Günde 10 sayfa yazılan başlık sessizliğe büründü.:)
Ya fonlardan bıkıldı ya da herkes herşeyi öğrendi başlığa gerek kalmadı.:)
Printable View
Günde 10 sayfa yazılan başlık sessizliğe büründü.:)
Ya fonlardan bıkıldı ya da herkes herşeyi öğrendi başlığa gerek kalmadı.:)
Ak Portföy Metaverse ve Dijital Yaşam Teknolojileri Değişken Fonu kuruluyor.
Daha önce Garanti Portföy Metaverse ve Yeni Teknolojiler Değişken Fonu kurulmuştu.
Fon toplam değerinin devamlı olarak asgari %80’i Metaverse teknolojilerini kullanan, bu teknolojilere yönelik Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan, Metaverse teknolojilerini destekleyen şirketlerin ve/veya teknoloji, bilgi teknolojileri, teknolojik donanım, iletişim, telekomünikasyon, elektronik ticaret, biyoteknoloji, medikal teknoloji, yazılım sektöründeki şirketlerin ve/veya bu maddede bahsedilen şirketlere hizmet/servis ve ürün sağlayan şirketlerin ihraç ettikleri sermaye piyasası araçlarına yatırım yapar.
Yeni teknolojiler kapsamında ise, GICS (Global Industry Classification Standard) tasnifine göre Information Technology Sector (Enformasyon Teknoloji Sektörü) ve Communication Services Sector (İletişim Hizmetleri Sektörü) altında sınıflandırılan ve teknoloji alanlarında faaliyetlerde bulunan şirketler ve BIST Teknoloji Endeksi ve BIST İletişim Endeksi’nde yer alan şirketler dahil edilir
Ak Portföy İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) - FUA'dan
Tüpraş ve Türk Traktör çıkmış
Yünsa ve Good Year alınmış.
Ak Portföy Turizm ve Seyahat Sektörü Değişken Fonu - TGR
Lufthansa, Hilton, Marriot, Wyndham, Expedia, Trabzon Liman şirketleri çıkartılmış,
bunlar yerine Accor, Allegiant, Hilton Great Vacations, Marriot Vacations, Norwegian Cruise, Alarko Gyo şirketleri fona dahil edilmiştir.
Ak Portföy Sağlık Sektörü Yabancı Hisse Senedi Fonu - AFS
Danaher, Edward Life Sciences, Laboratory Corp of America, Dr Reddy’s Laboratories, Abbvie, Qiagen şirketleri çıkartılmış,
bunlar yerine Elanco Animal Health, Medtronic, Grifols, Incyte, Merck, Teladoc şirketleri fona dahil edilmiştir.
Deniz portfoy de gumus fon sepeti kuruyor 18 mart ta piyasada....
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=DMG
Gümüş konusuna ciddi eğilmek gerekiyor sanırım.
Sn vobelit viop forumunda gümüş ün güneş enerjisi panellerinde kullanıldığını söylemişti.
Emtia olarak kullanılan sektörlerin gelecekteki durumuna bakmadan yatırım yapıyorum hep.
https://www.dunya.com/emtia/gumusun-...-haberi-635322
https://www.dunya.com/emtia/misir-ve...-haberi-642764
Bu dolarla alınan Euro Bond fonları hakkında bilgisi olan varmı?
Belli bir faizi günlük verdiği fiyatla garanti eden fonlar nedir?
her ikisi de bence. birkaç yıldır yerli yabancı fonlara açıldık. çoğu zaman tam doğru fonu bulduk derken bulduğumuz fonlar istikrarsızlaştı. sonra daha iyi değerlendirme yapıp yenilerini bulduk, bir zaman sonra onlar da istikrarsızlaştı. kısacası fonlardan bıktık. bir çok şeyi de buradan öğrendik, soracak bir şey kalmadı. bu yüzden paylaşımların azalması normal.
Senin yukarıda verdiğin her türlü bilgiye ihtiyaç her zaman var üstat.
Bazıları bazıları tarafından küstürüldü, sıkıntı o. Ben de biraz ondan biraz da yoğunluktan yazamıyorum. Ama sen devam et diğer arkadaşlar da destek atıyorlar zaten. Hepinizin emeklerine sağlık.
