Elbette sakin olalım, henüz bir şey yok. Gelişmelere göre beklentiler değişebilir.
Printable View
Elbette sakin olalım, henüz bir şey yok. Gelişmelere göre beklentiler değişebilir.
Bekkediğim gibi, haberi olanlar dahil, piyasa oralı olmadı.
Dikkatlerinin olmadığı yere piyasa dediğimiz yerdekiler, bakmazlar, ilgilenmezler.
İşin sırrı da burada. Ortada hiç bir değer olmadığı illüzyonu yıllardır yaptıkları şey. Bugüne değin neyi fiyatladı ki bunu fiyatlasın. Fiyatlamasın diye benim üç ayaklı strateji diye özetlediğim planlamanın şu anda yapılanı gelişmelerin görülmemesini ve duyulmamasını sağlamak ayağı. Görülse bile önemsenmemesini sağlamak. Sorsanız bunlara "eee ne olmuş yani" derler size. Diğer ayak hisse fiyatı baskılama zaten gün içi uygulanıyor her daim. Bilanço da bir şey göstermemek de en önemli ayak. Bakalım nereye kadar. Tahtaya öylesine hakimler ki, fiyat demir bir kafeste.
Bu durumu kap'a bildirmeleri gerekmiyor mu?
Halka açık değil holding. Ama bunlar zorunlu değilken aman ha Kartal arsası bizim deği Holdingin, biz sadece holdinge ortağız diye üstlerine vazife olmadığı halde Kap atıyorlar. Ama buna da zorunlu değiller. Tabi ki iyi niyetli bir yönetim bilgilendirme yapar.
Bu arada Sn. British olmasa bizim de haberimiz olmayacaktı. Kendisine teşekkür ederim.
Doğru , echol halka açık değil.
Bir anda kendimi echol hissedarı sandım !!!!
Henüz güncelleme yapmamışlar.
https://www.eczacibasi.com.tr/tr/ecz...lulugu/yonetim
Yatırım Holding en son 28 Mart'ta ilaç hissesi almış. Sanki 1. çeyrek sonuçlarıyla birlikte yeni yönetime devir teslim için içeride çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz ay 2 yeni yönetim kurulu üyesinin Esan'ın Balya'daki ziyaretinin paylaşımı yapılmıştı, hatırlamak gerekirse...
Sayfayı şimdi güncellemisler. Yönetimde bir değişiklik yok, BE ve FE işlerinin başındalar. Sicilde çıkan isimler yeni atanan kişiler. Daha önce Yönetim Kurulunda kaç kişi vardı hatırlamıyorum. Bu düzenleme ile 11 kişi görünüyor. Yani çok heyecanlanacak bir şey yok diyenler haklı çıktılar. Uzun zaman sonra ilk defa yabancıların görev aldığını görüyorum, bu da ayrı bir konudur !
Evet patronlar ve eski papazlar orada hala. Eski tas eski hamam. Boşuna heyecan yaptık. "Fakirin yüzü gülür mü?" Neyse sağlık olsun.
Şimdi bu adamlar yönetim kurulunda ya. Onlar da diğer papazlar gibi yıllık ciddi paralar alacak. Sonra o paralar tüm şirketlere ve tabi ilaç ve iştiraklarına da belli bir puanlamayla sarj edilecek. Giderler biraz daha şişecek. Yani bu adamlar şimdilik en azından bizim için yiyici takımına eklenmiş kişiler. Nedir arkadaş 11 kişi hadi bunların 4 kişisi patron kalanı yiyici takımı.
Sanmıyorum eczacıbaşı şirketlerinde aile dışında sözü geçen birisi olsun. Ben bu isimlerde bası baglantılar için alınmış olabilir. Brlki holding bu baglantılar sayesinde karını arttıracak ama kagıt üstünde yok edeceklerdir. Tabi bu adamlara ödenecek parada bizim hisselere yüklenecek.evet ne yalan söyleyim yeni yönetim deyince bende heyacanlandım. Yeni bir dönemin habercisimi diye ama olumlu degişen birşey yok şimdilik.
Bu hissede kendini hissenin patronu olarak gören karakter yönünden dibe vurmuş olanların asıl amacı yatırımcının elindeki hisseleri yorarak,bıktırarak elinden almaktır. Temel ,teknik analiz ,hissenin arsaları,gayrimenkulleri,yedekte bekleyen döviz hesapları,hisse hakkındaki olumlu haberlerin hepsi unutturularak hisseyi itibarsızlaştırma gayreti içindeler.Biz bilinçli yatırımcılar ise en az onlar kadar sonuna kadar beklemeye ve sonuç almaya kararlı görünüyor.Bakalım kim kazanacak!
