haram kazanç veya haram yeme konusunda sabahtan akşama kadar burada yarışıyor olabilir dini bütün arkadaşlar beni ilgilendirmiyorda.
dua kısmı çokomelli ..akıl dışı
yada ben hiç girmeyim... afiyet olsun inşallah .
:drunk::drunk:
Printable View
benim için düşkün abkasın yandaş olmayı seviyorsun aynı zamanda kabul etmesende kibirlisin ama ince siyaset yaparak uyguluyorsun ben yemiyorum.
bana geçen hisselerini yaz diyorsun burada sen neden cuma yazmadın ama ogun salça oldun gerçi söyleyeceğimizi söyledik sana
Tamam işte gelip te beni bunlarla eleştirebilmen için İSLAMIN ASGARİ DEĞERLERİNİ yaşaman lazım...
İşte o zaman seninle bunun sınırlarını 4 mezhep-imam yusuf veya SEKULER DEVLET-PARANIN DEĞER KAYBI vs...göre konuşuruz.
-En basit mantık: BİR ŞEY TAM OLARAK YAPILAMIYORSA BÜTÜN OLARAK TERKEDİLMEZ''
Namaz kılmıyorum diye CUMAYA da mı gitmeyelim...Dedikodu(gıybet) ettiğimiz için kumarda mı oynuyalım.
İSLAMDA O KADAR ÇOK EMİR-YASAK VAR Kİ...Elinden geldiğince uymaya çalışırsın..Bir ihlal yaptım diye herşeyi bırakmak zorunda değilsin..BU VESVESEDİR...Elinden geldiğince yaparsın..Allah tamamına erdirsin..
Pantolunuma çamur sıçradı diye bataklığa mı gireyim.
vs...sabaha kadar konuşabiliriz.
MHP'de ''seçim hukuku toplantısı'' yapılmış... seçim günü yapılması gerekenler konuşulmuş
% 12 oy ile sandık kollayacaklar... NİYE ?
TAYYİP ERDOĞAN'ın oylarının bekçiliğini yapacaklar...
50 senelik partiyi, milyonlarca ülkücüyü...
orta yolcu, kapitalist, hırsızların emrine verdiler... yazıklar olsun
yargılamıyorum eleştirmiyorum ba na neee :)
akıl veriyorum.
kullan madem..
haram istemediğin kadar yee.
afiyet bal şeker olsun.
istemediğin kadar günah işlee... yarasınnnn.
da.
haram işlerken karşılıklı dua etmek.
AKIL DIŞIDIR
forumda bir x kişisinin şort long fark etmez 10 dk bir gelip 10 puan işlemini buraya yazmasının ne mantığı var. 1 tane makul gerekçe varsa ikna olmaya hazırım.
kar dahi etsen komisyona gidiyor.
EMLAK DAYU
geçen yazmayı unuttum, onuda yazayım... konu tam açıklığa kavuşsun :oleyo: kafanda soru işareti kalmasın :drunk:
evden çıkış stratejisini anlatmıştık, şimdi evin içindeki stratejiyi dinle:
kapıda 2 kilit mekanizması var, biri 3 kere şıkırt ediyor, diğeri 2
akşam eve geldiğimde, önce alttakini 1 şıkırt ile kilitlerim
(mutfak ile dış kapı karşı karşıya )
sonra her 1 saatte mutfağa gittiğimde, dönerken 1'er şıkırt daha kilitlenir
böylece uyku saatine kadar 5 kilit işlemide tamamlanmış olur
en son yatmadan önce, kilitler sona doğru zorlanır, artık dönmediği, hepsinin (5 şıkırt ) tamamlandığı teyit edilir.
:kahkah::kahkah::kahkah:
''yaa manyak, eve girince 5'inide birden kilitlesene... sıır'' muhabbetine girme hiç... onun açıklaması çok uzun :whistling: yazsamda anlamazsın
ret listesine alıp, mesajımı okuyamadıysan... haber et bilelim :party:
VIOP hakkında çok bilgim yok ama hisse senedi piyasasından daha zor olduğunu tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Hisse senedi piyasasının bile bu kadar zor olduğunu kabul edersek günde bilmem kaç işlemin kar bıraktığına inanmak da bana akılcı gelmiyor. Lütfen kimse alınmasın...
GÖKHAN FINDIK vardı..yıl 2008-2009 olsa gerek.Gazetelere çıktı. VOB dan, 500 tl yi 600.000 tl yaptı diye..