Ben de bir hatırlatma yapayım.
Önümüzdeki hafta kkmh dönüşleri başlıyor.
Haftanın başında kabine vs bir toplantı ile yeni bir ürün ya da geliştirilmiş bir ürün olur mu ya da gece nöbetçi satışları olur mu?
Bu soruların cevaplarına göre pozisyon almakta fayda olur kanımca.
Herkese bol kazançlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
böyle bir durumda dolarda düşüş olur sanırım, tabi dolar düşerse en çok yabancı fonlar etkilenir, zaten alsan alınmıyor satsan zarar.
bence kkm uzatılır onun dışında yeni bir şey yapmazlar ama doları düşürmekte işlerine gelir, olası bir düşüşte nakitte para bulundurmakta fayda var.
Sadece OSD var , YAS vardı sattım , girilecek fon da petrol olabilir ama çok sert hareket ediyor ,terste kalırsan epey dayak atarlar
Yabancı hisse senetleri olabilir ama onun önünde de Rus krizi engeli var .fırsat olursa yerli hisse alırım
öyle bekliyoruz ,senin tavsiyelerin varsa dinleriz
doğru üstat hem piyasalar hem fonlar iyice istikrarsızlaştı, girişler çoğaldıkça eski getiriler kalmadı, sürekli yeni fonlar çıktı çoğu da iyi yönetilemiyor, ondan bundan sepet yapalım dedik ya hepsi birden düştü zarar ettik, ya da biri düşerken biri çıktı yerimizde saydık,
şu an orta vadeli yatırım için karar vermek çok zorlaştı, emtia, altın, gümüş tarafına mı ağırlık vermeli, yerli yabancı borsalar mı? döviz tarafına mı? ben işin içinden çıkamıyorum ama anladım ki fonlarda bile risk alıp al sat yapmadan kazanılmıyor bu dönemde.
Şu anda 20 Aralık sonrasında Ocak ortasına kadar geçen sürede kkm açanlar dolar bazında kazançları en yüzde 15 civarı olması lazım. Kkmh da maksimum oran yıllık 17…. 3 ay bağlasan 4,25 eder. Bu gelir farkının üzerini yp den dönüşenler için mb, TL den devam edenler için hazine ödeyecek. Bu kadar fark ödememek için kur baskılanır mı baskılanmaz mı? :)
Şu anda baskılıyorlar zaten. Güçlerinin bu kadar olup olmadığı ay sonuna kadar anlaşılacak gibi duruyor.
KKM de ilk bağlayanlar çok kazançlı olabilir. Onlar da 23 marttan itibaren vade doldukça ne yapacaklar, misal ; ben güzel kazanç sağladım ve bankaya vade uzatmaya gittim, yeni KKM uzatmada kur 15 olarak bağlarsam ne kazanacağım ki ? Yeter bu kadar diyerek parayı dövize çevirsem makas- vergi kolay değil. Fon alsam çok riskli....... Bakalım göreceğiz haftaya ilk icraatları.
Goldman sachs in yenilenebilir enerji raporu.
https://www.google.com/url?sa=t&sour...V4ydCUfBNRiz5X
ilk günlerde bankadan sürekli aradılar ama dolar 10 lira civarına düşerse yaptırırım demiştim, şimdi bakıyorum da yaptırmak çok daha iyi olurmuş, neyse artık geçmiş olsun.
şu an bir miktar yapsam mı diye düşünüyorum dolar yine yüksek geliyor ama dönüşüm olsa farklı mı düşünürdüm bilmiyorum, bana kalırsa çoğu devam edecektir.
Teşekkür ederim sn trust06.
Görünen o ki şu anda en güzel kazanç ihraç edilecek bu eurobondlarda olacak.
Uzun vadeli düşünenler için bunların alım yolunu bulan varsa incelesinler derim.
Dolar bazında %9 getiri daha ne olsun.
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...lD3L9k9LaRYTsQ
NNF ile ilgili şöyle bir tweet atılmış.
