tüm ekonomileri sil baştan dizayn ediyor, edecek, etmeye devam edecek...
1. Tüm ülkelerin sınırlarını kapatması vs hareketsizlik nedeniyle 0 a yakın petrol talebi , ve de artan üretimden dolayı , ve Ayrıca dünyanın en büyük 2. Ve 3. Nüfusları olan Hindistan ve Pakistanda virüs etkisinin yeni başlaması, Hindistanın bugün sokağa çıkma yasağı ilan etmesi ile Petrol un daha da düşme ihtimalinin olması;
2. Dünyanın en büyük 2. Ve 3. Nüfusları olan Hindistan ve Pakistan da virüs etkisinin yeni başlaması, Hindistanın bugün sokağa çıkma yasağı ilan etmesi ile ihtiyacı olacak Nakit sebebiyle elinde ki bol Altınları nakite çevirme olasılığı ve Altın da derin düşüş ihtimali;
3. Bir çok ülkenin ihtiyacı olacak Nakit sebebiyle elinde ki kripto paraları ve ya altınları nakite çevirme olasılığı ve bitc vs lerde derin düşüş ihtimali;
4. Ekonomik daralma sebebiyle; endekslerde kaybın daha da derinleşme ihtimali; İlaç, Gıda, Tarım, Perakende, Buğday, Sağlık sektörlerinde büyüme diğer sektörlerde büyük daralma ihtimali, İlaç ve Buğdaya 1 yıl içinde büyük talebin oluşması ve ya Dünyada ilaç/ buğday kıtlığının yaşanması ihtimali;
5. Birçok ekonominin yıkılması; doların grlişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanması ihtimali; Avronun İtalyadan sebep büyük yara alma ihtimali ve Avrupanın sınırlarının eski haline dönme ihtimalinin dillendirilmesi;
Bakalım bu öngörülerin kaçı hiçbiri ya da hepsi???
1 yıllık global öngörü
Asla Sağlık ve Yatırım tavsiyesi değildir.
Kılıçdaroğluna attığı yumruktan sonra elini öpenler nerede?
Asıl şimdi sıraya girsinler el öpmek için.
Yumruk kahramanı Osman Sarıgün karantinada imiş.
https://www.theguardian.com/world/20...of-coronavirus
Reha bey'in nazarı değdi [emoji846]
https://i.hizliresim.com/HXdKvg.jpg
https://i.hizliresim.com/UiULXb.jpg
Konuyu değiştirelim, Sn. Yoneticimlen kapıştırmayın beni!:yes:
Neyse yazayim, o madde meslek, sanat ve işyeri diyor, eli götünde 65 yaşında kazık gezemez demiyor!:oleyo:
Devletin şimdiden bu yılın tarımını planlaması tüm gücünü çiftçiye ucuz tohum, gübre ve mazot vermek için kullanması lazım. çiftçiye ne ekecegini söyleyip avanslarini vermesi lazım.
kendi kendine yeterli devlet olmanin önemi korkarım acı bir şekilde anlaşılacak...devletin tüm sağlık politikalarını bir an önce gözden geçirmesi yaşamsal önemdeki laboratuvarlar ve bilim adamları konusuna imamlardan fazla önem ve bütçe vemelidir
Buğday fiyatı çok artacak diyenleri youtube ve bazı kaynaklarda görür oldum.
Türkiye 2015 yılından bu yana buğday üretim fazlası veriyor. Bulduğum verilere göre 2017'de tüketime göre %11 üretim fazlası verdiği yetmez gibi 2020'de 2019'a nazaran %10 daha fazla makarnalık üst kalite buğday ekildi.
2018 yılında 35 milyon ton hububat üretimi yapıldı. Kişi başı 410 kg eder. Açlık kıtlık falan olmaz ülkemizde, aynı maskelerde olduğu gibi ihracat yasağı gelir, ha bazı kalemler az ekilmiştir 1 sene az yeriz ayrı mesele.
İnsanların yoğun ödemelerinin olduğu günlerde nasıl yürüyecek bu iş? yarım günde 100 müşteriyle ilgilenen banka şubesi şimdi 200 kişiyle uğraşmak zorunda kalacak,kimse dijital bankacılık demesin,20 yıldır banka kartı kullanmayı öğrenememiş bir sürü insan var bu ülkede,yahu belli acil durumlar dışında 15 gün sokağa çıkma yasağı uygulayın olsun bitsin bu iş...
NTV de Euro 7,322 görünüyor
Hala şu virüsün sıcakla olan ilişkisini doğru düzgün veren bir bilim adamı görmedim. Kardeşim biraz araştırın ve yazın gerçekten bu virüs kısmende olsa kontrol edilebilir mi? Bak benim bağışıklık zayıf. Alerjim var. İlaçla yaşıyorum.
Ayrıca hangi illerde hangi bölgelerde yoğunluk var,ölümler hangi yaş aralığında daha çok.
Bölgemizde yaşadığımız illerde durum nedir?Bilmek hakkımız diye düşünüyorum.
ya arkadaslar saka maka tamam egitimli kulturlu bireyleriz.
ama 1 haftadir evdeyiz siz ne yapiyorsunuz ?
bu sekilde sirf evde tikili kalmakta stress yaratip bunaltiyor..asansor kullanmadan arabaya inip disarida turlasak mi veya sakin bi yere gidip yurumeli mi..
Bora bey eminiyeti arayıp emeklilik maaşınızı cekmenizi veya tuvalet kağıdıniz bitti isteyin kesinlikle getiriyorlar.
Cigara ve sonrasında 3. duble Corona ilâcı saati :yahoo:
Yokta ne sanal marketi ara emniyeti getirsin :) biraz migrosu zarara sokayım. ;)
Hiç kimse Atatürk 'le kıyaslanamaz.
Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi... Ücretini Atatürk ödedi dediler
Çin hükümeti, 1940 yılında ülkelerinde yaşanan kolera salgını sonrası Atatürk döneminde kurulan akademinin kendilerine yaptığı yardım dolayısıyla Türkiye'ye korona virüs tespitinde kullanılan tanı kitlerini ücretsiz gönderdi.