Yaptığım işlem aralığına bakıyorum, yavaş-aylıkçı kısmına giriyorum.
Printable View
Yaptığım işlem aralığına bakıyorum, yavaş-aylıkçı kısmına giriyorum.
Seviyemin üstünde oyunlara girdiğimde ağzımın payını veriyor piyasa, mesela saatlik alım satım yapmaya kalktığımda.
"Ağzımın payını veriyor piyasa" insana sempatik bir ifade gibi gelebilir. Para kaybediyorsun ki çok kötü bir durum bu. O kadar kötü ki bence tüm stratejiler kazanmak üzerine değil para kaybetmemek üzerine inşa edilmelidir.
Böyle hareketli günlerde benim gibi yavaş alım satımcılar hareketleri izlemekle yetinir.
Portföyüme baktım portföyüm buharlaştı mı diye, neyse ki yerinde duruyordu. Hareket etsem ne olurdu? İki hareketle bugün dört beş bin puan terste kalabilirdim.
Elimde kırık camlı bir cep telefonu... Yel değirmenlerine kafa mı tutayım?
Hisse grafiklerine baktım bugün. Bazı hisseler on beş sene aradan sonra on, on beş kat primlenmiş... Yani bir yatırımcı kırk yaşında o hisseyi almışsa elli beş yaşında köşeyi dönmüş, tabi yaşıyorsa!
Biraderin bürosuna bir yaşlı amca geldi. Zamanında bir hisse almış, o hisseden dünyanın parasını kaldırmış. "Şurada, dedi, bir arsa aldım." Arsanın bulunduğu yeri işaret etti, eli bir sağa bir sola o kadar titriyordu ki...