Abı hayat mı olacak yoksa Fransız öpücüğü mü?
Printable View
Abı hayat mı olacak yoksa Fransız öpücüğü mü?
Tahtayı izliyorum, derinliklere bakıyorum ama ne olacaksa zaten olmuş....Pozisyon alan almış, satan satmış.....
Şu an kimse SPK mevzuatlarından dolayı insider vb gibi düşülecek hataları yapmaz, yapmamalı. Aksa bedelsiz öncesi hareketi konuşuluyorsa orada bir sorun var demektir.
Konya, Egeen elbet sermayelerini arttıracaklar...Sermaye arttırmak demek kabuk değiştirip hareket kabiliyeti kazanmak demektir.
Yarın ya da başka bir gün....İlla ki sermayeleri artacak....
Yoksa bu karlara göre bu fiyatlar ve dahi piyasa değerlendirmeleri çok yüksek buna Egeen dahil....
Konya'nın arazisini eklesek te bu piyasa değerine ulaşabilir mi ? Ya Egeen 2. fabrika açılsın, mevcut fabrika yeri satılsın bu piyasa değerine ulaşılabilir mi ?
Ama fiyatı piyasa belirler....F/K'sı yıllarca düşük kalan karlı şirketler var ama alıcı yoksa ne önemi var. Talep herşeydir.
BFREN gibi örnekler olduğu sürece fiyat, F/K, PD/DD gibi çok kritik göstergeler anlamını yitirecek, doğru mu değil ama fiiliyatı okumak yatırımcının kaderi...Bizde böyle yurtdışında çok mu farklı....Sonuçta kağıt alıp satılan bir yer burası....
Kısaca talep var mı gerisi artık avlanıp ne zaman sağa çekeceğinize bağlı.....
Beklenti varsa, kredili pozisyon ya da kaldıraç yoksa filmi izlemeye değer.....
Yarın saat 11 :00 de genel kurul var sizce ne kararlar çıkabilir?
GK gündeminde sermaye ile ilgili bir madde yok. Bu neyin beklentisi?
çakala bak. sanki yarın bedelsiz çıkacakmış gibi hareket çizip milletin eline veriyor yine. her sene aynı hareket.
Genel kurul bugün mü?
Bu başlığı şu anda 38 kişi okumaktadır. (2 üye ve 36 ziyaretçi)
hürriyet, eymen
Genel kurul toplantısı bitti mi ?
Hak ettiği yere doğru gidiyor, en güzel parayıda bedelsiz beklentisi ile kazanıyorlar, Genel Kurul için yükselmedi, ama düşüşü tam bir o………..
Genel kurulda zaten gostere gostere bır karar alınmayacagı bellıydı.Gundem maddelerınde sermaye ıle ılgılı bır madde de yoktu.Sımdı ana trend destegıne ıner mı o onemlı
Aynı senaryo, Aynı film ,aynı aktörler.,.
ve aynı seyirciler.
Geçen sene genel kurul öncesi yaklaşık 3600 TL fiyattayken genel kurul sonrası 2600 TL civarına düşmüş, yaklaşık %25-30 arası.
1-2 ay yatay /sürünmeden sonra Mayıstan itibaren ralli başlamış. Bu sene de benzer olur mi diye düşünüyorum. Geçen gün Egeen bilançoyla taban yapınca Konya da -%6 yapmıştı, bugün de Konya tabana yakın yapıştırınca Egeen onu yanlız bırakmadı... Mayıs sonunda da Egeen genel kurul var.... Bu iki arkadaş orada da el ele tutuşurlarsa 1-2 ay gözümüzü kapayıp, dişimizi sıkmamız gerekebilir diye düşünüyorum. Umarım böyle olmaz, çok sinir bozucu bir durum..
Genel kuruldan %99 hiçbir şey çıkmayacağını zaten herkes tahmin ediyordu... Bu düşüş tamamen saçmalık, anlamsız... Bana göre tek anlamı al-satla para kazanmak, genel kurul diye gelenlere sağlam hisse kitlemek. Tamamen şahsi fikirlerimdir. YTD
Koca oğlan düşüşü birazda yarına bırak, tadı çıkmıyor böyle
Toplantı sonucu açıklandı mı ortaklar, bir yerde göremedim de?
