Aynen öyle..maalesef..Birde bunların yerli yancıları var A1 info tacirler gibi
Printable View
Piyasa denen at hirsizlari onlar. Kimse mal tasimiyor, herkes gunluk donuyor.
Bu kuslar da birsey bekliyor olabilir. Ya da disardakiler %30 yerken yerlerinde sayarak onu fiyatliyorlardir.
http://share.matriksdata.com/Images/...1038049396.png
Tav bilançosu da piyasada iyi karşılandı anladığım kadarıyla. Az önce blomberg te izledim. TAV/KAPTAN aciklama yapiyordu. Temettu olarak %50 dagitilacagindan bahsetti. 3 çeyrek sonuçlarının daha iyi geleceğini söylüyor. Bankalar bazıları iyi sonuç açıklıyor ancak bazilarinin bilançosu o kadar iyi gelmiyor gibi. Ama havacılık bizim ulke de genel anlamda şuan iyi gibi görünüyor.
THY de temettu vermeye başlasa çok iyi olabilir belki ama biraz zor bir ihtimal sanırım.
Bugun de biraz sakin gibi ama ne yapacaklari belli olmaz hissede. Belki kapanışta surpriz yaparlar
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Kanal sıkışması var, ya yukarı yada aşağı vuracak. Hayırlısı
A1 bir milyondan fazla açığı bugün kapatacak mı yoksa taşıyacak mı
Açığa işlemler borsa da tümör gibidir. Neşter vurulması gereken bir unsurdur.
Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat Shop and Miles tanıtım toplantısında ; "Bu yıl THY 75 milyona yakın yolcu taşıyacak. İstanbul Havalimanındaki filomuzu iki katına çıkarabilecek potansiyelimiz var. Bu potansiyeli de gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız."
Bu açıklamaya istinaden geçmiş yıllara yönelik THY Toplam Yolcu Trafiğini inceledim. (Kaynak: Fintables)
2016 ---- 62.709.605 milyon yolcu
2017 ---- 68.631.547 milyon yolcu
2018 ---- 75.162.807 milyon yolcu
2019 ---- 74.282.064 milyon yolcu
2020 ---- 27.951.079 milyon yolcu
2021 ---- 44.787.608 milyon yolcu
2022 ---- 30.894.742 milyon yolcu (haziran dahil ilk 6 ay)
Bu 2022 yılı 75 milyon yolcu projeksiyonuna göre son 6 ay, aylık ortalama 6 milyon yolcu taşınması gerek. Mümkün olan bir hedef.
Havayollarında trafiğin en çok arttığı dönem temmuz ve sonrası.
2018 ve 2019 yolcu sayılarına yakın olan bu hedefin geçileceği kanısındayım. Ayrıca 2018 ve 2019 yılı yolcu portföyü de 2022 yılı ile bir değil. 2022 yılında Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı thy'nin yurt içi yolcu sayısı azalmakta, yurtdışı (özellikle Rusya ve Amerika) yolcu sayısı artmakta. Bununda 2Ç22 ve 3Ç22 bilançolarında etkisini göstereceği kanaatindeyim.
2Ç22 Bilançosu özelinde de Kar Tahminleri veren 15 adet aracı kurumun vermiş oldukları Hedef Fiyatları da karşılaştırmam da;
Kar Tahmini :
6818 Milyar tl (Ortalama) (15 Aracı Kurumun Ortalaması)
5224 Milyar tl (Minimum) (Vakıf Yatırım)
8480 Milyar tl (Maksimum) (Yapı Kredi)
Hedef Fiyat :
70.00 tl (Ortalama) (13 Aracı Kurumun Ortalaması)
53.80 tl (Minimum) (Ziraat Yatırım)
91.50 tl (Maksimum) (Ak Yatırım)
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmayıp, Kendi adıma düşüncelerimdir...
Taşınan Açıklar da değişkenlik var, THYAO YKBNK GARAN EREGL ve PETKM taşınmış,
https://i.hizliresim.com/kik7ey8.PNG
Satanlar diğer bölümü baya bir coşmuş. Küçük yatırımcı portföyü boşaltmış.
