-
Yapı Kredi Bankası, 1,4 milyar TL tahsili gecikmiş alacağını 545,6 milyon TL bedelle satma kararı aldı
16/11/2023 06:20:30
Yapı Kredi Bankası, 1,4 milyar TL tahsili gecikmiş alacağını 545,6 milyon TL bedelle satma kararı aldı.
Banka'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bankamız Yönetim Kurulu'nun 15.11.2023 tarihli kararı ile; tahsili gecikmiş alacak tutarı 30.09.2023 tarihi itibarıyla toplam 1.399.654.530,61 TL olan alacağın, Sümer Varlık Yönetim A.Ş., Efes Varlık Yönetim A.Ş., Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş. ve Dünya Varlık Yönetim A.Ş.'ye toplam 545.550.000,00 TL bedelle satılmasına karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Meka Beton ile yurt içi yerleşik bir şirket arasında 2,52 milyon euro bedelli Kırma Eleme Tesisi Satış Sözleşmesi imzalandı
16/11/2023 06:21:30
Meka Beton ile yurt içi yerleşik bir şirket arasında 2,52 milyon euro bedelli Kırma Eleme Tesisi Satış Sözleşmesi imzalandı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz ile yurt içi yerleşik bir şirket arasında bugün (15.11.2023) Kırma Eleme Tesisi Satış Sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme bedeli KDV dahil 2.520.000 (İkiMilyonBeşYüzYirmiBin) EUR'dur.
Sözleşme konusu tesisin dizayn, üretim, sevkiyat ve montaj işlemlerinin Nisan 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
ISBTR.E payları 15 Aralık seans sonuna kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek
16/11/2023 06:22:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ISBTR.E payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ISBTR.E payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri) internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Anatolia Geneworks'un WHO Türkiye Ofisi'nin Solunum Yolu PCR Kit Alımı talebine sunduğu teklif uygun bulundu
16/11/2023 06:22:00
Anatolia Geneworks'un Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisi'nin Solunum Yolu PCR Kit Alımı talebine sunduğu teklif uygun bulundu.
"Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisi'nin Solunum Yolu PCR Kit Alımı talebine şirketimiz teklif sunmuş, ilgili kalemin şirketimizden tedariği uygun bulunmuştur. Bahse konu kitlerin teslimi Kasım 2023 sonu itibarıyla planlanmaktadır. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
REEDR.E payları 15 Aralık seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
16/11/2023 06:23:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında REEDR.E payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında REEDR.E payları 16/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 15/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Selçuk Gıda, bağlı ortaklığı Sel Enerji'ye ait gayrimenkulün satışında tapu devrini gerçekleştirdi
16/11/2023 06:23:30
Selçuk Gıda, bağlı ortaklığı Sel Enerji'ye ait gayrimenkulün satışında tapu devrini gerçekleştirdi.
"Şirketimizin Bağlı Ortaklığı Sel Enerji Üretim ve Dağıtım San.ve Tic.A.Ş.'ne ait İzmir İli Konak İlçesi Mersinli Mahallesi 1509 Ada 14 Parsel'inde bulunan yatırım amaçlı gayrimenkulümüzün satışı hakkında, bugün itibarıyla Gazi Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ne tapu devri gerçekleştirilmiştir.
Satış bedeli 15.000.000 TL dır.
01.11.2023 tarihinde 5.000.000 TL ön ödeme alınmıştır.
Kalan bakiye bugün 10.000.000 TL hesaplarımıza alıcı tarafından yatırılmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Hitit Bilgisayar ile THY arasında, "Dağıtım Hizmetleri Sözleşmesi" akdedildi
16/11/2023 06:23:45
Hitit Bilgisayar ile Türk Hava Yolları (THY) arasında, Crane Acente Portalı teknoloji platformu ve dağıtım altyapısının kullanımına istinaden "Dağıtım Hizmetleri Sözleşmesi" akdedildi.
