Kimsecikler kalmamış. Oh ne güzel.
Tekke benim olmuş. Çorba yapayım barıi.
Printable View
Kimsecikler kalmamış. Oh ne güzel.
Tekke benim olmuş. Çorba yapayım barıi.
27.70 lerde çanağı tamamladım, yoruldum biraz soluklanayım dedi. Malum yaşlı hissemiz, 19 dan 27 ye gelince nefessiz kaldı. 27.70 te satıp 28.xx lerde almak vardı ama satmaya elim gitmedi. Bekletecek sanırım...
Yapay zekada 2. çeyrek bilanço analizi:
https://www.youtube.com/watch?v=KL2-deBX51o
Endeks pandemi dibi 819 dan bugun 8238 gördü 3,5 yılda 10 kat prim .. :bravo:
Peki endeks düzeltir mahalle yanarsa bu az gidenlerden telekom, saçını tarar mı ? hiç sanmıyorum, endeksten fazla düşer bence..:))
in cin top oynuyor.... gol olur...
26.46 üzeri kapanışa benim itirazım olmaz..
5g ihalesi ne zaman yapılacak? bilgisi olan var mı?
19 eylül jp toplantısı bence çok kritik..(roadshow ttkom unda olduğu )
dolar bazında 2008 fiyatlarına gelmişken..dayanamadım..
umarım stabil tl hikayeine sağlam bir hareket olur
tcell hedef artışı var da,
bakalım ttkom kim hatırlayacak
Malesef anhyt agesa tcell kchol ile seçime girmiştim..kısmet değilmiş .
Ülker ile tema aynı .(bence)
Biraz kafası çalışan pyş varsa pozisyon almalı.
Enflasyon düşüş trendine girecekse ve kısmı tl güçlencekse fazla seçenek kalmıyor.
Malüm ancak sözleşmeler yenilendi(müşteri kontratı)
Suudi ve dubai varlık fonlarının wodafone ve telefonica ilgisi varken daha güçlü olmalıydı ama sakince bekliyor.genöler bilmez ama esas temettücüler normalde telekomcıdur.
///Bir zaman Lazardın ttkom da yüzde 7 payı olduğunu mondrian fonlarının yüzde 5 ttkom taşıdığını insanlar unuttu tabi normal.///
Ben de sizin analizleri çok beğeniyorum.sahol msci dan çıkış zamanı kesişmiştik.herkese bol kazançlar.
Ttkom msci da bile yok.umarım bu mcap i(usd) anı olarak kaldığı günleri görürüz
Aslında daha önce de burda paylaştım. Ttkom çok rahat 1 milyar $ yıllık kar yapma potansiyeline sahip.
Varlık fonu bu fiyatlara hisse satmaz.
Telefonica borç içinde ama fd/favok ilgi çekici.
Ben Telefonica hatta Orange hissesi de taşıyorum.
Ama ttkomda pozisyonumu arttırdım
Temmuz ayında yapılan zamlar ile ilk kez enflasyonu önceden fiyatlamaya başladı .
Şu an hiçbir rapor hazırlamayan aracı kurumlar 3.ceyrek bilancosu ile sıraya girerler gibime geliyor
Bu arada Tcell de taşıyorum. Kısa vadede hangisi daha hızlı gider bilemedim.
5 ttkom
2 tcell
1 orange
1 tef
Saholden iyi kazanmıştım. Ona da son yükselişe katılamadığı için tekrar girdim .
Bakalım bizi neler bekliyor.
1 Nisan 2023 dolar fiyatı 19 lira, 1 Temmuz 2023 dolar fiyatı 26 lira. Aradaki fark 2. çeyrek bilançoyu çöpe çevirmişti. Bu ay sonunda dolar 26 liralarda kapatırsa 3. çeyrek bilançosunu çok ciddi merak ediyorum.
3. çeyrek sonunda 10 milyar kar açıklar mı? İnşallah...
Her ne kadar ttkom`un öncelikli satış paketinde olduğunu düşünmesem de Tcell bile satılsa bizim için iyi bir referans fiyat olur
https://www.dunya.com/dunya/turk-sir...-haberi-704142
Caroline Campbell, keyifle dinlediğim bir keman virtüözü.. bu indikatöre Caroline (CRLN) adını verdim.. Hauser de yanında çilek gibi
https://www.youtube.com/watch?v=Sk2yoOY8CTU
CRLN üzerinde 3 kapanış.. artık bana susmak düşer..
kazancınız bol ve daim olsun..
https://i.hizliresim.com/82zozbn.png
bu arada kırmızı, kıskanç dominat çok zeki ve kontrol etmeyi seven bir kadın gibi... bara altta ve üstte hiç rahat vermez..:kahkah: barın ondan kurtulması lazım..
ttkom da durum nedır abı..teknikte bozulma varmı
kırmızı ve kadın oldumu 2 defa düşüneceksin.. geriye yaslanıp keyifle bir maçı izletmediler... kadın milleti...:kahkah:
en azından , 26.30 üzerine çıkılmalı..
https://i.hizliresim.com/ovg6de5.png
İhtimal ki şu an o,
Brüksel'e yakın
Bir gölün kenarında
Edith Almerayı düşünmektedir.
Edith Almera
Kafesantanlarda muhabbet toplayan
Bir Çigan orkestrasının
Birinci kemancısıdır
O,
Kendisini alkışlayanlara
Selam verirken
Gülümser
Kafesantanlar güzeldir
İnsan ,
Orada çalışan kemancı kızlara
Aşık olabilir
bende çigan orkestrasındaki 1. kemancısı edith almerayı, hauser e benzetiyorum..dolayısıyla caroline
hafta..
https://i.resm.im/kipUvN3.png
Bu ceyrekde zarar gelecek heralde ölümüne veriyorlar . Kentuf sosyal.medyaya küstün bari buraları birakmasaydin .
2008 halka arzda 2.5 liraymis kagit . Temmettu dusmus hali ile demek ki 5 6 lira temettu koysak , 2008 de kagit 7.5 8 lira halka arz olmus 😀😀😀😀
Tam bir manyaklik . Ocak sonduren cinsten
2 milyar dolar kar getirmeli ki fiyatlama 10 milyar dolar olsun . Yani sade ve sadece bulundugumuz yerin 3 katı oluyor .
Bunun isin cok zor . Fiyatlama yuksek gibi halka arz edecek birseyleri olsa belki tempo yapar ama 55 tl uzeri bence hayal . Usd 27 ye gore
Tkfen di eregliydi hikaye . Acik ara en kotu kagit ttkomdr yatirimcisini zarara ugratmistir . Tcell ile birlestirsinler bence . Tek cati altinda .
Baska turlu burdan cikis yok gibi . Tcell yabanci ortaklarla gorusup radikal karar alip tek catida toplayip yoluna bakmali .
Sonrada satacaklarsa ×3 e satarlar .
Bunu oyle bir halka acmislarki tm anlamiyla irza gecmisler . 3 milyar dolar sermaye ile halka acilmis . 15 senedir degil.dolar bazinda tl bazinda 3.5 milyar kar yakalayamamis . Simdi 90 milyar sermaye ile halka acilmak gibi birsey .
Ben yukarida montella nin yazdigina katiliyorum . Bunun kar vs ile gidecek yeri yok .
Bunu ya tcell bir film cevirip yanina alacak .
Yada varlik fonu efendi gibi yanlis yaptik magdur ettik diyip hisseleri alip borsadan cekilecek .
Borsadan cikmalari herkes icin daha iyi olur bence .
Düzenli 2 milyar $ kar olursa f/k=5 den alamayiz
Dolar bazinda %20 temettü nerde var?
Avrupa Birliği hikayesi yeniden başlarsa, f/k=10 telekomünikasyon şirketi için normal bir katsayi olur.
Avrupa Birliği hikayesi ve 2 milyar $ yıllık kar 6 kat artma potansiyeli demek.
Fakat 2 milyar $ mümkün mu? Gelin hesap yapalım
26 milyon gsm abonesi
15 milyon fiber internet abonesi
Sabit hat 9 milyon abone bunu yok sayalım
41 milyon abone , Abone başı ayda ortalama 4$ kar yıllık 2 milyar $ yapar
6.5$ fiber aboneden
2.5$ gsm aboneden dersek ortalama 4 $ tutuyor
2-3 yıl sonra fiberde abone sayısı artarsa bu hesap daha rahat tutabilir.
Yaptiginiz hesap tutmaz nedenlerini yazalim .
Ttkomdan herkes bezmis durumda kullananlar altyapi superonline vodafone olmadigi icin mecburen kullaniyor . Gsm aboneleri internet yuzunden mecburi abonelik bir cogu .
Ttkom da elle tutulur hicbirsey yok . 100 milyon folar kar yazamayan sirkete 2 milyar dolar kar yazarsa dedik oda mumkun degil .
Ttkomun alt yapidan baska hicbirseyi yok . Dedigim gibi abonelerin %50 si mecburen kullaniyor . Ilk firsatta hepsi terkeder zaten . Terketmeleri icinde ttkom elinden geleni yapiyor zaten .
Satilsa desek kim alir bunu ?? 3.5 milyar dolar verilirmi verilirse sadece altyapisina verilir . Tcell superonline alt yapiyi gelistirirse 1 milyar dolar bile etmez bu bana gore .
Zaten 15 yildir ne denli sacma sapan bir hisse oldugu fiyatindan belli arada kalmis . 110 b ye sahol var 90 b ye ttkom . 120 b ye tcell .
Ttkomun elle tutulur yani olmadigndan kimsede alip supurmuyor bence