Originally Posted by
enki
Yok yok sevgili Human, satmak gibi bir niyetim yok..benimki sadece bir durum tesbiti yapmaktı..Bora abininde farklı düşüneceğini sanmıyorum..
Şimdi geçen aylarda yine BIS'in bir raporundan bahsetmiştim; globalde Japon, Almanya, İngiltere'deki vb..sürüsüne bereket bankanın vede kurumların pozisyonları kendi para birimlerinden çok dolarla alınmış durumda..
Peki bu pozisyonların hatırı sayılır miktarı nerede, EM'lerde..çünki gelişmiş ülkelerde getiriler malum..dolayısıyla karların devamı yada pozisyonların zararla sonuçlanmaması için doların zayıf kalmaya devam etmesi gerekli dünyada..
Kısaca sentral bankerlerin 2008 sonrası yarattığı balonlar sayesinde piyasalar aldıkları tonlarca pozisyondan vazgeçmek istemiyorlar..sentral bankerlerde durumun farkında ve yavaş yavaş, ürkütmeden kontrolü ele almaya çalışıyorlar şu sıralar..yoksa gidişatın duvara doğru olduğunu görüyorlar..
Bu konuda pek çok yorum yapılabilir ama benim kanaatim bir yerlerde sentral bankerler ile piyasalar kesişecekler şeklinde düşünüyorum..bakalım zaman ne gösterecek, kanlı mı kansız mı olacak kısaca..:)
Neyse zararda felan değilim ama kendi açımdan fiktif bir şeylerin üzerinde oturmaktansa zarar etmeyi tercih ederim..kaldıki yurtiçinde TL'nin durumunu enflasyon ve getiri açısından iyi değerlendirmek lazım..zaten risk sevmiyenler için %100 dolarda kalmak yerine çok önceleri portföy altın veya Euro ile çeşitlendirilmeydi bence..saygılar..