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda 1 lot hisse fiyatı 0,58 dolar.Yerlerde süründürüyorlar hisseyi.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettüyle birlikte bugün sezon kapandı.
Bir daha açarlar mı, açmazlar mı, arsa konuları nedeniyle bir heyecan olur mu bütün bu konular belirsiz.
Seçimlere kadar olan dönemde uykuya da yatırabilirler.
Tümüyle başıboş bırakacaklarını zannetmem. Böyle yağlı bir imkanı başka nerede ve ne zaman bulabilirler???
Bence ümitsiz ,olumsuz bir yorum olmuş.Adamlarda bu söylemleri istiyor zaten.Gelecek daha güzel olacak diyelim.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düzelteyim. Sezon benim için kapandı. Dün temettuyle alabileceklerimi aldım. Başka bir alim imkanı da görmediğimden sezonu kapattım.
Mayıs 24 tarihinde hisse fiyatı düştü. Mayıs 26 da hesaba geçecek. 1 lota 29.2 kuruş verdi. Net 26.28 kuruş. Bu yıl temettü stopaj % 15 değil % 10 olduğundan.
BE ve FE kardeşlerin holdingi bir dünya şirketi olarak konumlandırmaya çalışmaları giderek daha iyi anlaşılıyor.
Eger dün Açıl Sezen'in Davos'tan bildirdiği gibi küreselleşme tümüyle bittiyse yerel ortaklıklar, bölgesel kümeleneler önem kazanacaklar. Eczacıbaşı da bu yönde Avrupa'ya yanaşmak için bir manevra yapmaya çalışıyor. 2000 li yıllardaki şirket alımlarıyla zaten bunun tohumlarını ekmişti.
Şimdi zurnanın zırt dediği yerlere geliyoruz, ülke bitik, yaldır yaldır krize doğru gidiyor.
Bölgesel olarak kuvvetli oyuncu olup varlığını sürdürmek de kolay değil.
Yine de bu oyunu iyi oynayacak taraflardan birisi cezacı kardeşlerdir. Koç Arçelik'e, İş Bankası Şişecam'a neden yükleniyorlar sanıyorsunuz?
Ecılc artık tam yatırım kağıdı oldu ,temettü veriyor ve prim yapıyor, güzel yatırım tavsiyesi değildir...
Twitter hissedarları, kaotik anlaşma süreci nedeniyle Elon Musk ve Twitter'a dava açtı
Twitter hissedarları, halen devam etmekte olan ve şirketin hisse senedi fiyatındaki fiyat dalgalanmalarına katkıda bulunan kaotik bir satın alma sürecini nedeniyle Elon Musk ve Twitter şirketine dava açıyor.
Musk'ın satın alma teklifinden bu yana, Twitter'ın hisse fiyatı %12'den fazla düştü.
ilginç!
Bu yıl bekledigim gibi olmadi, Vitra Karo yatırım ve borçlarını finanse etmek üzere yeni bir bedelli sermaye artırımı açıklamadı. Böyle devam edecekse kendisine yeter bir finansal dayanikliliga gelmiş diye bakmak lazım. Diğer taraftan bu günlerde Iso 500 rakamlarının yayınlanmasını bekliyorum. Geçtiğimiz yıl 26 Mayıs 'ta yayınlanmış. Belki o tablodan da bir şeyler süzeriz!
Temettü ile alacaklar için hemen 9.30 dan 9.90 lara hızla yukarı çekti. Millete verdi malı, bugün de nedensiz hızla aşağı bastı. Koskoca eczacıbaşı tahtasında olan bu. Ve bu patrondan bağımsız yapılamaz. Kimse onlardan bağımsız bu tahtada bu işleri çeviremez, izin vermezler. Onların onayıyla oluyor ve bu işlerin içindeler. Evet resmen adamlar bu işlere tenezzül ediyorlar. Sadece fiyatı sürekli baskılamakla kalmıyor, KY ya fiyat tuzakları kuruyor. Bu kadar küçük düşürür mü insan kendini. İhtiyacınız mı var? Utanmalısınız.
Not: Ben tabi ki ek alım yapmadım.
Canın sağolsun Sn Bezgin, bunlarda bu numaralar oldukça ihtiyat akçesi her zaman ise yarar. Fiyat hedefi açıklamayayım diyorum ama bir ay önce düşünürüm dediğim rakamların aslında çok dusuk oldugunu idrak ediyorum. Kendileri bilir, bize gore bir sey yok.
