Originally Posted by
hisar06
Dün apartmana ilk defa merkezi ısınmanın doğalgaz faturası geldi. Yönetici ( binanın müteahhidi ) ''Abi kalorimetreleri kapıcı okudu ama ben paylaşımı bilmiyorum, yardımcı olurmusun '' dedi. Ben zaten 2 ay önce basit bir yazılım yaparak hazırlık yapmıştım. Okunan değerleri ve fatura bilgilerini girerek ; dairelerin ısınma giderini bilgisayardan aldık. Kapıcıya her daireye vermesi için bilgi ve ödeme icmalini verdik. Bu gün biri marangoz diğeri gıda toptancısı iki komşu kapıma gelerek '' Beyefendi bu hesabı yanlış yapmışsın. Ben dairemin içini ısıtmak için 12 TL. harcarken, ortak alan ısıtmasına %30 pay 28 TL. nasıl olur '' dediler. Adamlara Enerji verimliliği kanunu ve ısı performans yönetmeliğini verdim. Okumalarını ve sonra konuşmamızı tamamlamayı söyledim. ''Biz kanunla para kazanıyoruz, bizi ilgilendirmez, saçma sapan kağıtlarla para ödemeyiz. Ben evimin ısınmasını veririm, başkada para vermem '' dediler. O zaman sizi daha fazla kapıda bekletmeyeyim, hiç ödeme yapmayın, yönetici icradan alsın parayı. İcraya ödeme yaparken bir avukata gidersiniz size güzel güzel para nasıl ödeneceğini anlatır dedim. Yöneticiye '' sakın 7 günlük ödeme süresini uzatma bunlara , verelim icraya ( Kat malikleri genel kurulunun kararı var ) katmerli ödesinler ki, diğerlerine ders olsun dedim.