investing kafayı yedi bi tarafında 53 gösterirken diğer tarafında 49 gösteriyor investingden alıp inveztinge satmak diye bişe olsa investingi batırırdık:)
Printable View
investing kafayı yedi bi tarafında 53 gösterirken diğer tarafında 49 gösteriyor investingden alıp inveztinge satmak diye bişe olsa investingi batırırdık:)
Investing 8.585, bloomberght 8.6252
Yine doların düzgün fiyatlanamadığı 2018 Ağustos'taki gibi durumlar galiba. Birileri ne fiyat verirsen ver alıyor gibi.
Bı ihtimal daha var o da .....
Geçen gün yabancı yatırımcı görüşmesi yapıldı , yabancılar "geliriz amma bu kurdan olmaz , siz , bi hareket çekin kur yukselsin gelelim sonra düşükten ittir olur gideriz " şeklinde .
Yenisafak başlık atmalı bu hareketi kime çektiniz deye
https://i.imgur.com/kvLodo1.png
Şu grafikteki istikrara şapka çıkarıyorum. İstikrar sürsün Amerika büyüsün (ya da Türkiye küçülsün) diye bağırıyor.
Dün gece erken yatmiştim. Allahtan *dostum Baydın** yerine * baydinız artik* demiş....
Bugün itibariyle 8.60 alti biter...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dün gece tek bir cümle ile doları bu hale getirebiliyorlarsa eğer gerçekten faizleri indirirlerse buna rağmen bu resmen vatanı düşünmemektir. Böyle bir artışta piyasada herşeye %20 daha zam gelir
Şey : 8,6131’e geri geldi
Asayiş berkemal.
Amaç faiz oranlarını düşürmek olsa, enflasyonda baz etkisi ile ağustos veya eylül ayında bir miktar düşüş ile beraber , faiz oranlarında indirim olabilirdi. Ancak yabancı yatırımcı görüşmesi sonrası bu açıklamayı yapınca, kur belli seviyeye geldikten sonra faiz artırımına gideceğini düşünüyorum.
neyse adam konuşunca şey şahlanıyor ise piyasa konuşana güvenmiyor demektir...Keşke her gün konuşsa :oleyo:
Bu gece ne olmuş böyle,bir inat yüzünden bir cümlede 8.88 olmuş,hernedense hep geceler oluyor böyle,beceremiyorsanız bırakın gidin bu işi,içeriye döviz girmediği sürece,piyasaya güven gelmediği sürece daha çok çalkalanırız,çoğu şeyler ithal olduğuna göre direkt onlara yansıyacak fiat artışları olacak buda enflasyon demek:(
66 yaşındayım bu iktidara kadar merkez bankası hep bağımsızdı,bağımlı hale getirirsen olacağı budur.zaten herşey bağımlı,bağımsız kurum bulmak zor.Piyasaya güven lazım,güven olmadığı sürece işimiz çok zor,zaten 19 senedir diye,diye ağzımız kurudu.
İşler kötüye gidince hernedense hep gaz müjdesi açıklanıyor:whistling:
Investing yanlış kotasyon geçiyor.
Sayın Dolaresçiler,cafe de yazdığım bir yorum,burada da bulunsun istedim...
Dışarıdaki ''bıyıklı yabancıların''parası yüksek kurdan tl ye çevriliyor,içerideki yerli ve milli borsamıza ve bazı yerlere giriyor daha sonra faiz yükselmesi veya ''dostum biden,putin'' türü gerginliği azaltma çabaları ile veya mb nin başına 1 aylığına da olsa piyasadan anlayan biri getirilerek doların ateşi düşürülüyor sonra hoop bıyıklıların parası katlanarak dışarı onlar kazanıyor,son 5-6 yıldır defalarca denendi,onlar için net garantili kazanç yolu, biz ise her seferinde market alış verişlerinde içi gittikçe boşalan ambalajlara daha çok para vermek zorunda kalıyoruz
Bugünkü cds yi görebilen varsa paylaşabilir mi acaba?
Brent
70,50
% 0,36
02/06/2021 10:55:41
ï¸Erdoğan’dan bir 128 milyar dolar açıklaması daha…
22 Şubat: 95 milyar dolar rezervimiz var
24 Şubat: Salgında harcandı
10 Mart: Bu para Merkez Bankası’nda
1 Haziran: Van ve Bingöl depremlerinde harcadık
Adam karar veremiyor....bu kadar kararsız olması iyiye alamet değil :oleyo:
https://odatv4.com/erdogan-kafalari-...BsDkiiXHLZpmcE
Akıl tutulması güzel ama spesifik 1 veya birkaç olay için tanımlıyor , Stockholm sendromu içinde aşk içerdiğinden ve aşık insan karşısındakinin hatalarını görmeyeceği için bence duruma daha uygun düşüyor , mesela adam çocuklarına üniversite bitirtmis çocuklar 10 yıldır evde asgari ücret uzeri bir ortalama gelirle çaycılık güvenlik gibi işlerde ,bekçi, polis sınavına girmekten pert olmuşlar , bu arkadaşlar neyin yanlış olduğunu anlamamış, halbuki gençlerimiz , bugünkü faiz dolar, şu, bu ,hepsinden önemli gençlerini yetiştirmeyen onları hem maddi hem psikolojik tatmin etmeyecek donanimsiz insanlara dönüştüren sistem ve kişileri hala sorgusuz sualsiz desteklemeleri, oy verdikleri kişilerin bir de tutup qualifiye olan genç iş bulur gibisinden açıklamalar yapmasına rağmen aynı yerde otlamasi ancak katiline aşk ile tanımlanır .Deye düşündüm.
