SO hiç bir tabanı olmayan birisi.Sen onun lehine çekildin.SO da BENDE çekiliyorum derse.Der mi Demez mi.SO kim ya.
Printable View
SO hiç bir tabanı olmayan birisi.Sen onun lehine çekildin.SO da BENDE çekiliyorum derse.Der mi Demez mi.SO kim ya.
Cumartesi kapım çalındı baktım iyi giyimli beyefendi birisi, komşum ben milletvekili adayıyım bana oy verir misin dedi. Sonra internetten baktım avukatmış. Şimdi kontrol ettim liseden itibaren çok iyi de eğitim almış.
Üzüldüm, yani o şekilde birinin kapı kapı dolaşması beni etkiledi.
Bir de zamanında bir seçim sonrası mikrofonlara konuşan birini gördüm giyim kuşam milletvekilliğinden ziyade militanlığa yaraşır. Sonradan giyim kuşam traş vs janti oldu çok çok yükseldi.
Şu ikinci adamdan bir tane daha hatırladım o da çok çok yükseldi.
RTE'nin durumu farklı, yokdan var olan birisi, onu ayrı yere koyuyorum. Yani e-maili olmadığı için zengin olan adam gibi bir şey.
4487 geldi sanki erken geldi ama aceleleri var demek ki Naci Ağbal satışında olduğu gibi HSBC'den sert çıkış var.
https://i.hizliresim.com/m7b1yiy.png
https://i.hizliresim.com/h6fxsqn.png
Her 2 aday da çekilirse,o zaman Cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan için referanduma döner.Oylar Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına evet ve hayır olarak tasnif edilir, oylamaya katılanların %50'sinden 1 fazlası Erdoğan'a hayır derse ,Cumhurbaşkanlığı seçimi sıfırdan aynı veya farklı adaylarla tekrarlanır.TBBM seçimleri tekrarlanmaz.(Anayasa madde 101)
MADDE 101- (Değişik: 16/4/2017-6771/7 md.)
Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk
vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir.
Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.
Cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına
veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile en az yüzbin seçmen aday gösterebilir.
Cumhurbaşkanı seçilen milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer.
"Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday, Cumhurbaşkanı seçilir. İlk
oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oylama yapılır. Bu oylamaya,
ilk oylamada en çok oy almış iki aday katılır ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday, Cumhurbaşkanı seçilir.
İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde;
ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılır. İkinci oylamaya
tek adayın kalması halinde, bu oylama referandum şeklinde yapılır. Aday, geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı
takdirde Cumhurbaşkanı seçilir. Oylamada, adayın geçerli oyların çoğunluğunu alamaması halinde, sadece
Cumhurbaşkanı seçimi yenilenir.
Seçimlerin tamamlanamaması halinde, yenisi göreve başlayıncaya kadar mevcut Cumhurbaşkanının görevi
devam eder"
Aksam seansinda taban acilirsa 4788 civari. Kafadan 500 puan yiyor viobda. Bugun batan cok olmustur. Oynamayin viob pismanliktir.