"NNF yatırım almaya başladığı gün olan 27.08.2020 tarihi itibari ile
Endeks %94
Döviz %92
NNF ise %169
kazanç sağladı
Bu sayede 'Borsa İstanbul' a yatırım yapan, tefas a açık fonlar içerisinde en yüksek getiriyi sağlayan fon oldu"
https://twitter.com/yasaryildirimFK/...h6X_1kUM3hCisw
ABD fonlarının yönetim ücretiyle ilgili bir tweet.
https://twitter.com/SeverYat/status/...h6X_1kUM3hCisw
Bizdekiler çok fahiş kalıyor.
yönetim ücreti + %10 stopaj vergisi var bir de değil mi üstat .
Daha önce de yazmıştım bizim fonların doğru dürüst denetlendiğine inanmıyorum . Bu kanaata nasıl vardım ?
hisse senedi fonlarının portföylerine bakıyorum , her ay yayınlanıyor iyi güzel de , adam sadece elinde bulundurduğu hisseleri yazmış
Ama az da olsa ,hangi tarih hangi hisseyi kaç liradan alıp sattığını tek tek rapor eden fonlar da var
Yani demem o ki ,bu işin bir kriteri illa ki vardır , ama uygulama keyfi ..diğer husus
Fondaki hisseler belli ,ağırlıkları belli , falanca gün senin hesabına göre %5 gitmiş , bakıyorsun fona %3 gitmiş
Denetim güya var, ama fon yönetiminin anlaştığı özel denetim şirketleri yapıyor o denetimi.
Parayı veren fon denetlenen fon.
Böyle bir denetimden birşey çıkmaz.
Ben fonların denetimsiz olduğuna inanıyorum.
Adam isterse anlaştığı hisseye gömer parayı, sonra zarar çıkana kadar aylarca süründürür yatırımcısını.
Ayrıca dediğiniz gibi bazı fonlarda %10 kar stopajı da cabası.
Öyle fonlar var ki , toplam para 3 milyar liraya dayanmış , aracı kurum şimdi bu paranın büyük bölümünü borsa da günlük trade etse
kim ne diyecek
Benim ki farazi ama insanın aklına geliyor , büyük aracı kurumların borsa da haftalık kazançlarına bakıyorum çoğu zaman 20-30 milyon lirayı buluyor ,birde bunun viop ayağı var
tabi nadir de olsa kaybettiği haftalar da oluyor
şeffaflık şart , hangi hisseyi hangi tarihte kaç liradan alıp sattığını yazacaksın abi portföy dağılım raporuna değilse babamın oğlumusun niye inanayım sana
Daha once twitterda okumustuk boyle bir olay bir fon hissenin birinde birseyler yapmisti. Fakat twitterda gordugum haberi bulamadim simdi. Denetimden bir sekilde yirtiyorlar. Parayi veren dudugu calar hesabi , parayi denetim sirketine veren fon sonucta.
Nnf nin yaptigi tam bir kurnazlik bencede. Isin reklam kismini cok iyi yapiyorlar. Fona yigilma olunca yonetmek daha zor oluyor. Daha onceleri yasadik bunu tkf nin durumu ortada akbnk in bir fon sepeti fonu yuklu bir miktar tkf almisti , sonra tkf yildizi parlamadi. Nnf Bundan sonra basarili olur mu hep birlikte gorecegiz.
Ayrica hukumet yeni bir enstruman cikaracak dedikodulari donuyor 21-22 Mart gibi. Enflasyona endeksli mevduat , superbono , kkm mevduat 1 ay vade , kkm mevduat %20 max faizli. Bekleyip gorecegiz.
Bu arada warren buffet dedenin portfoyu diyebiliriz saniyorum. Twitter deyince aklima geldi.
https://twitter.com/e507/status/1504...062343/photo/1
Ünlümüz.
https://twitter.com/finansvekonomi/s...107744256?s=19
Alıntı:
1- #UNLU halka arzında Mahmut Ünlü elindeki hisseleri 6.90 TL'den satmıştı. Arz yapıldığı ilk günden itibaren hisse sürekli satış yedi ve soluksuz 4.50'ye kadar düştü.
Halka arzdan(6.90TL) hisse alanlar içinde Ünlü Portföy'ün yönettiği çeşitli fonlarda(birden fazla fonu) vardı.