Her gün işlem hacminin %5i onundu.
https://www.haberturk.com/ekonomi/ma...0-bin-tl-yapti
bjk üstad zor olduğundan değil
kaldıraç olduğundan zorlanıyoruz.
zorluğu oradan geliyor.
hissenin kolaylığı alıp 1 ömür bekliyon ama viop öyle değil o psikoloji ile al sat yapıyorsun. + kaldıraç var.
onun dışında hisse trader biri için viopun hiç bir zorluğu yok bence. aynı şey.
uzun vade yatırımcı isen kafa başka çalışır viopta başka çalışır.
ohooooo...
sen konuyu heç anlamamışsın ki
mesele hırsız değil... (buralarda hırsız yok, olsada evde çalınacak bişiy yok )
mesele : kendi kendimizi tatmin etme, egomuzu hoş tutma...
https://i.hizliresim.com/ax58fx7.jpg
beynimize her daim antreman yaptırmak :oleyo: körelmesini önlemek :drunk:
Haklısınız üstadım, doğrudur.
Bence VIOP olsun hisse senedi piyasası olsun yaptığı işlemi kumara dönüştürmek ya da riski azaltıp artırmak kendi elindedir diye düşünüyorum. Benim söylemek istediğim eşit şartlarda VIOP'un daha riskli olduğu. Ben hisse senedi piyasasının içindeyim. Aralıklı olarak 20 yıldır. Çok zor olduğunu bildiğim için böyle bir çıkarımda bulundum.
işte böyle.. eeyy cimaatt
dağulabülürsünüz.
:drunk:
27 seneden beri bu forumlarda kavga edipte çok dostluk çok abilik kardeşliklerim oldu bunların hayatın içinde olan şeyler ama senin gibi tuzlukla hıyar peşinde koşan hiç eksilmedi .Emreye bile zavallı adam diye bilecek kadar dangalaksın tanıyormusun yok kendi ayakların üzerinde bana laf yetiştir başkalarının kucağına oturarak laf atma bak birazdan rakı masasına oturmaya gidicem daha ağır şeyler yazarım çünkü başkaları üzerinden tahrik ediyorsun .Sonrada ben ağzımı bozduğumda yönetime şikayet ediyorsunuz burada ne film döndüğünü bilirim.Hadi sağdan uza 3-4 saat masama yaklaşma .
hayırlı akşamlar kolay gelsin afiyet olsun demlenenlere.:drunk:
Biz de biliyoruz pala da biliyor yatırım yapılıp yapılmayacağı seviyeyi :) …
Palaya bahane olacak yükseliş için, yoksa herşey güllük gülistanlık demek için kör olmak lazım.
Bu arada kimse 8 marttan bahsetmiyordu, hatta açıklama bile yapmaz fitch diyenler vardı …
% kaç artı açarız..Ona göre eldeki hisselerin hesabını yapalım....Nerden satalım veya satmalı mıyız?
Son 3 günün pay vadeli takaslarına bakın
Hsbc
Milyarlarca dolarlık şort kapatıp üstüne birde long açtı
İt iti ısıracak değilya...
Hsbc nin parasını yerliyemi yedirecekler ?
Pazartesi günüde longlarını %5-10 kar ile kapatır
Söğüşlediği paralar ile mert abi gibi alemlere akar 🤣🤣🤣
Tabi milyarlarca dolar değil de
Yapılan manipülasyonun, insıderın büyüklüğüne dem vurmak üçün öyle yazdım
Hatrımda yok rakamlar, ama kabacaaaa
Mmmm
10-15 milyar tl ye denk gelebülür, sanırsam
Thy de vade boyunca maks 3-4000 k birikiyor
7...7 15000 kontrat long açtı 2 günde
Garanda... maks 20000 oluyor
50...50... 100000 kontrat long açtı
2011
Yerli para cinsinden not artırımını hatırlarmısınız ?