Ama bu sefer başka. çok güzel topluyor alttan alttan.
Bence zaten amaç da o Sn.cansss
Genel kuruldan zaten bişey çıkması milyonda bir ihtimal, mucize değil miydi? Yani zaten olması beklenmeyen birşey olmadı diye böyle düşüş olur mu? Mantıksız bence. Beklentiye ters bir durum olur, veya "beklenti gerçekteşti" olur, ... tamam, bu tamamen kasıtlı yapılan, amaçlı bir düşüş bence.
Gerçi böyle olacağını tahmin ediyordum ama teknik/temel becerim çok yok. Maliyetim makul sayılır, bunu da sineye çekmeye karar verdim. Zaten şimdiye kadar aradaki dalgalanmalarda alım satım becerebilsem, bedelsiz vermese de olurdu
Gerçekten merak ediyorum. Bir toplanma göremiyorum. Son iki hafta da Bank of satışta gözüküyor
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Genel kurul halen devam ediyormuş diye yorumlar var. Sabah 11'de başlamıştı kaç saat oldu, nasıl toplantıymış bu böyle??? Bu kadar uzun süren genel kurul oluyor mu ki?
Kurula katılan ortak yok mu, bilgi verebilecek?
İster misiniz, genel kuruldan sürpriz bir haber çıksın da buradan sert dönsün hisse :kahkah:
İkisi beraber yapsaymış genel kurulu!
https://i.hizliresim.com/b1ecc9p.jpeg
https://i.hizliresim.com/dddjo9i.PNG
65 dakikada sürmüş toplantı kazan doğurmadı ama demek ki herkes memnun ki yüzde 99.89 oyla kabuller var!
https://i.hizliresim.com/o79r6vq.PNG
zarar açıklasa bu kadar düşmezdi!
Genel kurul gundem maddelerınde sermaye ıle ılgılı bır sey yok dıye bır kac kez yazdım.Herkeze gostere gostere vereceklerını sanmam
Kamudaki tasarruf sesleri inşaat sektörünün de moralini bozmuş görünüyor
Sağ gösterip sol vuruyor. Sol gösterip sağ vuruyor. Çok agrasif hareketler yapıyor. Bu durum hiç normal değil. Hakkımızda hayırlısı. k.y.t.d.
Bakalım bu haftayı nerede kapatacağız. Düzeltme derinleşecek mi yoksa buralarda biraz yatay yapıp toplayacak mı. Daha önce zirveden sert düzeltme geldiğinde %30-40 arası düştük. Umarım bu sefer o kadar derinleşmeden çabuk toparlarız. Yakında 1. çeyrek bilanço gelecek. Buralarda tutunursak iyi gelecek bir bilançoyla bu günleri çabuk unutup yeni zirvelere gidebiliriz diye umuyorum. YTD.
Ben çok anlamıyorum, teknik değerlendirme yapabilecek ortaklar varsa şimdi tam zamanı gibi görünüyor. :)
Durmuş bile sermayesini 2 milyara cikartiyor
https://i.hizliresim.com/r9c6mf8.png
Ybtas bilançosu Cimbetonu götürüyor Konya bana mısın demiyor
Böyle daha heyecanlı oluyor spek :kahkah:
Yatırım tavsiyesi değildir
Nedim Türkmen
Yayınlanma: 10 Mayıs 2024
Geçen yılın sonlarında, 25/11/2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7887 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile anonim ve limited şirketlerin asgari sermaye tutarları, 01/01/2024 tarihinden itibaren yeni kurulacak şirketler için geçerli olmak üzere;
- Anonim şirketler için 50.000 TL’den 250.000 TL’ye,
- Kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan anonim şirketler için 100.000 TL’den 500.000 TL’ye,
- Limited şirketler için 10.000 TL’den 50.000 TL’ye yükseltilmişti.
01/01/2024 tarihinden itibaren kurulacak şirketler için getirilen yukarıdaki şartlara rağmen; sermayeleri güncellenen tutarların altında bulunan mevcut şirketler için herhangi bir sermaye artırım zorunluluğu getirilmemişti. Bu eksikliği gidermek için Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 3/5/2024 tarihinde TBMM’ye sunuldu.