Sanırım kurbağaları ürkütmeden pişirecekler
Cevap veremiyorsan kafaları karıştır..durumu..
deprem
pandemi
satmasa idik de iflas mı etse idin..
hayır hayır aynen duruyor..sadece yer değiştirdi siz göremiyorsunuz..
Vatandaşın kafası karıştı mı "amannn beee sorduğuma soracağıma pişman ettin beni" moduna soktular..
Vatandaşı ülkeyi toprakları çok iyi biliyorlar..Onun için diyorum Mansur falan ..Çiğ çiğ yer reis..
Özellikle meydanlarda..Yemekle kalmaz..Madara eder..
Anket başkaaaaaa karşılıklı seçim yarışı başka..
Yermiş ... o yüzden mi tv'de hiç bir siyasi rakibin karşısına çıkmıyor... promptersiz görelim ... gemi var gemicik var ...
Onlar biliyorda Muhalefet bilmiyor mu? Eğer bilmiyorsa dükkanı kapatıp gitsinler..Millet şark kurnazıdır ...Sofra da ekmek azalınca anında ağız değiştirirler....Stockholm sendromunda ki kemik oy bir anda çözülmez ama bu oranda max 25 dir...
Ben Trend e bakarım...Macd aşağı kesmiş rsi da aşırı alımdan aşağıya dönmüşduruda....Ne yapsalar Trend yukarı dönmez...Muhalefetin söylemleri düşüşü hızlandırır....
Adam kazanacağını görse yarın seçime gider....
https://www.youtube.com/watch?v=6i0E1GA5fwo
Saçı sakalı ağarmış adam..
Hangi soruların sorulacağı..
Hangi sıra ile..
Kimin soracağı ..
Hepsi yayın öncesinden belli iken..
Belki en kolay soru da bu iken..
Dili dönüp de AKP nin hayvan hakları hakkında ki yasa ne oldu diyecek..
Kalbimi yumuşatan insanlar hayvanlar (o esnada ya dinden mi girsem..hadisden mi...yok yok en iyisi türkler ve hayvan sevgisinden mi dalsam konuya diye düşünüyor belli..yoksa mevlana ile mi bir örnek versem..hmm) bi türlü soruya giremiyor
RTE dayanamayıp allah allah diyor..
Şimdi bu adama RTE ..git Sedat Peker i bul..Bulduğun yerde de döv öyle gel dese..Peki efendim diyip koşarak odadan çıkar..
Hani cem yılmaz espirisi gibi..
Buradan vana gidilecek dese emredersiniz uçağa gerek yok ben giderim (o arada helikopter taklidi yapıyor)...modu.
Rahmetli dedemi anımsatıyor....Ninem rahmetli olunca annem baba gel biraz bizde kal dedi ve dedemi eve getirdi...Rahmetli durdu durdu birden sen benim kızım değilsin dedi seni anan başkasından yapmıştı deyince bizde biran da :kahkah: kayış kpptu...Bu da İstanbulu kaybedince aynı psikolojiye girmiş...:oleyo:
1 puan diye banka banka koşturmak mı, sadece şu hareketlerden 1-2 sini başarmak mı?
Bangır bangır 6.90 dan dönüşte, alıp tutan sadece 3,5 ayda %27.5 kazandı.
Veya tersten okuyalım, dolarda tuttuğumuz kısım hariç, %27.5 totalde fakirleştik. Mal, mülk, maaş, geleceğimiz...
Üstelik son hareket DXY %3 değer kaybederken, yani tüm dünya paralarına karşı düşerken bu oldu. Doların kendi %4-5 enflasyonunu hiç saymıyorum bile...
Kontrollü olarak fakirleştirme, erozyona maruz bırakmayla karşı karşıyayız...nerede tutarsanız tutun parayı bundan kaçış yok. Sadece ana büyük çıkışı yakalayan altıncılar muhtemelen bu denklemin dışında..
https://www.tradingview.com/x/o4vYkgpu/
Dün Reisimizin arkasinda, 09.05 de durmuş birsaat varmiş...
20 senede ** 2 ayyaş *** dan nerelere geldik....
Bi 20 sene sonra faiz enflasyon olayinida çözeriz evelallah...
Ondan sonra Marsa yolculuk
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TCMB/Kavcıoğlu: 2021 yılının ilk çeyreğindeki büyüme ve büyümenin bileşenleri Nisan Enflasyon Raporumuzdaki görünümle uyumlu gerçekleşti,İktisadi faaliyet güçlü ve trendinin üzerindeki seyrini sürdürdü
TCMB/Kavcıoğlu: Halihazırda ihracattaki güçlü artış eğiliminin, altın ithalatındaki belirgin gerilemenin ve bireysel kredilerdeki yavaşlamanın dış dengede beklenen iyileşmeyi desteklemesini bekliyoruz
TCMB/Kavcıoğlu: Halihazırda ihracattaki güçlü artış eğiliminin, altın ithalatındaki belirgin gerilemenin ve bireysel kredilerdeki yavaşlamanın dış dengede beklenen iyileşmeyi desteklemesini bekliyoruz
TCMB/Kavcıoğlu: Son dönemde aşılamaya dair olumlu gelişmeler, turizm başta olmak üzere salgından olumsuz etkilenen sektörlerde iktisadi faaliyetin normale dönmesine ve cari dengedeki süregelen iyileşmeye önemli ölçüde katkıda bulunacaktır
TCMB/Kavcıoğlu: Ekonominin yeniden dengelenmesini sağlayacak ılımlı bir iç talep ve kredi büyümesi sağlanması için sıkı para politikası duruşu gerekiyor