Bist 20800 den 60000 e gelmişti
Viop 62000
Herkes tırlar dolusu şorttu
Seans içi... 14:10... bi haber
Vop ... TAVAN
Full olup teminatı olmayanlar patlatılıp (mesela ben )
Ertesi gün geri aynı yerine gelmişti vop
Burada eski türkiye yeni türkiye güzellemeleri boş işler 1950 den 2002 kadar ülkey sağ iktidarlar yönetti acılı onca darbe olay savaş buhran kriz yaşandı her birinde yozlaşmış politikacı elit devletin mafyatik yapısı ülkeye zararlar verdi 2002-2024 arası benzer olayları yaşadık ülkemiz ihracat ve reelde dolar ile sermaye giriş ve üretim artışıyla büyüdüğünden Bu başarı Rte yazıldı ki bu büyük bir haksızlıktır 1923 -2002 arasındaki olumlu her tohum her altyapı ve beşeri yetişmiş insan kaynağı kalitesi ülkeyi 2000 lerde ulaşılan zenginliğe taşıdı . Bu zenginlik büyük adaletsizliklerle paylaşılmadan %70 varan yoksul ama karnı sigortasına chp akp mhp hdp üyeliğine şükreden ekonomik ve şahsi bağımsızlıktan mahrum kalmış milyonlarca seçmen veya vatandaş yarattı . Bence bu ülke tam anlamıyla vergi adaletsizliği ,piyasa sömürüsü gelir adaletsizliği ile yönetilir oldu
Tamam bir şeyler oldu ama bence en erken çarşamba akşamı öğrenen belki olmuştur. O kadar para dönmez Çıtak naptın sen.
Bir de burada arkadaşlar kusurabakmasın bu not artırımını piyasadaki ağalar çarşamba akşamı bile beklemiyordu.Son 2 gün öğrenen oldu ise olmuştur.Ama bazı hisselerin fiyatlarına bakarsanız bazı tahtacılara ve patronlara bu çok büyük sürpriz oldu ben bunu bilir bunu söylerim. Kim nasıl değerlendirir bunu nasıl yorumlar ben bilmem....
Bu ülke ülke filan değil resmen keyfi bir devlet aklıyla yönetilen parti ve siyaset devletdir anayasal ve demokratik bir ülke olmadığımızı düşünmekteyim chp li akp li tüm partiler de bu kepazelikten eşit oranda sourmludur kimse kusura bakmasın iktidar ve muhalefet bu yapısal bozukluklarda haksızdır , bozulmayı yozlaşmayı siyaset ve teşkilatları sadakacı çıkarcı göstermelik sahte bir menfaat ve maneviyat sarmalında yürütmekteler ,bu anlayış ülkeyi Ahlak ve dürüstlükten iyice kopartmış ,anayasayı da askıya almış çıkarcı nesilleri beslemektedir. !
İnsanlar toplumun yoksulluğunu düşünüp çözüm aramk yerine kendi istikbal ve gelecekte kazanackları haksız ve usulsüz servetşn hesabı içine çoktan girmişler bu ülkede bu gidişat hiç de olumlu bir sonuca milleti götürmez..
Kötülükleri çirkinlikleri sırayla değiştirme iyileştirme imkanları varken yapılmıyor ve partiler burjuvaziyle el ele ülkeyi halka rağmen atamayla yönetiyor , dar bölgeli seçim modeli yok politikacı dilediği adamı dilediği mevkiye taşıyor komedi halk demokrasisi var mı yok ! Çözüm odaklı gerçekçi fikirler yok edildi politikacılar kötü gidişten de güçleri oranında sorumludur .
Sonra eşitlik olmaz yoksulluk kaderdir borsa iyidir kötüdür , 30 sene daha tartışır dururuz ! Kimse ne faydası var ki ülkeyi bitiren sadaka kültürü ve bidat kültürü düşünce yerine Partizanlık tek boyutlu beynini kiraya veren herşeye dini veya din dışı tekelci bakan taraftarlıktır .
Kardeş siyasete bulaşmışsın yine. O zaman başkası da şöyle düşünebilir.
Siz CHP'yi DEM'in (PKK'nın) kucağına oturtanlardansınız. Afyonlu milliyetçi Atatürkçü CHP'li adaya yapmadığını bırakmadınız.
İyi partiye söylemediğiniz söz kalmadı. Saadetlerini sevdiğinize bakmayın Erbakanın ağzına mıçtınız zamanında.
Atatürk'ün partisini ne hale soktunuz.
Eleştiri yaparken tek taraflı yapıyorsun.
DEM'in bekçiliği yapmaktan daha iyidir diye düşünenler çıkabilir.
Onun için ülkücülere laf söylemeden önce aynaya bakmak lazım.
Ben mi hiç birini sevmiyorum.