MEVCUT ŞİRKETLER 31/12/2026’YA KADAR SERMAYE ARTIRMAK ZORUNDALAR
Kanun teklifi ile 01/01/2024 tarihinden önce ticaret siciline tescil edilmiş olan ve sermayeleri yeni en az sermaye tutarının altında kalan anonim ve limited şirketlerin 31/12/2026 tarihine kadar yeni sermaye tutarlarına intibakının sağlanması ve intibakın sağlanmaması durumunda infisah etmiş sayılmaları öngörülüyor. Sermaye artırımı yapılmaz ise;
- Sermayeleri en az sermaye tutarının altında olan anonim ve limited şirketler, 31/12/2026 tarihine kadar sermayelerini yeni sermaye tutarlarına yükseltmeleri gerekecektir. Bu intibakı sağlamayan şirketler infisah etmiş sayılacak ve kanunda öngörülen tasfiye sürecini başlatarak ticaret sicili kaydının terkinini sağlamaları gerekecektir.
- Kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan anonim şirketlerin 31/12/2026 tarihine kadar başlangıç sermayeleri ile çıkarılmış sermayelerine ilişkin intibakı sağlamaları gerekecektir. Ayrıca, bu şirketlerde intibak hususunda belirsizliklerin ve mağduriyetlerin yaşanmaması için düzenlemede ilave bir tedbir öngörülmektedir. Örneğin, başlangıç sermayesi 300.000 TL, çıkarılmış sermayesi ise 1.000.000 TL olan kayıtlı sermaye sistemini benimsemiş olan bir şirket, başlangıç sermayesi 500.000 TL’den az olduğu için infisah durumuyla karşılaşmayacak, bu ve benzeri durumda bulunan şirketler intibakı sağlamadıkları takdirde çıkarılmış sermayeleri 250.000 TL ve üzerinde olduğu müddetçe kayıtlı sermaye sisteminden çıkmış sayılacaktır.
- Çıkarılmış sermayesi en az 250.000 TL olan kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan anonim şirketler ise başlangıç sermayeleri ile çıkarılmış sermayelerini anılan tarihe kadar 500.000 TL’ye yükseltmedikleri takdirde, bu sistemden çıkmış sayılacaklar.
- Sermayenin Türk Ticaret Kanunu’nun 332 ve 580 inci maddelerde öngörülen tutarlara yükseltilmesi için yapılacak genel kurullarda toplantı nisabı aranmayacak, kararlar toplantıda mevcut oyların çoğunluğu ile alınacak ve bu kararlar aleyhine imtiyaz kullanılmayacaktır.
Ticaret Bakanlığı, 31/12/2026 olarak belirlenen intibak süresini birer yıl olarak en çok iki defa uzatabilecek. Yani en son süre uzatma olursa 31.12.2028 tarihi olacak.
ZORUNLU ASGARİ SERMAYE TUTARI DAHA YÜKSEK OLMALIDIR
SGK Ocak 2024 verilerine göre; 2 milyon 150 bin 681 iş yeri var. Bu işyerlerinde 16 milyon 194 bin 15 kişi çalışıyor. Bu iş yerlerinin %87.5’i 1 ile 9 işçi arasında çalıştırmakta ve cirosu 10 milyon TL’yi aşmamaktadır. Ülkemizde, binden fazla işçi çalıştıran iş yeri sayısı ise sadece 615’tir.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 2022 yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre; Türkiye’de 875.227 limited şirket ve 167.842 anonim şirket mevcuttur. Aradan geçen 1.5 yıllık süre içerisinde bu şirket sayılarının arttığı aşikar.
Şirket kurmak için; anonim şirketlerde sermayenin 1/4’ünü bloke etme ve kalan 3/4’ü 24 ay içinde tamamlama zorunluluğu vardır. Limited şirketlere baktığımızda; tek kuruş sermaye koymadan bu şirketleri kurmak mümkündür. Sermayenin bloke edilme şartı olmadığı için, limited şirketler kuruluyor ve 6 ay içinde piyasayı sahte faturalara boğuyor sonra ortadan kayboluyor.
Limited şirketler ile ilgili sermaye bloke şartının koyulmamasında; Almanların 1 Euro’ya kurulan şirketleri esas alınmış ama sonuç Almanya’daki gibi olmamış.