Acaba bu açıkçilar yarin ayın son günü olmasi sebebiyle açıklarını kapatmak için coşkulu bir alım yaparlar mı diye düşündüm. Bakalım yarin ne olur
Aksam saatlerinde S&p500 artiya gecerek +%1,19, dow jones+%1,12, nasdag+%1,00 gibi artiya geçtiler.
Sanırım Amerikan resesyon tepkisi bitti ve normale döndü Amerikan borsaları. Ama yinede FED kararlari çok önem taşıyor şu aşamada. Amerika da Çoğu yatırımcı FED in sert hareketler yapmamasını bekliyor gibi.
Fed faiz artışı Bu ay beklenti dahilinde oldu ama bir sonraki daha fazla önem kazandı artık. Bundan sonra Fed çok fazla dikkat etmelidir.
Tavsiye içermez
Hafta sonu ve aylık kapanış kesişince bu vahşi tecavüz kaçınılmaz oluyor.
Korku endeksi (vix) düşüş gösteriyor
ABD'deki teknik resesyon. Gercegi degil. Gercegi icin baska bir ton verilere de bakiyorlar.
Temmuz daha iyi gecti, guzel bir 3. ceyrek sonucu bekliyoruz diyor otekisi. Bunda da degisik degildir herhalde. Bu herifler toplu hareket ettiriyor hepsini hep. Belki disardakilerin ya da dolarin hareket cekmesini bekliyorlardir.
Açıkçilar sizi günün sonunda görmek istiyorum. Bakalım ne yapacaksınız. Amerika resesyona girdi şeklinde dün haber olunca açıkçilar için iyi bir ortam oluştu. Ama Amerika Resesyona girmedi çünkü işsizlik rakamlarinin iyi geldiği söyleniyor. Sadece dikkat mesaji geldi piyasalar için.
Hatta şu açıklama daha iyi bir şekilde anlatıyor,,,
(ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ülke ekonomisinin resesyonda olmadığını, istihdam ve tüketici harcamalarının arttığını, işletmelerin büyüdüğünü bildirdi.) Bu bence guzel bir açıklama
Yani Resesyon şimdilik yok gibi. Ama çoğu yatırımcı FED i suçlamaya şimdiden başlamış durumda. Yumuşak inişi sağlayamadı diyerek suçlamalar piyasada başlamış durumda. Powel belki de Eylul ayinda 0,25 baz puan artış yapabilir. Geri adim atma ihtimali yükseliyor. Amerikan başkanı da yatırımcılara guven verici sözler söylüyor. Açıkçası FED in geri adım atması piyasadaki canlılığı artıracaktır.
Amerika ve Avrupa için çok hassas durum var ortada. Ulke Büyümesi yavaşlıyor ve çok dikkatli hareket etmek zorundalar.
Kendi yağımız içinde kavrulmaya devam edicez bakalım
https://www.hisse.net/topluluk/showt...90#post5343390
Sonraki birkac sayfayi da oku. TREND'in yazisini ben o zaman arastirip teyit ettim.
Taşınan Açıklar azalmış, sadece YKBNK ve GARAN yüklü taşınmış, ama YKBNK da şimdiye kadar gördüğüm en yüksek lot bu, THYAO da azalış var,
https://i.hizliresim.com/mgpm1g7.PNG
Okudum. Orada da benim dediğim gibi pasif alım/satımı lot olarak görüyor, kimin pasif alım/satım yaptığını bilmiyor. Ancak işlem gerçeklenince aracı kurumlar belli oluyor. Burada önemli olan aracı kurumların komisyon ödeme işi olmadığından bir kademe farkla işlem yapsada müthiş karı oluyor.
Arkadaşlar bilanço açıklama tarihini bilen var mı
Pasif lotlari herkez goruyor zaten. Algolar pasifteki araci kurumlari da goruyor. BIST'ten arastirmistim bunu TREND'in yazisi uzerine o zaman. Sen de bir arastir.
60 yolculuğu için güç topladı gibi.
Hissenin Tavana yakın yerden kapatması çok güzel oldu.
Haftaya yükselişin devaminin gelmesi muhtemeldir.
Ayrica alt kademeler dolmuş olabilir ve artik hisse 50 üstünde gezinecektir çoğunlukla sanırım.
Yakında bilançosu da gelecek(10 Ağustos sanırım)
Resesyon olasılığı iyice azalmaya başladı.
