Tam şelale öncesi havası gibi. O kadar korkak güvensiz olduk ki tarihi zirvelerde ( tabi tl bazlı dolar bazlı komik... ) long sentimente geçemiyoruz. Poz yok izliyorum spot iyi gidiyor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tam şelale öncesi havası gibi. O kadar korkak güvensiz olduk ki tarihi zirvelerde ( tabi tl bazlı dolar bazlı komik... ) long sentimente geçemiyoruz. Poz yok izliyorum spot iyi gidiyor.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar bazlı endeks mukayesesi yanlış olur.Çünkü 2002-2012 yılı arası 10 yıl ,yüksek enflasyona rağmen dolar/tl kuru neredeyse sabit kaldı,TL aşırı değerlendi.Bu seviyeyi referans alıp karşılaştırma yapmak yanlış olur.
Bence o dönemdeki şirketlerin karlarıyla piyasa değerleri arasındaki rasyoları mukayese etmek daha sağlıklı olur.Ama tabii bu bir ham mukayese olur.
Fiyat/kazanç oranı daha yükseğe ve düşüğe gitmişse bunun nedenlerini de analiz edip,haklı nedenlere dayanıp dayanmadığını analiz ederek aynı baza getirmek gerekir.Örneğin:
-O zaman ülke kredi notu ve şirket kredi notu ne,şimdi ne.
-O zaman bankaların kredi batağı riski ne kadardı şimdi ne kadar,
-O zaman şirketlerin özvarlık karlılığındaki trend ne yöndeydi,şimdi hangi yönde,
-O zaman şirketlerin borcu ve bunun cirosuna ve yarattığı nakit akışına oranı neydi,şimdi ne durumda.
-Şimdi şirketlerin F/K oranı yüksekse bu yatırım harcamalarından mı kaynaklanıyor,yatırım harcamaları tamamlandıktan sonra F/K ne olur,
gibi...
Bizim borsa neyi fiyatlıyor anlamadım ...... güzel tezgah dönüyor yukarı gidecek algısı oluşturdular.....
pozitif açan tuprs ve petkm ikilisine eregl de eşlik etmeye başladı.. biraz da tcell destek verse, kim takar bankalara basan ******** evlatlarını..
yürü bakalım eregl, sen de yürü tcell
garan_ kıpırdayamazken viop tınlamıyor gözüküyor. çok ilginç bir durum bence