Şirketlerin sermayelerini artırmamalarında “Zorunlu Avukat Bulundurma Şartıâ€nın da etkisi olduğunun altını çizelim. Belirli bir sermayenin üzerindeki anonim şirketlere (01.01.2024 öncesi kuruluşlarda 250.000 TL, 01.01.2024 sonrası kuruluşlarda 1.250.000 TL) “Zorunlu Avukat Bulundurma Şartı’’nı kaldırmak gerekiyor. Denetimi de yeterince yapılmayan bir düzenleme olmakla birlikte şirketler hukuki sorunları olduğunda zaten avukatlarla çalışıyorlar.
Şu anda mevcut binlerce şirket, çok cüzi sermayelerle milyonluk cirolar yapıyor, bankalara, tedarikçiye ya da ortağa borçlu. 2024 Türkiye’sinde 50.000 TL sermaye ile nasıl bir iş yapabilirsiniz? İş yeri kiralamaya kalktığınızda depozito ve peşinata bu para yetmez. Alım satım yapacaksanız, mal alımı için parayı nerden bulacaksınız? Aynı şey 250.000 TL sermaye ile kurulan anonim şirketler içinde geçerli.
Limited şirketlere mutlaka sermaye bloke şartı getirilmeli. Bugün ki enflasyonist ortamda yeni kurulacak şirketlerin asgari 1.000.000 TL sermaye ile kurulması sağlanmalıdır.
Şirketlerin düşük sermaye ile kuruluşuna izin vermek, doğru değil. Daha baştan şirketleri çoğunlukla bankalara, tedarikçilere ya da ortaklara borçlanmaya alıştırıyorsunuz. Ortağın parası var ise yüksek sermaye ile işe başlamasını teşvik etmek veya zorlamak gerekir. Ülkemizde, herkesin her işi yapmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Yüksek sermaye ile ölçek ekonomisine uygun bir ekonomik düzenin inşası için çalışmak gerekir. Küçük ve verimsiz işletmelerden oluşan Türk ekonomisinin sürekli krizlere maruz kalıp, dünya rekabet ve verimlilik liginde küme düşmesi tesadüf değildir.
https://x.com/bariskua1/status/1789571512111890537
Birleşmeyi düşünüyor musunuz diye mi sorulur?:cool::kahkah:
Sayın filozof nereye gidiyor bu kağıt
3 günde içine ettiler hissenin... 12300'ü kırıp yeni zirveye gidecek diye bakarken şimdi 9000'i karacak mı (aşağı) diye bakıyoruz. 3 gün önce herşey şahaneydi, uçacaktık, şimdi öldük, bittik... Ne değiştiyse bu arada artık
9500 altı sorunlu.....Konya 9500, Ege 14300 e özelikle getirildi....12 sat 10 al çalışıyor Konya'da.
Ege'de 17 sat 14 al......
Beklenti olmayınca GK'dan satış oluştu.GK için alanlara oynuyorlar hala...9500 altı ise epey sıkıntılı altına sarkmaması lazım.
Esas beklenti ise devam ediyor.Kredili işlem yapmayanlar için sakin kalıp dolu yağışının bitmesini seyretmek en doğrusu....Konya bu kayıpların va kazançların her iki yöne sert olduğu bir hisse....Ben şahsen ne Ege'de ne de Konya'da sorun görmüyorum...
Yatırımcı psikolojisine oynayan işlemleri özelikle yapıyorlar.....
Sanki devlete bütün çimentoyu Konya çimento veriyor bu düşüşe inanamıyorum 12.000'den 9400'e
Yaklaşık 15 senedir taşırım. Yatırım yaptık. Ama her sene aynı muhabbet. GK zamanı beklenti oluştur, birkaç twet patlat ilgi çek. GK sonrası fiyasko.. Malı atlayanlara boşalt.
Milyar dolarlık şirket. Ama bir çimento kamyonu fiyatı kadar sermayesi.. Ne ala. Hesap soranda yok..
Spek efendi ise at koştursun. Ne güzel memleket.
Ne hisseler gitti. Aslanlar gibi yatırımcısına bu kadar zulmetmekten.
Kaybettiğimiz sadece ZAMAN..