Sayın D83 bu konularda bilgilerin çok eksik. Bu konuda burada yazabileceğim kadarıyla bir kez yazıcam bu konulara başka girersen cevap yazmam.İster kayda alırsın ister almazsın.
YKB& BOfA robotunun karşı bacakları var. SOrman ve bu işleri yorumlaman için soru 1 Bank of mesela cuma akşamı açıkta kaldı kapanamadı yükümlülüğü nedir? Eğer bu sorunun cevabını bilmiyorsan bu konulara hiç girme.
Deprem zamanına kadar YTF karşı bacağından yapılan işlemler ayyuka çıkınca karşı bacak sayısını artırdılar. Ha bunların içinde senin dediklerinde var hiç alakası olmayanlarda var.İNFO kurumunun kullanılması ise senin düşündüğün gibi bir şey hiç değil zaten. Bunları da bu kadarını bile sosyal medya dahil yazabilecek kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.Sosyal medyada bir kısmı bu konularda yalan yanlış şeyler yazarak sadece güven kazanmaya çalışıyor.Bu kişilerden de uzak dur. Bu işlerin tam detaylarını bilecek kadar bu işleri bilen hiç kimse zaten bunları yazmaz konuşmaz. Saygılarımla
Adım hıdır elimden gelen budur.
Çarşamba akşamı yazdım zaten
Deniz yüklü şortladı, piyasanın yukarı dönüş işareti diye
Ama
Yanında garanti ve iş yatırımın 17500 şortu vardı... o tereddütte bıraktı
Zaten bu iş yatırımın ta mına goyum
Ocak başında 850000 den 50000 şort açtı piyasa 1010000 e gitti
Gelir yarın 102xxx ten 50000 long açar, bu seferde 90000 e düşer
Godumun adamları, yapacaanız işlemi s2yim
İnsanı yanıltmaktan başka bir işe yaramıyor
Şu ana kadar viop'ta para kaybetmedim. Ama çok kazandığımı da söyleyemem. Ben viopta aylık %10 kazansam yeter diye düşünürüm.
Vadeli öyle 500 bin tl ile tek işlemde 50 kontrat açılacak yer değildir. Eğer işlem yapacaksan kademeli yaparsın. Alırken hiç düşmeyecek gibi alırlar satarken de hiç almayacaklarmış gibi alırlar...
Viopta stratejin yoksa, stres yönetimi yoksa, para yönetimi yoksa zamanlaman iyi değilse uzak durmalısın.
Dolar işine yorum yapmak istemiyorum ama buradaki yazılarımdan zaten uçuk kaçık birşey beklemediğim çok belli. Endeks için Pist 100 324 USd geçmeden yorum yapmam.
https://www.yf.com.tr/piyasa-analizi...trateji-raporu
Daha öncede burada paylaştım. Ben bu rapora yakın düşünceler taşıyorum.
Çarşamba thy 271... grafiklere baktım269,40 ve 267,75 var.... dedim long denerim, aracı kurumu aradım, söyledim
Çocuk dediki "269,40 kırılırsa 263 e kadar düşer " nitekim öyke oldu 261 e düştü... vadekisinde 270,60 lara denk geliyor.. yarın alırım
272 den 261 e düşmüş kağıda akşamdan long olunur mu?
Sabah gel... rapor yayınlamışlar... 265 açılış
Sizinde mınıza goyum 🤣🤣🤣
Oynayacanız oyunun 😁
Ama ben sana bunu aklımın erdiğince anlatmaya çalıştım. Takastan AKd den falan bu adamları onlar yakalanmak istemedikçe yakalaman çok zor.
Bir de ben hadi hisse alır yanıldım der beklerim. Ama sizde kaldıraç şu bu bu işler o kadar kolay değil. Kendine de bu kadar yüklenme.
Bir de özellikle senin dikkate alman gereken şu durum var. ABD den icazet olmadan FİTCH bu notu artıramazdı. Bilgilerine.
Bak ben size birşey diyeyimde... bunu unutmayın
Bahçeli nen akepe ile ortak oldu biliyormusunuz?
MECBURİYETTEN
Akepe tek başına iktidara gelemiyordu, yeni sistemde
Ve iktidara yeniden gelmek için hdp ile ortak olacaktı... kafaya koymuştu
Bahçeli... hdp iktidar ortağı olmasın diye, mecburen akepe ye koltuk değneği oldu
Siz bunnarı bilmezsiniz.... baaa sorun