2-Örneğin ÜnlüPortföy 1. Değişken Fon 1.2milyon hisseyi 6.90'dan almış. Daha Haziran başında aldığı hisseleri aynı ay içinde sata sata elinde 250bin lot kalmış
En son satışı 30Haziranda 4.83'den yapmış(Kaç lotu hangi fiyattan sattığını görebiliyoruz).Temmuz ayı bilgileri henüz yok
3-Bahsettiğim Ünlü Portföy Fonunun 6.90 TL'den kaç lot aldığı ve Fonun Haziran sonu portföy tablosunda elinde kaç lot kaldığını aşağıda görebilirsiniz.
Mahmut Ünlü'nün bu süreçte 5,4 milyon Lotu 4.78-6.90 arası aldığını açıkladığı KAP bildiriminde en sola koydum. Yorum sizin...
4-Olayda o kadar fazla sakatlık varki neresinden tutsan elinde kalıyor.
4 Haziran cuma günü üstelik halka arza katılarak aldığın hisseyi 7 haziran pazartesi günü zararına satmaya başlamak nasıl bir fon yönetimi anlayışıdır ?
5-Mahmut Ünlü 6.90 TL'den hisse satıyor. Ünlü Portföy Fonları 6.90 TL'den hisseyi alıyor. Sonra fonlar 4.83'ten satarken Mahmut Ünlü 4.83'ten geri alıyor.
Arada kim kaynıyor Ünlü Portföy Fonlarını elinde tutan yatırımcı.
bu salı değil haftaya salı benim kkm ödeme günüm. valla dolar 15 civarı olursa benim kkm karım %25 eder, banka ile görüştüm tekrar 3 ay vade bağlarsam karı kitlemiş oluyorum, yani misal reyiz 2 ay sonra savaş başladı mazeretimiz var allah affeder deyip faiz artırır da dolar 10 liraya düşerse ben para kaybetmediğim gibi net %5 daha faiz karıyla o seviyeden bir daha vade bağlarsam ve ondan da 2 ay sonra da sonra savaş bitti deyip faiz düşürürse ve dolar tekrar 15 lira olursa yıllık bazda toplam %100'e varan kar fırsatı var hemde risksiz. özetle her düşüşte kaybetmemek her yükselişte kazanmak demek dolarda dalgalanma oldukça bizim paraların uçması demek yanlışmıyım?: ) yok türkiye güçlü devlettir paramız çok öderiz deyip daha da faiz düşürür de doları bu yıl 25-30 lira bandına ulaştırırlarsa yine %100 kar..
öte yanda da dürüst olalım 5-10 sene aralıklarla ortalama -%50 kaybettirebilen borsalar var(emtiaya akıl almaz bir dip yapmadıkça yönü belirsiz olduğundan yatırım gözüyle bakmıyorum o konuya girmeyelim) borsa desen şu an abd borsalarında düşüş %20'yi bile bulamadı. yeni bir enstruman çıkarıp doları ciddi düşürme ve onla birlikte bistin çakılma riski de cabası..henüz tam karar vermemiş olsam da beni kkm'den çıkıp standart yatırım prosedürüm olan %50 bist fonları %50 nasdak fonlarına girmem için ikna edin: )
Ek 28410
Bu Ünlü'nün yaptığını şimdi Qinvest fonları yapıyor. Bu ay ağırlığı biraz düşürmüş olsa da geçen aylarda halka arza girip %9 gibi yüksek oranda Aras Elektrik hisse senedini almışlar. Bu halka arz son iki yılın en başarısız halka arzlarından biriydi. Fiyat yüksek halka arz oldu borçlu bir firma ve halka arza katılanlar şimdiden %30 zararda. Fon yöneticilerin böyle bir firmayı portföyüne alıp yatırımcılarını kazandıracağını düşünmesi inandırıcı gelmiyor. Az çok bilanço bilen böyle bir firmanın yanından geçmez. Bu durum araştırılmalı...
Almakla kalmamış ,oran olarak potrföyünde migrosla birlikte % 8.89 ile en geniş yeri kaplıyor .. fonda 178 kişi var sorsunlar abi BİST100 içinde bile yer almayan bu hisse de nasıl bir istikbal gördün de bu kadar parayı gömdün diye belki cevap verir yöneticisi kimse
Bence tek kurtuluş enflasyona endeksli mevduat. Doları ancak o tutar faiz artışı yok zaten.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://youtu.be/IUUv2zKIJUI
Fena önerileri yok.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi