Küçümsemiyoruz tabiki arkadaşta benim yada bizlerin küçümsemediğini biliyordur herhalde. amacımız kucumsemek değil senin dediğin gibi "etkisizlik" meselesi.
sen bunu söylemesen bile yarışma başladıgında benım sececeğim hisseleri gördüğün de eğer konuyu yanlıs anladıysa bana diyecektiki e senın bu sectıgın sırketler temettü dağıtıyor :D çünkü seçceğim şirketler buyuk ıhtımalle temettüde dagıtan hısseler olacak
sonra bende evet ne olmuş diyecektim. arkadaşımızda bana e hani sen temettü küçümseyendin diyecekti. (eğer yanlıs anladıysa)
bende ona hayır ben temettüyü küçümsemiyorum sdece etkisizliğini anlatıyorum diyecektim.
boyle bırsey demezse bu konuyu yanlıs anlamadıgını düşünerek devam edecektim.
ama sen konuyu açtın madem bahsedelim.
yarısmada benım sececegım hısselerın genel bır ozellıgı olmayacak istersem senınle aynı hısselerı secebılırım ıstersem temettü hisselerini seçebilirim. istediğim gibi alırım satarım kural cercevesınde.
yani bizler burada temettü küçümsemiyoruz. aksıne temettüyü büyütmüyoruzda bedelsiz bizim gözümüzde sıradan birşeydir. temettüde aynı sekılde sıradandır aslında aksıne temettüyü büyütenlerle temettüyü sıradan görenler arasında düzenlenen bır yarısma gıbı olacak bu.
Sahi bedelsiz gözünde büyütenler nerede onlarıda sahaya alalım.
nihayetinde temettü de bedelizde aslında bır kar payı dagıtım şekli ve aynı işe hizmet ediyorlar. bedelsiz severleride görelim.