"Şirketimiz ile Türk Hava Yolları AO ("THY") arasında; Şirketimizin Crane Acente Portalı ("Crane APP") teknoloji platformu ve dağıtım altyapısının kullanımına istinaden "Dağıtım Hizmetleri Sözleşmesi" ("Sözleşme") akdedilmiştir. Bu Sözleşme uyarınca, THY uçuşlarının ve diğer ek ürün ve hizmetlerinin ("Havayolu İçeriği") yetkili acenteler tarafından Crane APP kullanarak en güncel IATA standartlarına uygun şekilde satışı ve yönetimi mümkün hale gelmektedir. Sözleşme kapsamındaki Havayolu İçeriği'nin dağıtım ve satışı, THY'nin mevcut dağıtım ve satış kanallarından bağımsız ek bir hizmet olarak gerçekleştirilecektir.
İşbu içsel bilginin kamuya açıklanması 15.02.2023 tarihli Genel Müdür onaylı erteleme kararı ile ertelenmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kalekim bağlı ortaklığı Kalekim Lyksor, Mersin Şubesi'nde seri üretime başladı
16/11/2023 06:24:15
Kalekim bağlı ortaklığı Kalekim Lyksor, Mersin Şubesi'nde deneme üretiminin tamamlanmasının ardından, 90.000 ton kurulu kapasite ile seri üretime başladı.
"Şirketimizin bağlı ortaklığı Kalekim Lyksor Kimya Sanayi A.Ş.'nin, üretim ve ticari faaliyetlerini geliştirmek amacıyla, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Burhan OSB Mah 2 OSB 8. Cad. N3 120 Ada 3 Parsel, Mersin adresinde kurulan Kalekim Lyksor Kimya Sanayi A.Ş Mersin Şubesi'nde, deneme üretiminin tamamlanmasının ardından, 90.000 ton kurulu kapasite ile seri üretime başlanmıştır.
Mersin şubede üretimin başlaması ile Diyarbakır'daki 65.000 ton kurulu kapasitesi olan tesiste üretime son verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
BMS Çelik Hasır, Yalova Makine İhtisas OSB'de ek yatırım amacıyla 20 milyon TL bedelle yeni alan aldı
16/11/2023 06:24:00
BMS Çelik Hasır, Yalova Makine İhtisas OSB'de ek yatırım amacıyla 20 milyon TL bedelle yeni alan aldı.
"Yönetim Kurulumuzun 15.11.2023 tarihli kararına istinaden Yalova İli Çiftlikköy İlçesi Laledere ve Gacık köyleri mevkiinde 10.000m² alanda yapılan yatırımımıza ek olarak artan üretim taleplerimizi karşılamak amacıyla 20.000.000,- TL bedelli 5.000m² alan daha satın alınmasına karar verilmiş olup 5.000.000,-TL avans bedeli ödenerek ön tahsis işlemi tamamlanmıştır.
Yatırımımıza ilişkin gelişmeler oldukça kamu ile paylaşılacaktır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Orge Enerji, ofis yeri tahsis edilmesi hususunda Teknopark İstanbul'a başvuruda bulundu
16/11/2023 06:24:30
Orge Enerji, ofis yeri tahsis edilmesi hususunda Teknopark İstanbul'a başvuruda bulundu.
"E-mobilite girişimlerimizin sürdürülmesinde gerek teknoloji ve yazılım ekosisteminin içinde yer alınmasını, gerekse devlet teşviklerinden yararlanılabilmesini teminen Şirketimize ofis yeri tahsis edilmesi hususunda Teknopark İstanbul'a başvuruda bulunulmuştur. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kuyaş Yatırım, Mersin'de 20 adet arama ruhsatıyla devam eden maden arama faaliyetleri ile ilgili sözleşme imzaladı
16/11/2023 06:24:45
Kuyaş Yatırım, Mersin'de 20 adet arama ruhsatıyla devam eden maden arama faaliyetleri ile ilgili sözleşme imzaladı.
