artık olan olmuş!
panik yapmamak lazım, temel olarak fena değil
Piyasa Değeri(USD)
74.057.851
Piyasa Değeri(TL)
268.830.000
Özsermaye(TL)*
160.383.000
Sermaye(TL)
87.000.000
Net Kar(TL)
23.281.000
Dönem:
** 16-12
Printable View
artık olan olmuş!
panik yapmamak lazım, temel olarak fena değil
Piyasa Değeri(USD)
74.057.851
Piyasa Değeri(TL)
268.830.000
Özsermaye(TL)*
160.383.000
Sermaye(TL)
87.000.000
Net Kar(TL)
23.281.000
Dönem:
** 16-12
Ozelden mesaj atip soru soranlara genelden cevabimdir. Sevgili arkadaslar, Galip tarzindaki kisiler operasyonu bitirp fisi cekmeye niyetlendikleri gun bu tip hareketleri yapiyorlar. Adam o kadar sinyal verdi ki bunu yaparken. Tabani defalarca bozmasi buna en guzel orneklerin basinda geliyor. Adamin maliyeti zaten cok cok dusuk. Mali nerden satarsa satsin zaten karda. Ortalama maliyetle cikma derdinde zaten. Bu tip kisiler mali cikmaua karar verdikten sonra alicilarin yogunlastigini gordugu her kademeden mali gomer. Bunu yaparken de bazen o kadar agresif olur ki zaten o zaman da devre kesiciler devreye girer tipki bugun defalarca oldugu gibi. Peki bu hareketinin brut takasa yol acacagini bilmiyor muydu ben bile biliyorken? Elbette biliyordu ama onun icin esas olan mali her kademeden piyasaya gommekti. Zaten kendi isini gordukten sonra kagit brut takasa girmis baska bisey olmus umurunda olur mu artik? Israrla halen yeni yeni bu kagida ilk kez girmeyi dusunenleri goruyorum. Tabi para sizin , fikir sizin ama bir kez daha dusunun derim. Operasyon yemis hicbir kagit kolay kolay belini dogrultamaz. Zaten spekulatif bir hareketti ve spekulasyonu yapanlar da mali cikti. Bundan sonra ky kendisiyle basbasa kaldi. Bu saatten sonra yapacagi yukari yonlu hareketler tepkiden oteye gideneyecektir.
Brut takasi sormussunuz arkadaslar.. Bilen zaten biliyor da ben bilmeyip de soranlari aydinlatmak adina birkac cumleye onu da izah edeyim. Brut takasta olan kagidi aldiginiz gun satmak istediginizde ayni gun satamazsiniz. Ancak aldiginiz gunun ertesi guni satabilirsiniz. O sebepledir ki aldiginiz kagidin o gun dusmemesi icin dua eder durursunuz. Cunku o gun hizli bir geri cekilmede sistem sizin mudahele edip kagidinizi satmaniza izin vermez. Tekrar ediyorum, aldiginiz bir mali ancak ertesi gun satabilirsiniz. Ben size alin ya da almayin demiyorum, sadece borsada alternatifiniz olan 500 tane daha senet var, onlari da bir inceleyin alim yaparken.. Malda olan dostlar zaten nasil davaranacaklarini bilirler, benim uyarilarim ozelden mesaj atip da nereden bu kagidi alalim diyenleredir. Bol kazancli yatirimlar dilerim.
Metro yatırım 838 bin lot açıkta başka bir yerden virman olmassa bunu alacaktır unutmayın takaslarda gözüken bu
Bilmem neyin davası olurmu.SPK küçük yatırımcıyı korumak için brüt takasa aldım diyor şimdimi aklınıza geldi .Adam 10 günde küçük yatırımcının cebinden 20 milyon tl çaldı SPK seyretti adam bütün malı iteledikten sonra SPK nın aklına küçük yatırımcıyı korumak geldi kokmayan bir kurum kalmamış şu memlekette.Yani şimdi spk gel burya galip sen haksız kazanç sağlamışsın paraları geri ver mi diyecek.her zamanki gibi yapanın yanına kar kalacak.
akşam spk bültenini baktım sadece vakfin için bülten çıkarmışlar.orda ne diyor 2 mart 15 mart arasında oluşan fiat hareketleri diyor suç ve yaptırımdan bahsederken neden bu kağıdın bu hale düşmesinde emeği olan metro ve diğer kişilere ceza vermedide sadece elinde mal kalan küçük yatırımcıya ceza kesti..bunun tek bir açıklaması olabilir bu işte ortak çalışıyorlar .benim aklıma başka birşey gelmiyor.her zaman kazık küçük yatırımcıya dönmüştür.....ytd