Amerikan borsalari dün kaldığı yerden yükselişe bugün de devam ediyorlar. Bence Fed artık faiz konusunda piyasanin nabzını daha dikkatli yoklamak zorunda kalacak ve çok dikkat edecek bu konuda.
Ağustos daha iyi geçecek gibi sanki.
Turkish Cargo dünyada ilk 4'e girdi
Türk Hava Yolları’nın yükselen değeri Turkish Cargo, haziran ayında başarılı bir performans sergileyerek dünyanın en iyi 20 hava kargo şirketi arasında 4. sırada yer aldı
Kaynak Habertürk
https://hbr.tk/ASHPNy
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
bir tk çalışanı ile oturduk rastgele uçak dolluklarına baktık.her baktığıız uçak yüzde 100 dü.
hisseyi nereye isterlerse oraya götürürler bilemem ama
10 ağustos günü thy için ne yaptın toz mu sattın deneceğine eminim. hele 3. ceyrek. acayip bir para makinası şuan.
Ahmet bolat ve ekibinin bu dönemde verimliliği ön planda tuttuğunu düşünüyorum. herkese bol kazançlar ytd
bir tk çalışanı ile oturduk rastgele uçak dolluklarına baktık.her baktığıız uçak yüzde 100 dü.
hisseyi nereye isterlerse oraya götürürler bilemem ama
10 ağustos günü thy için ne yaptın toz mu sattın deneceğine eminim. hele 3. ceyrek. acayip bir para makinası şuan.
Ahmet bolat ve ekibinin bu dönemde verimliliği ön planda tuttuğunu düşünüyorum. herkese bol kazançlar ytd
Turkish Cargo artık bir DHL bir UPS gib global bir lojistik firma olma yolunda..Çok büyük umutlar vadediyor.. Sadece corona algısı kağıdın atak yapmasını engelliyor bence..
zamanın gelmedi mi artık?
Temmuz ayının son gününü de geride bıraktık. Eurocontrol verilerine göre ortalama uçuş sayısı 1514,90 ve toplam uçuş sayısı ise 46.962 oldu. Şirketin açıklayacağı verilere göre aşağı yukarı küçük sapmalar olacaktır. 7.5 m altı yolcu sürpriz olur benim için.
THY grafiginde sıkışma devam ediyor. Tam kararsiz kaldi hisse. Çıkayım mi düşeyim mi bilemedim edasinda şuan
Tavsiye içermez
Yolcu sayısı kadar onemli bir diğer veri de doluluk oranlari. Muhtemelen hazirandan daha iyi bir doluluk orani gelecektir.
Karlilik için bu oran çok önemli.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taşınan Açıklar da çok yüklü olmasa da sadece THYAO ve GARAN taşınmış, diğerlerinde azalış var,
https://i.hizliresim.com/oe5ajex.PNG
31 Temmuz 2022 Pazar günü 1.546 seferde, %88 doluluk oranı ile 272.275 misafirimizi taşıdık
Kaynak: haber.aero
Ortalamayi 250 bin alsak 7.75 m. yolcu ediyor
Gelen haberler güzek ancak burada ciddi mal alınması lazım.. Onuda yabancının haricinde kimse alamıyor.. Yabancı bugüm Bofa SAHOL ve ŞİŞE de ciddi mal aldı hiseler %4 prim yaptı.. Burada en az bir 8-10 milyon lot alıma ihtiyaç var..o zamn 55 üstü 60 lar hayal olmaktan çıkar. Tabii birde şu covid haberleri insanları tedirgin ediyor.. Acaba kapanma olurmu tekrar diye..Yoksa hem defter değeri hem karlılk hemde şirketin büyümesi hepsi on numara..
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat
“Hisse değerini ikiye katlamak için konuşacağız†Önümüzdeki hafta yatırımcılarımızla görüşmelerimiz var, 2022 finansal beklentilerimizi kendileriyle paylaşacağım. Ana iş planına odaklanmış, çalışanlarıyla ve iş ortaklarıyla kenetlenmiş, tüm zamanını ve tecrübesini daha güçlü ve sürdürebilir bir Türk Hava Yolları için adayan yönetimiyle, hisse değerini ikiye katlamak için gerekenleri konuşacağız.
burdan ne anlam cikarabiliriz?