Bu saatten sonra her fiyat ucuz kalır. TL pul olmuş. Usd bazında bakmak gerek. Bunun muadileri uçmuş gitmiş. Bu 30 tl olsa o uçup giden muadil hisselerden 2 yıl önce değiştirip alabileceğin aynı hisse miktarını alamayız bile. Öyle batak durumdayız. Ama hala basklıyor.
Sabah Vitra diyordum bak haberi geldi. Bu defaki artırım dolar bazında daha düşük. Ilaç payına düşen sadece 10 milyon dolar.
Karo ya bugüne kadar 90 milyon dolar çıkmıştı ilacın kasasından. Karo nun % 25 i için. Bu 10 milyon dolarla toplam 100 milyon dolar ediyor. Bütünü için 400 milyon dolar. Bugün uyduruk bir değerleme yapsa 150 milyon dolar derler. Borcu var derler. 37.5 milyon dolara ilacın elinden alırlar % 25 ini. Belki daha da düşük bir değerlemeye. Hele bir kar etsin Karo böyle yaparlar. Girişim pazarlama gibi, Ecyap gibi. İlacın kasasından ne kolay para çıkıyor değil mi? 162 milyon tl bir hiç gibi. sözü bile olmaz. Hep te genel kuruldan hemen sonra. Tepki çekmemek için. Oysa Kanyon AVM % 50 si ve Kanyon ofis % 100 için bilançodaki defter değeri 280 milyon tl civarı ve öyle bekliyor. Yiyici takımı arttı dahada artacak ortak giderler. Yav bu kadar yatırım yapmışsın Karoya Monrole 14 yıl olmuş. Bir faydası olmamış. Hala bedelli sermaye artırımına katıl. UTANMAZLAR.
Çook doğru izahat.Aynen öyle.Adamlarda karakter sorunu çok büyük.Kokuşmuş diyebiliriz.Dürüst yatırımcının elindeki yüksek maliyetli malına göz dikecek,ali cengiz oyunları kurup günlük haftalık al satlarla kazanacağı üç beş kuruş için yatırımcıyı tuzağa düşürecek kadar hemde!SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arsanın akibetini bilen var mı?
https://pbs.twimg.com/media/FT1c7mDW...png&name=small
https://www.eczacibasi.com.tr/_Media...9773782943.pdf
O arsa silivri arsası, bir bölümünü bu cennet koyu şirketinden aldılar ya da tamamınımı, emin değilim. O zaman hesapladım dönümü 30.000 usd ye aldılar. Tebernüş kireççi alay etmişti o fiyata orayı alacak kadar zengin değilim diye. Sonra o ortaklarla gittiler Bodrum'da inşaat yaptılar. En az 2 katı yada 3 katı fiyata ilaca çaktılar o arsaları. Arsa diyorum. hala tarla. İmar falan yoktu. Hala yok. Tarım arazisi. Bunlar böyle adamlar. Kendi çöplerini ilaca boşaltırlar. Vitra Karo diğer bir kazıktır.
Silivri arsasıymış ....
O arsa zamanında hava alanı Silivri'ye yapılacak diye almışlar patron ve yandaşları, O iş yatınca ilaca pahallısından çaktılar. Burası halka açık bir şirketmiş ne gam.
Eczacıbaşı İlaç, İstanbul Silivri'de Cennet Koyu Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi olduğu 265.930 m2'lik araziyi 16 milyon 425 bin TL+ KDV bedelle satın aldı.
29.06.2015 USD/TL 2.68
https://www.borsagundem.com/haber/ec...1n%20ald%C4%B1.
Sonuçta hala orada arsalar dolar bazında o fiyatlar etmiyor. Adamlar o zaman 3 katı fiyata ilaca kendi arsalarını okutmuşlar. 7 yıl geçmiş bir yatırım hem de arsa hiç para kazananmamış. Bunların bir de ilaca milyon dolarlar her yıl danışmanlık satan yöneticileri var.
Gayet aşina olduğumuz suç niteliğindeki hamleleri arasından bu niteliği en görünür olanlardan birisi.
Hafta sonu olunca kafama taktım, bu holding paranın çoğunu madencilikten kazanır ama BE ve FE kardeşler bu işlerini kesinlikle öne çıkartmazlar.
Bilen gayet iyi biliyor ama bu özellikleri daha da iyi anlaşılırsa özenle inşa ettikleri kültür burjuvazisi kimlikleri su alır, belki de batar !