Vakıfbank bugün pazarlıksız 16K USD %3 den bağladım...
Printable View
Vakıfbank bugün pazarlıksız 16K USD %3 den bağladım...
Ağam anca o kadar oldu. 16K cik...[emoji23]
Şaka olduğunu biliyorum. Sizin yazılarınızı takip ederim ve olgun, tecrübeli bir kişi olduğunuz belli ama bu forumda bayağı zengin de var hani... 100k altı bir tek ben varım sanki...[emoji6]
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
icbc 14,75 yapmış
okyanus suyundaki altın miktarı gibi utüpik ve senin mevduatın çok benimkisi az gibi sorunları bi yana koyalım biraz da Erkin Şahinöz abinin söylediklerine kulak verelim.bu arada ıcbcnin 14.75 yapması da müthiş demekki yükselişe devam edeceğiz
Tuhaf zamanlarda yaşayasın
'Tuhaf zamanlarda yaşayasın', eski bir Çin bedduasıdır.
Çinliler lanetlemek istedikleri kişi için 'başına taş yağsın' gibi müşahhas bir talepte bulunmak yerine 'umarım tuhaf zamanlarda yaşamak zorunda kalırsın' mealinde intizar ederlermiş. Sıkı beddua, zira 'tuhaf zamanlardır' ekonomileri, piyasaları ve iktisadın içindeki insanı acımasızca savuran. Tam otursun yerine, buradaki tuhaflıktan kastedilen 'yönetilebilen' risk değil, 'yönetilemeyen' belirsizlik hali. Daha ne olsun, başına kötülük gelmesi istenen kişi için risk değil, belirsizlik dileniyor. Çünkü risk, kısmen de olsa ölçülebiliyor, getirebileceği sevimsiz sonuçların objektif ya da sübjektif olarak olasılıkları kestirilebiliyor, doğuracağı negatif sonuçlar bertaraf edilebiliyor.
Belirsizliği yönetmek ise imkansız.
Evet, hakikaten tuhaf ve benzersiz zamanlara giriyoruz. Bol ve ucuz para dönemi tatlı bir masal gibiydi ama bitti.
Verdiklerini ölçülü de olsa geri almaya devam eden Fed'in kuyruğuna geçen hafta İngiltere ve Avrupa merkez bankaları da takıldı. Görkemli manşet verilerden cesaret devşiren gelişmiş ülke merkez bankaları politika değişikliğine gideceklerinden ilk kez böylesine özgüvenle dem vurdu.
"Hastayken verilir iyileşince geri alınır, haliyle her şey zıddıyla kaimdir" deyip geçemiyoruz. Çünkü ensesi kalın merkez bankalarının bu sefer kovaladığı tavşan, çok güçlü büyümenin getirdiği yüksek enflasyon (görünümü) değil. Frene basmak istemelerinin nedeni, ellerinde tuzla birbirlerini ezerek koşturan fonların her gün daha da şişirmekten imtina etmediği varlık fiyatları. Hasılı, finansal istikrar için böylesi gerekli görüldü. İzanın bir nebzesinden nasibini almış herkesin görebileceği gerçeklere bir göz atalım. Kuzey Kore orada burada nükleer silah denemesi yapıyor. Arap, Arap'la çatışıyor. Petrol fiyatları, üretici gelişmiş ülkelerde kriz tetikleyecek derecede gerilemeye devam ediyor. ABD'nin öncü ekonomik göstergeleri ekonomide bırakın büyümeyi yaklaşmakta olan daralmaya işaret ediyor. İngiltere ile AB arasındaki boşanma süreci giderek intizamsız bir hal alıyor. Çin'de PMI verileri alarm veriyor.
Diyeceğim, hepsinin toplamıdır bugün yaşadıklarımız. Hal böyleyken, merkez bankaları sıkılaştırma yoluna girmek zorunda kalıyor.
Fed'in efsanevi başkanlarından Greenspan'den mülhem söyleyelim, "Ekonomik aktörlerin özgüveni arttıkça varlık fiyatları aheste aheste yükselir, akıllılar da akılsızların peşine takılır, varlık balonu sinsice oluşur, sonrası bir kıvılcıma bakar, balon büyük bir gürültüyle patlar." Lafı uzatmadan söyleyeyim; bu acıklı bir yazı, kimseye şaka yapmıyor, dalga geçmiyorum. Temel ve teknik göstergeler, küresel mali piyasaların kusursuz fırtınaya çok ırak olmadığına işaret ediyor. Şirketlerde finansal risk, evlerde tasarruf yönetiminin pehlivan gibi değil, bilardo ya da satranç oyuncusu gibi son derece dikkatli, maharetli, hesaplı hareket edilerek yapılması gereken bir döneme giriyoruz.
.