"Mersin ili sınırlarında yaklaşık 40.000 hektarlık alanda 20 adet arama ruhsatıyla devam eden maden arama faaliyetlerimizle alakalı olarak Prof. Dr. Ahmet Hakan BENZER ve Doç. Dr. Hakan DÜNDAR ile sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme konusu işlemler aşağıdaki gibidir.
- Literatür çalışmaları
- Detaylı saha etüdü
- Yüzey örneklerine dayalı jeokimya çalışmaları
- Dijital jeoloji ve topoğrafya haritalarının oluşturulması
- Potansiyel görülen alanlarda sınırlı sayıda sondaj çalışmalarının yürütülmesi
- Sondaj verilerinin metre bazında analizi
- Ön arama ve ön değerlendirme raporunun hazırlanması-kaynak modelleme çalışmaları için yapılacak sondaj lokasyonlarının belirlenmesi
Kamuoyu ve ortaklarımızın bilgisine arz ederiz."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, İndeks Bilgisayar'ın pay ihracını onayladı
16/11/2023 06:25:00
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 526 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz sermaye artıracak.
Şirket'in mevcut 224 milyon TL olan sermayesi artırım sonrası 750 milyon TL'ye ulaşacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, İş Bankası'nın borçlanma aracı ihracını onayladı
16/11/2023 06:25:10
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Türkiye İş Bankası AŞ'nin borçlanma aracı ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Banka 5 milyar TL nominal ihraç tavanlı sermaye benzeri borçlanma aracını nitelikli yatırımcılara satacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Birikim Varlık Yönetim'in borçlanma aracı ihracını onayladı
16/11/2023 06:25:20
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Birikim Varlık Yönetim AŞ'nin borçlanma aracı ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 1 milyar TL nominal ihraç tavanlı tahvil/finansman bonosunu nitelikli yatırımcılara satacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Altınyıldız'ın borçlanma aracı ihracını onayladı
16/11/2023 06:25:30
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon AŞ'nin borçlanma aracı ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 1 milyar TL nominal ihraç tavanlı tahvil/finansman bonosunu nitelikli yatırımcılara satacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Garanti Faktoring'in borçlanma aracı ihracını onayladı
16/11/2023 06:25:40
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Garanti Faktoring AŞ'nin borçlanma aracı ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 5 milyar 476 milyon TL nominal ihraç tavanlı tahvil/finansman bonosunu nitelikli yatırımcılara satacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Çağdaş Faktoring'in borçlanma aracı ihracını onayladı
16/11/2023 06:25:50
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Çağdaş Faktoring AŞ'nin borçlanma aracı ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 228 milyon TL nominal ihraç tavanlı tahvil/finansman bonosunu nitelikli yatırımcılara satacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Akfen İnşaat'ın borçlanma aracı ihracını onayladı
16/11/2023 06:26:10
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ'nin borçlanma aracı ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 1 milyar TL nominal ihraç tavanlı tahvil/finansman bonosunu tahsisli/nitelikli yatırımcılara satacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Garanti Bankası'nın borçlanma aracı ihraçlarını onayladı
16/11/2023 06:26:30
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Türkiye Garanti Bankası AŞ'nin borçlanma aracı ihraçlarını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Banka 3 milyar TL ve 300 milyon euro nominal ihraç tavanlı ipotek teminatlı menkul kıymeti yurt dışında satacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Nurol Portföy Yönetimi AŞ Büyüyen İşletmeler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kuruluşuna izin verdi
16/11/2023 06:26:40
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Nurol Portföy Yönetimi AŞ Büyüyen İşletmeler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kuruluşuna izin verdi.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Nurol Portföy Yönetimi AŞ Büyüyen İşletmeler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
-
-
SPK, Tekfen Holding'in iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnini onayladı
16/11/2023 06:27:20
