Bütün bu tartışmalardan benim vardığım sonuç : hisse fiyatı 1.55 civarı satıp (temettüden önce) Tekrar iskonto oranı %65 civarı olunca almak. (1.10 ve altı gibi)
Printable View
Bütün bu tartışmalardan benim vardığım sonuç : hisse fiyatı 1.55 civarı satıp (temettüden önce) Tekrar iskonto oranı %65 civarı olunca almak. (1.10 ve altı gibi)
Beyler şimdi olumsuz düşünen arkadaşlar; temettüye kadar yani şubat marta kadar yükselir sonra çakılır mı diyorlar ? Yoksa şimdilerde mi çakılır diyorlar ?
Size ne? Kendisi Gayet mantıklı yorum yapıyor ve kendisinden işyatın hareket mekanizmasını öğreniyorum.
Siz fazla gaza gelmiş bir haldesiniz. Sizi uzunca bir süredir engellememek için kendimi zor tuttum ama daha fazla dayanamayacağım. Selametle.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslında ben düşecek ya da çakılacak da demiyorum.
Hatta son saniyeye kadar (yani 1,40'a kadar) bu hisseden her çıkışımda (başka kağıttan elde ettiğim kar sonrasında) tekrar ISYAT'a girerek bu hisseye olan güvenimden taviz vermedim. :halay:
Benim yazdıklarım yön vermek için değil. Çekincemi ifade ediyorum. :ok:
Kağıt baskı altına girebilir. Ben böyle düşünüyorum. :thumbdown:
Benim gibi düşünen varsa ya da tersi de olabilir bunları somut veriler üzerinden değerlendirelim.
Yukarıda yazdığım gibi TEMETTU-ORIENTED yatırımcılar için hissenin fiyatının önemi yok.
Kağıt iskontolu olduğu müddetçe (faizlerdeki yükselmeler dışında) her zaman enflasyonun üzerinde getiri sağlar.
Ama ne kadar yukarıda bilmiyorum. Bu ne kadar tatmin edici oluru da bilmiyorum.
Gelir tatmin edici olmazsa kağıdın yatırımcısı alternatif kağıtlara kayar mı onu da bilmiyorum.
Bu hafta biraz zamanım bol olduğundan fazla yazmış olabilirim.
Yarından itibaren seyahatim olacak.
Herkese bol kazançlar diliyorum
Mrasen in yorumlarından ne fayda gördünüz ..anlayamıyorum..adam devamlı kağıdı kotuluyor ve kağıtta devamlı yükseliyor.. isyat mı idare eden kişiler içinde olsa anlarım..biri benim için fazla gaza gelmiş diyor, keşke gelseydimde daha fazla alsaydim..
Sn.mrasen,
Yorumlarınız son derece tutarlı ve mantıklı. Diğer yazarlardan ayrıştığınız (ayrıştığımız) temel nokta şu galiba; işyat hisse senedi midir yoksa fon mu? Hangi noktadan baktığınıza ve hangi vade ile edindiğinize göre farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.
Ha peki bu kadar boş ve olumsuz yazıya cevap vermek gerekir mi? Ben olsam vermem.
İsteyen istediği gibi alsın satsın şu an hisse herkese kazandırıyor zaten.
Yazdıkların fena değil aslında, belirli bir mantığı var. Temettüye kadar elimde tutarım, hele 1.75 i görsün o zaman gazlar giderim diyorsun. Zaten 1.0x dan mallanmaya başladın temmuzda, şubatta satacaksın mis gibi kâr. Buraya kadar hiç sorun yok, felsefeni anlatıyorsun millet de bir fikir ediniyor.
Ancak öyle bir yazıyorsun ki fikir senden farklı ise saygın yok, acımadan eleştiriyorsun. Farkındasın ama umrunda da değil. Her sayfada, her forumda senin gibi of kac tane var.
Bu sayfalar egoist fikirlerini okuyalım diye değil, herkes bildiğini paylaşsın diye var.
Yazarları kaçırıyorsunuz yetmiyor, fikri olan da azar yerim diye yazmaktan cekiniyor.
Yazan yazsın kardeşim sana ne, sen yazmışsın bana ne? Seni okumuyorum ki! Ama verilen cevaptan kimin sataştığını bal gibi biliyorum, o bile beni rahatsız ediyor.
Yazın kardeşim yazın.Siz yazmazanız meydan bunlara kalacak.
Sen de yaz. Biraz daha tanısınlar seni.