şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2
Davutlarda 45 sene önce evet doğru yazdım babamın kooperatiften aldığı yazlık var. Çocukluğum yazın oralarda geçti. 80 lerde 7-8 kilometrelik sahil şeridinde parmaklarının sayısını geçmeyecek kadar site vardı.
90 larda sahill dolmaya başladı 2000 lerde dağlara dışarlarda doğru yapılaşma oldu. Çok yeri gezdim gördüm ancak davutlar soğucak kadar 7-8 km plajı geniş bir yer çok azdır. Denizde plajda kalabalık genele yayılır insanlar bazı lüks koylarda olduğu gibi üstüste denize girmez parasıyla rezil olmaz. Ege Akdeniz’den her zaman güzeldir özellikle aşırı sıcağı ve nemi sevmeyenler için. Güneşin akşamları denize batışını da seyretmek ayrı bir keyiftir. Sözün özü bir yere çok talep var ise paranla rezil olnak içten değil. Yatırımlık yazlık bana göre çok mantıklı değil zaten. Ha içine sinerse o başka.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2
Alıntı:
Originally Posted by
bisikletci
Guzelcamlidan yazlik almak icin cok dusunup tasindik zamaninda ancak onumuze cikan yazliklar ozellikle sahil kesimine yakin olanlarda temelden sorunlar vardi. Izolasyon adam gibi yapilmadigi icin evler nemi cekiyor ve evin sivasi boyasi her sene yenilenmek zorunda kaliyor
Yeni yapilmis evlerde sahilden cok uzak. Kendin yapmaya kalksan sahile yakin arsa yok. Bir turlu almaya kafam yatmadi. O kadar cok masraf cikariyorlarki senede 2 ay max kalacagim diye o kafa agrisini cekmek istemedim
Birde mevsimler degisti mevsimler ileri kaydi artik Temmuz sonuna kadar deniz dalgali ve serin oluyor suyu. Bu yuzden Agustos haricinde giremiyoruz orada denize. Agustos 15 te ise isim geregi ayrilmam gerekiyor.
Bazen dusunuyorum Antalya Bodrum gibi yerlerde yazlik fiyatlarinin daha yuksek olmasi cok daha mantikli. Yaz daha uzun surdugu icin daha fazla ay kiraya verebiliyorsun. Suyu daha sicak ve yabanci turist guneyi seviyor Izmir civarina pek gelmiyor. Zaten guneyde fiyatlarin patlamasinin en buyuk sebebi yabanci turistin oraya gitmesi. Guzelcamlida yabanci turist gormuyorsunuz. Eger onlar bi kesfederlerse o zaman fiyatlar uzaya cikar ama gelmezler onlara hitab etmiyor. Insanlar hep ortadirek memur yada emekli kesimi.
Butun bu faktorler yuzunden ne kadar guney o kadar iyi. Sicaktan nefret eden ufak bir zumre haricinde cok insana hitap ediyor.
Haklısınız yeni evler genelde sahile çok uzak güzelçamlı da çok eski bir yerleşim o yüzden evler eski ama milli parkın dibi. Oradan Kuşadası tarafına doğru sahilden yürüme yolundan gittiğinizde sahil üzerinde onlarca nispeten yeni 15-20 yıllık evler bulursunuz hatta eşimle sevgi yolunda sabah yürüyüşü yaparken daha yeni yapılmış bir site bulduk. Melissa Royal ismi denize sıfır. Ama satılık denize sıfır ev satışı çok az. Denize sıfır yazıyorlar kuşuçuşu en az 500 metre.!
Güzelçamlı - Kuşadası sahilden yürüme hattı boyunca denize sıfır 3 -4 adet otel vardır. Turistler buraya gelir genelde. Bizim sitede de Alman vatandaşlarının evleri var. Asıl turist kuşadasına gelir ama orasının eski tadı yoğunluğu yok a başka konu.
Belki yazın çocukluğum orada geçti diye önyargılı yorum yapıyorum ama ben fazla kalabalığı sıcağı nemi seven biri değilim o yüzden bana ideal.
Bu arada dolar topiğinde size mesaj yazmışım. :)