ihtiyarın bana kızması normal , bazen ben bile kendi kendime kızıyorum. Hatta o kadar kızıyorum ki kendi yazılarımı dahi okumuyorum.
Printable View
Kaybettirilebilen şey bankaya para yatıran kişinin kim olduğu değil. O paranın gerçek sahibinin kim olduğu ve nereye gittiği... Yoldan okuma yazma bilmeyen birini kandırıp, onun hesabına 1 milyon TL yatırıp, sonra bunu 100'lerce farklı yere ufak tutarlı eft'ler ile yollarsanız, o paranın gerçek kaynağı artık bulunamaz hale gelir (yöntemin adı Şirinler). Bu yüzden bankacının okuma yazma bilmeyen biri adına 1 milyon TL yatırıldığını MASAK'a bildirme mecburiyeti vardır eğer o paranın gerçek sahibi olduğuna dair net bulguları yoksa.
Mesele hamamın namusunun korunması meselesidir bence. Açıklaması da aşağıdaki fıkradadır.
Cinsel tercihleri kanşık bir adam günün birinde bu konularda ünlü bir hamama gitmiş. İstek durumunu tellallara açıklayınca da bir güzel dövülerek, hamamdan dışarı atılmış. Bir süre sonra bu kez sadece yıkanmak amacıyla aynı hamama gitmiş ve bakmış ki ortalık yıkılıyor. ‘Tellağa sormuş: – Yahu geçen sefer beni bu yüzden sopalarla dövmediniz mi? Tellak yanıtlamış: – Biz senede bir gün hamamın namusunu kurtarırız, demek ki sen o güne denk gelmişsin!
Kara paranın aklanmasıyla mücadele amaçlı bir mevzuat vardır ama fıkrada belirtildiği gibi hamamın namusunu görüntüde kurtarmaya dönük olarak uygulanır.
Yıllardan beri dış ticaret dengesinde artı-eksi hata payı olarak gösterilen milyarlarca dolar kayıt dışı olarak ülkeye girmektedir. En son geçen yıl ilan edilen af ile yurtdışından getirilen paralarda kaynak aranmadı. Önceki yıllarda benzer aflarda belli bir yüzde ile maliyeye ceza ödenirken, geçen yıl bu bile yapılmadı. Geçen yıl geçici olarak yapılan bu uygulamanın yakın zaman da tekrar gündeme gelmesi de ihtimal dahilindedir. Benzer aflar vergi barışı adı altında yurtiçindeki kayıt dışı paralar için de getirilmiştir ve getirilmeye devam edilecektir. Ama hamamın namusunun kurtarılması operasyonuna kim kurban gider bilemeyiz.
Bankaların makbuz talebi de mantıklı değil, nihayetinde makbuzu elinizden almıyorlar. Bir bankadan 100,000 tl çekip aynı güm 10 bankaya 100'er bin tl yatırıp 1 mio tl kayıt dışı paranızı sisteme sokabilirsiniz.
Merhaba, evet iyi biriyim. Full USD ve kalan ufak TL ler icin bu sekilde bir degerleme yapmayi planliyorum,
bankadan ozel olarak almak gerekiyor diye arastirmalarima da devam etmekteyim.
Aynes te yasadigim sikinti nedeni ile baska ozel firmalar da bu tur menfi durumun olusmasini elbette istemem,
banka bile olsa bono da devletin guvencesi zaten yok...
Su an gunluk fon tutmaktayim zaten..
Dünyada petrol aslında sınırsız bir emtiadır. Teknoloji geliştikçe fiyatı düşmektedir. (shale gas).
Öyle olmasaydı şimdiden satmak isterler miydi?. Satmak istiyorlar çünkü teknolojinin ilerleme hızını artık kestiremiyorlar. Zira teknolojik ilerleme tahminlerin ötesinde ivmelenirse aramconun değeri diye birşeyden dahi bahsedilemez.
http://oilprice.com/Energy/Energy-Ge...lly-Worth.html
Meanwhile, analysts have been trying to put a price tag on the oil giant using metrics such as cash flow expectations and the current tax regime for the company in Saudi Arabia, rather than just multiplying the 261 billion barrels of crude oil and condensate reserves Aramco claims to have by US$8, a benchmark to value reserves. The latest evaluations of the company put its value at between US$400 billion and just below US$1 trillion, according to analysts, investors and industry executives who had spoken to Bloomberg.
