döviz altın makas vs , serbest piyasada uçuk fiyatlar biniş nereye gidiyor
Printable View
döviz altın makas vs , serbest piyasada uçuk fiyatlar biniş nereye gidiyor
[QUOTE=dell14;6317827]döviz altın makas vs , serbest piyasada uçuk fiyatlar gidis nereye gidiyor döviz işi sıkıntıya gidiyor
Merhaba hocam sevgiler.
Benim şu anda yatırımlarım
%25 altın ( altın fonu MKG )
%25 fiziki dolar ve döviz değişken fon KUB
%50 bitcoin ( soğuk cüzdanda )
Şeklinde ;
yurtiçi hisse yogun fonların arasında , endeksi geçen başarılıları olmasına ragmen, maalesef bir istikrarları yok. 5 yıldır zirvede olan tkf bir senede piyasanın en kötüsü haline dönüşebiliyor, endeksin oldukça altında kalabiliyor. Biliyorsunuz 6-7 yıl hisse yogun fon taşıdım ( mac, nnf, tkf vs. gibi ) ama artık soğuk bakıyorum. Düzenli olarak bist100 üsttünde performans göstereceğinden emin oldugum tek fon olsa, tüm yatırımı buraya taşırdım.
hocam altın fonlarıyla ilgili enteresan bir durumu paylaşmak istiyorum. ünlü portföyün yeni çıkan altın fonu. çıktığı süreden bu yana en başarılı görünen mkg'den daha iyi performans göstermiş. bu sabah itibarıyla durum:
mkg aktif portföy altın katılım fonu, günlük %-0,91, haftalık %-2,26, aylık %-4,01
up1 ünlü portföy altın fonu,günlük %-0,33, haftalık %-1,11, aylık %-3,08.
neden böyle olduğunu merak edip portföy dağılımına baktığımda diğer altın fonlarından farklı olarak ziraat ve qnb finans altın fonları ve hazinenin altın sertifikalarına ağırlık verdiğini gördüm. bu gün itibarıyla dağılımda hisse senedi yüzde 73, kıymetli maden ise yüzde 17 görünüyor. hisse senedi kısmı da bu fonlar ve sertifikaları ifade ediyor anlaşılan. yüzde onluk kısım da repo falan. acaba altın fonu tercihimizi mkg yerine bu fondan yana mı kullansak diye düşündüm, selamlarımla
Merhaba. altına yatırım düşünenler için Borsada işlem gören #ALTINS1 Darphane Altın Sertifikasıda varmış.
İlgilenenler inceliyebilirler https://www.ziraatyatirim.com.tr/Pic...1cddbe40d4.pdf