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Tekfen Holding'in iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnini onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Tekfen Holding AŞ’nin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Kurulumuzun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği hükümleri çerçevesinde; Şirket’in İstanbul’da bulunan çeşitli gayrimenkullerinin kısmi bölünme yolu ile Şirket’in %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak Tekfen Taşınmaz Yatırım ve Yönetim AŞ ünvanlı anonim şirkete devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metninin Kurulca onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Ensari Deri'nin iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnini onayladı
16/11/2023 06:27:30
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Ensari Deri'nin iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnini onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Kurulumuzun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği hükümleri çerçevesinde, Şirket bünyesinde gayri faal olarak bulunan un fabrikası (arsası ve içindeki tüm makine, demirbaş ve teçhizat ile) ile birlikte kısmi bölünme yolu ile Şirket’in %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak Ensari Un Sanayi Ticaret AŞ ünvanlı anonim şirkete; Şirket bünyesinde bulunan ve gayri faal durumda olan 1 katlı prefabrik binası ve kalorifer dairesi ile arsa vasıflı taşınmazın ambalaj üretim işletmesi olarak faaliyet göstermek üzere kısmi bölünme yolu ile Şirket’in %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak Nexus Sentetik Çuval Ambalaj Tekstil Sanayi Ticaret AŞ ünvanlı anonim şirkete devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metninin Kurulca onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Aktif Yatırım Bankası tarafından AB Sukuk Varlık Kiralama unvanlı bir şirketin kuruluşuna ilişkin esas sözleşme metnine onay verdi
16/11/2023 06:27:40
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Aktif Yatırım Bankası AŞ tarafından AB Sukuk Varlık Kiralama Anonim Şirketi unvanlı bir varlık kiralama şirketinin kuruluşuna ilişkin esas sözleşme metnine onay verdi.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Aktif Yatırım Bankası AŞ tarafından AB Sukuk Varlık Kiralama Anonim Şirketi unvanlı bir varlık kiralama şirketinin kuruluşuna ilişkin hazırlanan esas sözleşme metnine Kurulca uygun görüş verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, İzdemir Enerji'nin kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnini onayladı
16/11/2023 06:27:50
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), İzdemir Enerji'nin kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnini onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin, sermayesinin %100’üne sahip olduğu, halka açık olmayan İzdemir Solar Enerji AŞ’yi devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Invest-AZ Yatırım Menkul Değerler'in Mudanya'da irtibat bürosu açmasını onayladı
16/11/2023 06:28:10
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Invest-AZ Yatırım Menkul Değerler'in Mudanya'da irtibat bürosu açmasını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Invest-AZ Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin “Çağrışan Mahallesi Eski Mudanya Yolu Caddesi Agora AVM Kule Bademli No: 4/2 Mudanya/BURSA” adresinde irtibat bürosu açılması talebiyle yapmış olduğu başvurunun olumlu karşılanmasına karar verildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
-
selamlar hayırlı sabahlar.
-
*abd'de dow jones endeksi 45,74 puan geriledi (0,13%)
-
*abd'de nasdaq endeksi 9,84 puan yükseldi (0,07%)
-
*ftse bursa malezya klcı endeksi %0,2 düşüşle 1461,59 puandan açıldı
-
*singapur'da ftse straits times endeksi %0,3 düşüşle 3123,17 puandan açıldı
-
*çin'de shanghai bileşik endeksi %0,2 düşüşle 3043,62 puandan açıldı
-
*çin'de shenzhen bileşik endeksi %0,3 düşüşle 1910,39 puandan açıldı
-
*çin'de chinext fiyat endeksi %0,35 düşüşle 1971,22 puandan açıldı
-
Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda
17/11/2023 06:00:20
TSİ Ajanda
---- ------------------------------------------------------------------------------------
17 Kasım 2023 Cuma
----------------------
0100- Uruguay Merkez Bankası(BCU), faiz kararını açıklayacak.
0600- Filipinler Merkez Bankası(BSP), 2023 yılının son "Para Politikası
Raporu"nu açıklayacak.
1000- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
bütçesi görüşülecek.
1000- Plan ve Bütçe Komisyonu Meclis'te toplanacak.
1100- İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernández De Cos, Madrid'de mali
konferansın açılışını yapacak.
1130- Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, 33. Frankfurt
Avrupa Bankacılık Kongresi açılış konuşmasını yapacak.
