Bist flat idik zaten, Dow dahil tüm piyasalarda ve ürünlerde full flat olduk, nakitteyiz Dolar + TL..
Printable View
Bist flat idik zaten, Dow dahil tüm piyasalarda ve ürünlerde full flat olduk, nakitteyiz Dolar + TL..
Sizin paranýzý alýp bana maaþ ödeyen adamýn ordinosunu yazýyorum siz hala kendi aklýnýzý beðeniyorsunuz. Ben hep burada kalýrým fakat sizin paranýz bitiverir. Sizin tarzýnýzda yazan bir arkadaþ vardý, belki akýllanýr diye Ocak ayýndan bu yana elimizi okudum, öyle esnetilebilir cinsinden deðil, net olarak okudum ordinolarý.
Hiç yapmadýðýmý þeyi yaptým, saat farký yüzünden geride kaldý diye son iki mesajý silip tekrar gönderdim seans saatinden önce.
Sonuç; bir defa denedi, sonra bir defa daha denedi, bir ümit deyip son olarak bir defa daha denedi ve en sonunda da parasý bize geçti. Þimdi de geri alabilir miyim ümidi ile ardýmýzdan koþacak.
Söyleyemese de dersini aldý sanýrým o arkadaþ.
Fakat siz o arkadaþ kadar þanslý deðilsiniz çünkü terbiye için front dönemini kapattým.
Siz hep bu þekilde olun ki biz de hep rahat yaþayalým.
Ýþte bu yüzden temenninize ben de aynen katýlýyorum, He he Sercannn:)
Esen kalýn
2016 yilindan beri Dolar Nakitte bekleyen bir insan olarak .. Gumus tam istedigim seviyelere geldi 150 yada 200kg civarinda gumus alip gram gumus fiyati 1.1$ oluncaya kadar bekleyecegim ister 2 yil sursun isterse 5 yil sursun .. kademeli olarak alacagim piyasanin gidisine gore 14.50 seviyesinden 30kg aldim 13.90 seviyesine duserse ordan 60kg daha alacagim ha dusmez 15.20 uzerinde gunluk kapanis yaparsa bu sefer 15.20 uzerinde 60kg alacagim gerisini duruma gore bakarim :)
bu esnada garanti bankasini 1 eurodan verirlerse alacak oldugum gumus kadar garantide
alirim 2 yil hic bakmadan beklerim :)Ek 24466
ABD ADR ler
TKC Türkcell almýþlar.
https://i.hizliresim.com/4D2G2Y.jpg
bakýr vadeli iþlemler, 2.493 ile 2.48 gibi kýrmýzý hatýn üstünde þu an..ama güç kaybý yaþadý ve p.tesi de yaþayacak gibi görünüyor..
2.48 i in altý 2 gün görüldü..3. ye bakalým ne olacak..
dow ve diðerlerinde de aþaðý ihlaller gördük..
yani bakýr takip edilmesi gereken bir emtia..ve durumu hoþ deðil..grafik ekleyecem
Liderlerde corona çýkarsa bunu hemen açýklamazlar, önce gizli tedavi etmeye çalýþýrlar.
3-4 gün ortadan kaybolurlarsa, söylenti beklemeden longlarý azaltmak mantýklý.
Her gün ortada dolaþýrlarsa, söylenti çýkarsa da inanmayýn zaten..
Bence son günler çok daha doðru iþlemler yaptým..
Piyasalar türbülanstaydý haftalardýr..
Bu akþam için öðlen son açtýðým mütevazi DowF shortlarý da 21,2 görünce kar-al kýyamadýk, aksi -800 puana stoplandý.. Normal böylesi piyasalarda..
Dün mesela Viop30 biraz kâr-al trade de yapabilmiþtik.. That’s all yani..
ABD, AB, Japonya ve Çin para vereceðiz dedi, artýk alýþkanlýk oldu her seferinde daha fazla para verilmesi lazým.
Esasen her fani dünyadan alacaklý olarak gitmek durumunda. Geçen bir yazý vardý veya TV de söylendi, kýyamet yakýn ise borçlarý ödemenin anlamý yok daha fazla borçlanalým denmiþ. Yani devletler borçlandýkça borçlanacak ve paralar daðýtýlacak, þirketler de o paralarý toplamaya çalýþacak. Bu paradan bizim ülkeye ne kadar ve nasýl düþecek önemli olan bu.
Dow u 15 dk mumda düzeltmeyi tamamlamaya oynamýþlar. Pazartesi sabah çözülür düðümü...
Akþam seansý baþladýðýnda dow 21500 gibiydi vadeli 115 deydi....
Kapanýþta ise dow 23185 vadeli 114800 bir terslik var...
%7 artýya karþýlýk týk yok...
Olumsuz bir haber gelmezse pala pazartesi hesap keser gibi..
Kýsa pozisyonumu nedense kapatamadým vardýr bir hayýr..
Haftaya biz gündem olarak kendi problemlerimize döneriz CDS dolar idlib corona çekirge ve de bay Kemal bizi iki þey diðer ülkelerden ayristira bilir AB ve IMF o zaman endeks 300000 olur demedi demeyin
Ýyi geceler FLAT CANDIR
Sonradan þurdan böyle ordan þöyle diye yazmadýk hiç malum..
Vatandaþ eline geçen para ile sürekli dolar alýyor, kamu da dolar satýyor dolarizasyon kritik seviyeleri aslýnda geçti. Bir þekilde ortalýk karýþacak. O gün için þimdiden strateji belirlemek gerekir, 1-2 günde olacak olan oluyor, ondan sonra çok çýktý, çok indi derken fýrsat kaçýyor.
Çiller 1994 de sanýrým 3 ay vadeli %50 faizli (yýllýk %200 basit faiz) bono çýkardý, o fýrsat kaçýnca ben de gidip %200 ile 1 yýllýk mevduat yaptým iyi sermaye olmuþtu. O bonoyu alanlara sürekli vade dönüþlerinde yüksek faiz verilip kaçmamalarý saðlandý ama faiz o kadar da yüksek olmadý.
Longda olanlar dj u da görünce aðzý kulaklarýnda.
Pzt yukarý almalý biraz daha.
Son zamanlarda doalresteki alýcýlarýn azmi düþündürmüyor deðil tabii.
YAZIP ÇÝZDÝKLERÝM
YATIRIM TAVSÝYESÝ OLMAYIP
FALDAN ÖTEYE GÝDEMEZ
Sanki bir güç short tarafýndakileri korumuþ. Dowun rallisini gören short pozisyonlu olsam fiyata bakmadan tuþa basar kapatýrdým :) ama yine beyin yanmasý olmuþ. 23,200 e sen nasýl yükselmezsin longa niyetliye o rakamlardan posizyon açtýrýrsýn. Gerçi bizim pili bitiklerde 5.95 6 - 6.10 dan yükseleceðini bile bile dolarlarý daðýtmýþtý.
Fed in vs hamlelerini bunlarin olasi etkilerini saglikli manada yorumlayacak bilgim yok. Deniz Hoca bugun guzel bir yazi yazmis kendi sayfasinda okunabilir.
Fed 2019 basindan bu yana piyasalari iki kez ipten alip ralli yaptirdi. Piyasanin ucuncu denemesi, Fedin de ucuncu hamlesi geldi. Her hamle bir oncekinden daha buyuk oldu. Bakalim piyasayi yine ipten alacak mi Fed. Bize ne dusecek ne kadar dusecek. Ya da dusecek mi
Ýçiþleri: 9 ülkeden Türkiye'ye giriþler 08:00'de durdurulacak
Ýçiþleri Bakanlýðý, yarýn saat 08.00’den itibaren Almanya, Ýspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, Ýsveç, Belçika ve Hollanda’dan Türkiye’ye yolcu giriþleri tüm hudut kapýlarýndan durduruldu.
*
Bu arada Ýspanya yeni Ýtalya olmak uzere. 133 ölüm var. Virus Endonezya da taarruza gecmis. 70 vaka 4 ölüm.
Ýçiþleri Bakanlýðý*81 Ýl Emniyet Müdürlüðü, Ýl Jandarma Komutanlýðý,Göç Ýdaresi Genel Müdürlüðü, 81 Ýl Valiliði ve*Hudut*Mülki Ýdare Amirliklerine, Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu imzalý genelge gönderdi.
Genelgede, Coronavirüs (Kovid-19) salgýný, baþta Ýtalya olmak üzere bazý Avrupa ülkelerinde hýzla yayýlarak ciddi can kayýplarýna ve salgýnýn merkezinin Avrupa'ya doðru kaymasýna sebep olduðu bu kapsamda Saðlýk Bakanlýðý ve Bilim Kurulunun önerileri kapsamýnda hastalýðýn hýzla yayýldýðý; Almanya, Ýspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, Ýsveç, Belçika ve Hollanda hakkýnda, aþaðýdaki tedbirlerin alýnmasý zorunlu hale geldiði belirtildi.
Bakanlýðýn 81 Ýle gönderdiði genelgede hudut kapýlarýnda alýnacak tedbirler þu þekilde sýralandý:
-Bu kapsamda söz konusu ülkelerden ülkemize yolcu giriþleri tüm hudut kapýlarýndan durduruldu.
-Anýlan ülke vatandaþlarý ile son 14 gün içeresinde bu ülkelerde bulunan diðer 3. ülke vatandaþlarý 14.03.2020 tarih saat 08.00' den sonra ülkemize alýnmayacak.
-Belirtilen ülkelerin vatandaþlarýnýn Türkiye'den çýkýþlarýnda herhangi bir kýsýtlama olmayacak.
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarýnýn bu ülkelere seyahatleri geçici olarak durduruldu.
-Anýlan ülkeler ile ilgili olarak da daha önceki Çin, Ýran, Irak, Güney Kore ve Ýtalya uygulamalarýnda olduðu gibi Saðlýk Bakanlýðýnca belirlenen usul ve esaslar göre; muayene, kontrol, 14 günlük gözetim ve gerekli hallerde karantina iþlemleri yapýlacak.
Ayrýca Ýçiþleri Bakanlýðý illere gönderdiði genelge Ýle söz konusu tedbirlere iliþkin gerekli çalýþmalarýn ivedilikle planlanmasý/uygulanmasý ve konunun ilgili birim amirleri, valiler ve kaymakamlar ile diðer sýralý/sorumlu amirler tarafýndan takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklýða meydan verilmemesini istedi.
Flight radardan bakýyorum çok fazla günlük uçuþ var. THYAO pazartesi açýklama yapar muhtemelen. Transit de azalacaðý için diðer taraflara da seferler azalýr ister istemez. Kargo da etkilenir gövde altý yük azalacaðý için.
31 Germany
11 France
10 Israel
8 Spain
7 Italy
6 Iran
4 Belgium
4 The Netherlands
81 toplam
Kýsa sürede virusün þifasýnýn bulunmasý lazým. Hiç Hindistan'a tatil hayali kurmadým, baþtan sakat bir yer imajý var.
Tatil için gideceðin yerde güvenlik baþta saðlýk ve hijyen þartlarý yeterli olmalý.
Bu borsalarda hikaye ne kadar net ise o kadar temkinli olmak lazým. Bunu kalbinin üzerine yaz.
https://twitter.com/i/status/1238553644204777474
trump yaptigi hal ve hareketlerine bakinca corana virusune inanmak oldukca zor ustune dow 1 gunde 2000 puan ustu yukselisini gormekte ap ayri bir durum akil almiyor..hic inanasim gelmiyor su an yasananlara baska bir is var isin icinde diye dusunuyorum paranoyak yaptilar birsaci olmak zor is.bi yandan savaslar oluyor bi yandan caresiz virus var deniliyor..
corona isine bi kac lider olurse inanirim mesela merkel trump vs yas 60 ustu olanlar.
Temassýzda müþteri kartý kendi gösteriyor limit üstü ise þifre giriyor þeklinde olmasý lazým. Kasiyerin eli deðmemiþ oluyor ama numerik pad'e þifre girerken temas oluyor.
Eskiden lokantadan çýkarken kolonya tutulurdu, o gelenek her yere gelebiir veya antiseptik sývý dispenser'larý da konuluabilir.
Allah muhafaza bu þekilde bir þey çýkar ise sýðýnak aramak lazým.
https://tr.euronews.com/2020/03/12/c...ciklama-borclu
Çin: Koronavirüsü ABD Vuhan'a getirmiþ olabilir, bize açýklama borçlu
euronews • Son güncelleme: 12/03/2020 - 17:49
8 yýl önce ben borsaya baþladýgýmda halk 14.80 garan 8 akkýz 7 thy 7 idi peynir 10-15 arasý gr altýn has altýn 85 tl idi,dolar tl 1.7-1.8 arasý idi dýþ borsalar bu fiyatýn 3 de 1 i idi .8 yýl geçti hisseler ayný yerde,short açmayý düþünenler için yazdým
borsalar korkut malý elinden al,coþtur mal ver þeklinde devam ediyor ve edecek,ben etrafýmda hasta olan veya ölen duymadým,hatta italyada yüksek lisans yapan kýzým 16 gün önce geldi orada tanýdýklarýyla konuþuyor ciddi bir durum yok 1000-1200 ölüm olmuþ,duydugumuz,kötü tabi ölüm olmasý ama diger hastalýklardan ölüm daha fazla hemde yýllardýr bögle