-
Ortaklar cümleten hepinize merhaba. Çok iyi konuşuyoruz, patates diyoruz, soğan diyoruz, yok domates diyoruz, salça diyoruz, diyoruz da diyoruz. İhracaat yapıyoruz diyoruz, bu hissenin derdi nedir yahu? Yoksa ihracaat yapmıyoruz da bunları semt pazarında mı satıyoruz. Yahu şu son 3-4 gündür hiç bir tepki vermiyor bu şereften yoksun hisse senedi... Doğal olarak insan kıllanıyor ister istemez... Bu sermaye artırımı için de SPK'dan haber gelmedi! Acaba red edilecek de sözde bunun sancısını mı yaşıyor zaar.
Hepinize saygılar, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...
-
-
Kendime notumdur..
-Elektrik fiyatları 2023 yılı 2.çeyrekte,2022 yılı 4.çeyreğe göre yüzde 30,2023 yılı 1.çeyreğe göre de yüzde 15 daha düşüktür.1.çeyreğe göre üretim biraz daha fazla olduğundan kar marjı olumlu etkilenecektir.. https://www.myenerjisolar.com/yillar...ife-fiyatlari/
-Torbalı GES devreye girdiğinde(haziran ayı içerisinde kap haberini bekliyorum) kar marjı daha da olumlu etkilenecektir.
-2023 yılı 1.çeyrek sonunda yaklaşık 600 milyon döviz fazlalığı olduğundan,bu akşam ki döviz kurları üzerinden yaklaşık 120 milyon lira net döviz karı elde edecektir.(07.06.2023 tarihi itibariyle,haziran sonu 2.çeyrek yaklaşık kambiyo karı ortaya çıkacaktır.)
-ABD ve İtalya için paylaştığım makalelerden sizler de okumuşsunuzdur,bu ülkelerin salça ihracat değerleri(GTIP:200290) 2 doların üzerine çıktı.Türkiyenin de 1,9-2,0 dolar arasında olup dövizin Türk Lirasına göre değer artışı da ihracatımızı olumlu etkileyecektir.
-İtalya ve İspanyada sözleşmeli domates fiyatı ton başına 150 euro ve Kaliforniyada 160 dolar iken bugün ki döviz kuru üzerinden bizdeki fiyat 110-120 euro olduğundan üretim maliyetlerimiz ve dolayısıyla ihtacat için daha uygun fiyatlı durumda olacağız.
-Bezelye için güçlü bir sezon geçirildi,kendi makinası ile hasat yapılarak da maliyetler için avantaj sağlandı.
-Haziran ayı içerisinde bedelsiz sermaye artışının yapılarak sonuçlandırılması beklentilerim içerisinde.
-Beklenti içerisine girmesem de Tat Gıda nın alınması olumlu yansır,alınmasa da satış fiyatının yüksek fiyatlarla olması orta ve uzun vadede bizi de ayrıca sektör değerlenmesini de olumlu etkiler.
-Çok kabaca hesabım şu arkadaşlar(2024 yılı için ve mevcut yatırımlara göre)..Şu an yaklaşık kapasite 400.000 ton,Bor fabrikası ilavesi ile yaklaşık 600.000 ton olur.Yüzde 65 kapasite ile çalışılırsa yaklaşık 400.000 ton üretim ve satış kabul edersek..Fiyat olarak da salça 2 dolar,turşu 1,2 dolar,sebze konserveleri 2 doların üzerinde ve dondurulmuş gıdaları da kattığımızda hepsinin ortalama cirosu 2 dolar dersek(iklim değişikliği ile rekolte kaybı fiyatları arttıracak olsa da temkinli bir fiyat bana göre) 800.000 dolarlık bir satış hacmi oluşur ki dolar kurunu 23 lira desek(bugün için) 18,4 milyar yıllık ciro oluşabilir.Yüzde 25 kar marjı dersek(2018 yılı ve sonrası için en düşük kar marjı 25 olmuş) 4,5-5 milyar lira civarı bir net kar oluşabilir ki bu da şu an ki sermayenin 10 katına ulaşmak demek..
Arkadaşlar,zihnimdekilerin ve beklentilerimin yazıya dökülmüş hali sadece,ASLA AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
-
Elinize,emeğinize sağlık.
SM-A207F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Teşekkürler Efe Hocam elinize yüreğinize sağlık olsun:ok: her şey çok güzel olacak ..
-
-
Sanırım bu hafta SPK sadece bedelli sermaye artışlarının başvurularını görüşmüş arkadaşlar..
https://spk.gov.tr/data/64822e0f8f95...35/32-2023.pdf
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
-
Dövizin artışıyla birlikte Avustralya ya yapılan ihracat için İtalya ve ABD ye göre daha avantajlı olabiliriz diye düşünüyorum..
https://www.tomatonews.com/en/austra...22_2_2009.html
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..