1400- Avrupa Merkez Bankası(ECB) Politika Yapıcı Üyesi ve Avusturya Merkez
Bankası Başkanı Robert Holzmann, ekonomi muhabirleri ile bir araya
gelecek.
1500- Malavi Maliye Bakanı Simplex Banda, bütçeyi parlamentoya sunacak.
1610- İngiltere Merkez Bankası(BoE) Piyasalar ve Bankacılık Başkan
Yardımcısı Dave Ramsden, Profesyonel Ekonomistler Derneği Yıllık
Konferansının açılış konuşmasını yapacak.
1615- İngiltere Merkez Bankası(BoE) Politika Yapıcı Üyesi Megan Greene,
para politikasının görünümü hakkında bir panelde konuşacak.
1630- Angola Merkez Bankası(BNA), faiz kararını açıklayacak.
1645- Boston Fed Başkanı Susan Collins, Boston Fed'in ev sahipliğini
yaptığı "Tam İstihdamı Yeniden Düşünmek" başlıklı konferansta konuşacak.
1645- ABD Merkez Bankası(Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael
Barr, Takas Odası Yıllık Konferansı'nda konuşacak.
1745- Chicago Fed, Yıllık Topluluk Bankacıları Sempozyumu öncesinde Başkan
Austan Goolsbee'nin ekonomiye ilişkin açıklamalarının metnini
yayınlayacak.
1800- San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, 33. Frankfurt Avrupa Bankacılık
Kongresi kapanış konuşmasını yapacak.
1800- Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Piero Cipollone,
Avrupa Parlamentosu'nda Yeşiller/EFA tarafından düzenlenen dijital
euro konulu çevrimiçi yuvarlak masa toplantısına katılacak.
1815- Boston Fed Başkanı Susan Collins, CNBC'ye röportaj verecek.
- Slovakya Bratislava Menkul Kıymetler Borsası "Demokrasi Günü"
nedeniyle kapalı olacak.
- Çek Cumhuriyeti Prag Menkul Kıymetler Borsası "İhtilal Günü"
nedeniyle kapalı olacak.
- 2023 III. Geçici Vergi Dönemine (Temmuz-Ağustos-Eylül) Ait Gelir
Geçici Vergisinin Beyanı ve Ödemesi ( İlk ödeme tarihi 1 Ekim 2023,
son ödeme tarihi 17 Kasım 2023)
- 2023 III. Geçici Vergi Dönemine (Temmuz-Ağustos-Eylül) Ait Kurum
Geçici Vergi Beyannamesi Ekinde Kurumlar Vergisi Mükellefleri
Tarafından Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formunun Verilmesi (
İlk ödeme tarihi 1 Ekim 2023, son ödeme tarihi 17 Kasım 2023)
- 2023 III. Geçici Vergi Dönemine (Temmuz-Ağustos-Eylül) Ait Gelir
Geçici Vergi Beyannamesi Ekinde Kurumlar Vergisi Mükellefleri
Tarafından Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formunun Verilmesi (
İlk ödeme tarihi 1 Ekim 2023, son ödeme tarihi 17 Kasım 2023)
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'deAlmanya Başbakanı Olaf
Scholz ile görüşecek.
- Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ve Japonya Başbakanı Fumio
Kishida, Stanford Üniversitesi'nde teknolojik işbirliği konulu bir
yuvarlak masa toplantısına katılacaklar.
- ABD Başkanı Joe Biden, San Francisco'daki APEC Ekonomi Liderleri
Forumu'nun oturum arasında Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez
Obrador ile bir araya gelecek.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Borsa İstanbul'da İşlem Gören Şirketlerin Genel Kurul Tarihleri
17/11/2023 06:00:40
TSİ Ajanda
---- ------------------------------------------------------------------------------------
20 Kasım 2023 Pazartesi
----------------------
1000- Doğuş Oto'nun Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
21 Kasım 2023 Salı
----------------------
1100- Koroplast'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1400- Smartiks'in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
1500- Borusan Mannesmann'ın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı
gerçekleştirilecek.