Sn Günaydın, Sn. Dudu gibi ben de sizin belirttiğiniz nedenlerle bir süre tuttuktan sonra elimden çıkardım. Merak eden ISYAT başlığındaki değerlendirmeme bakabilir. Bayağı ayrıntılı bir değerlendirme yapmıştım zamanında.
Ama yakın zamanda tasfiyeye gidecekleri bilgisini alsam bütün varlığımı bu hisseye basarım, bildiğim kadarıyla % 30-35 oranında bir iskontosu var, bu da % 50 getiri demektir.
18.4.2017 tcmb fonlama verileri
GLP : 79.3 milyar TL faizi %11.75
Depo TL (üst bant) : 9.3 milyar TL faizi %9.25
toplam fonlama : 88.6 milyar TL
ortalama faiz : %11.49
tcmb de şu anda gevşeme gözükmüyor.
USD yada TL yada her ne var ise diger birim paralari; balya balya evinde saklayip, bir gun bankaya guven olustugunda bazi arkadaslarimiz sikinti cekecek diyorsunuz yani uygun bir ifade kullanip sisteme nakti aktarabilirler.
Ben banko daki calisanlara arabia dan getirdim diyorum zaten onlar sormasa da izin donusu eger nakit var ise..
Burgan valörsüz hoşgeldin oranını 13,65 yapmış 32-91 gün.. 1 gün valörlü düz mevduat 13,90.. Pazarlık ile daha fazla oran alan oldu mu bugün?
yukaridaki yazinin altina imzami atiyorum
Suudi arabistan in iflas bayragi cekmesine 3-4 sene kaldi. Zaten Suudi Riyali nin fwd piyasalarindaki degerinden de bu anlasiliyor
Aramco nun yuzde bilmem kacini satacaklarmis. Okey de tasima suyla degirmen nereye kadar?
Bu araplar adam olmaz. Osmanli bile adam edemedi bunlari. Amerikalilar ise oyuncak gibi ellerinde oynuyorlar.
Akli olan bu adamlarla is yapmaz petrolle ugrasmaz araplara belini baglamaz
ama bizim reis benden daha akilli heraldeki tam tersini yapiyor
Bakin yuzde 15-16-17-18,xx gibi verimli sirket bono/tahvil leri de var, aylik, 3-6-12 aylik odeme yapanlar var ama nitelikli yatirimciya satiliyor, banka bunu bize satabilir ise.. neden ISYAT in da fiyatinin inebilme riskini alalim.
tamam 80 kurus a aldik ama seneye temettu zamani 65 kurus oldu 15 kurus ta kar payi versin, 70 kurus olur
10 kurus buhar.............
ben bu isi anlamadim
Turkiyede 100 bin dolara araba alanlar 1 milyon dolara ev alanlar nasil yapiyor bu isi?
Bu zenginlerin %99 u dalavere uckaatla bu parayi kazanip vergisini vermedigine gore bu para nasil aliciya veriliyor?
Vallahi cok merak ediyorum birisi aydinlatirsa memnun olurum.
Dowes bey mumkunse goruslerinizi alabilirmiyiz? Yillardan beri merak ettigim bir konudur bu
iyide Suudi Arabistan in aylik butce acigi 15 milyar (milyon degil) dolar
Yani Aramco nun kafadan sallama fiyati diyelim 2 trilyon dolar ki hayatta etmez ama neyse bunu satsalar baska hicbir seyleri yok
adamlara 133 ay yetiyor yani 11 yil falan eger hic nufuslari artmaz ve Yemen ile savasirken ekstra yani normalden fazla silah gerekmezse
Dunyadaki 196 ulke arasinda nufusu en hizli artan 3. ulkemidir nedir. Butce acigi Allahin emri 15 milyar dolardan 20-30 milyar dolara cikacak bakin bu aylik
yani 11 yil degil ben sana soyleyim butun sirketleri satsalar 6-7 yil omurleri kaldi
Petrol fiyatlarinin dusecegini mesela 30 dolara dusecegini ongorursek iflas etmeleri 3 yil surer
Ahme'nin olayından anladığım şu: ister elden götürün ister eft yapın parayı çektiğiniz bankadan dekont alıp isterlerse ilgili bankaya verin. Konu bu. Herhangi bir yerden aldıysanız dahi belgesini elinizde bulundurun.
Guncel usd faiz orani alan bir arkadasimiz varmi? Abd 10 yilliklar 2,20 seviyelerine kadar cekildi. Acaba bizde bankalar usd faizini %3,00 un altina falan cektimi merak ettim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=3291&page=11
Temettü konusunda bu başlığa bakmakta fayda var
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.