22 Kasım 2023 Çarşamba
----------------------
1400- Batısöke'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
1500- Batıçim'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
24 Kasım 2023 Cuma
----------------------
1100- Katmerciler'in Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
27 Kasım 2023 Pazartesi
----------------------
1000- Kervan Gıda'nın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
1000- Adese'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
28 Kasım 2023 Salı
----------------------
1100- Tümosan'ın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
29 Kasım 2023 Çarşamba
----------------------
1400- Suwen'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
30 Kasım 2023 Perşembe
----------------------
1100- İzmir Fırça'nın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
1100- Denge Yatırım Holding'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı
gerçekleştirilecek.
1400- Kaplamin'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
5 Aralık 2023 Salı
----------------------
1100- Ensari Deri'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
6 Aralık 2023 Çarşamba
----------------------
1000- Martı Otel'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
7 Aralık 2023 Perşembe
----------------------
1100- Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı
gerçekleştirilecek.
9 Aralık 2023 Cumartesi
----------------------
1300- Birko'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
11 Aralık 2023 Pazartesi
----------------------
1400- Anadolu Isuzu'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
20 Aralık 2023 Çarşamba
----------------------
1000- Can2 Termik'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
1130- Odaş'ın Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Çimsa'nın iştiraki SBS'nin sahip olduğu Sabanci Global Technology Center faaliyetine başladı
17/11/2023 06:20:30
Çimsa'nın iştiraki Sabanci Building Solutions BV (SBS)'nin Almanya'nın Münih şehrinde %100 oranında pay sahibi olduğu Sabanci Global Technology Center Gmbh (SGTC) faaliyetine başladı.
"Şirketimizin Hollanda'da faaliyet gösteren iştiraki Sabanci Building Solutions BV (SBS)'nin yapı malzemeleri alanında geleceğin teknolojilerine yatırım yapma ve bu alanda teknoloji üreten şirket olma hedefleri doğrultusunda, Almanya'nın Münih şehrinde SBS BV'nin %100 oranında pay sahibi olduğu Sabanci Global Technology Center Gmbh (SGTC)'ın kuruluş ve örgütlenme işlemleri tamamlamış ve SGTC faaliyetine başlamıştır. Bu gelişmeyle birlikte SBS BV ana faaliyet konuları olan beyaz ve gri çimento, kalsiyum alimünat çimento (CAC) ve diğer sürdürülebilir yapı malzemelerinin küresel ticaretine ek olarak ilgili alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de başlamış bulunmaktadır.
Münih Teknik Üniversitesi (Technische Universität München) kampüsünde kurulmuş olan SGTC, başta CAC olmak üzere, yapı malzemeleri alanında yenilikçi, çevresel ürün ve teknolojilerin geliştirilmesine dönük araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütecektir. Bu faaliyetlerin SBS BV'nin yapı malzemeleri alanındaki global hedeflerini desteklemesi ve teknoloji üretimine öncülük etmesi hedeflenmektedir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Polisan Holding bağlı ortaklığı Poliport Kimya sekizinci tank çiftliğinin yenilenmesi ve modernizasyonu için yatırım kararı aldı
17/11/2023 06:21:30
Polisan Holding bağlı ortaklığı Poliport Kimya sekizinci tank çiftliğinin yenilenmesi ve modernizasyonu için yatırım kararı aldı.
"Bağlı ortaklıklarımızdan Poliport Kimya San. ve Tic. A.Ş.'den yapılan bildirime istinaden 5.850 m3 kapasiteye sahip olan sekizinci tank çiftliğinin yenilenmesi ve modernizasyonu için yatırım kararı alındığı bildirilmiştir. Yatırım tutarı yaklaşık beş buçuk milyon ABD doları olan projenin 1 Eylül 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır. Sekizinci tank çiftliğinin yenilenmesi ile birlikte Poliport Kimya San. ve Tic. A.Ş.'nin satış gelirlerinin olumlu etkilenmesi beklenmektedir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter