Sn patrick altın yaygın olsa ucuz olsa herşeyde altın kullanılır,altının yerini tutabilecek onun özelliklerine sahip başka bir metal yok.Elbet kullanım alanı çok,istenirse daha da çoğalır da pahalı olduğundan kullanımı sınırlanıyor ister istemez.
Printable View
O yüzden sadece yukarıda örneğini verdiğim CPU GPU gibi hata oranı minimal düzeyde olması istenen ünitelerde kullanılıyor. Bu parçaların hata yapması, okside olması gibi bir ihtimal yok bilgisayar dünyasında. Altın fiyatı artarsa elektronik dünyası bunu kaldıramaz o yüzden düşük tutulmak zorunda. Öyle veya böyle... bakalım nereye kadar.
Pinleri bakırdan üretilmiş bir işlemci ya da ram düşünün bakalım o bilgisayara ne oluyor. 7/24 mavi ekran. :p
Konu ile alakasiz oldugu ama djoz'un yazdigi ile baglantisi oldugu icin djoza sormak istiyorum. Elimde iki tane eski bilgisayar var. satabilecegim yer var mi ankara'da?
Sn patrick bir yazıda okuduğum kadarı ile,bu cihazlarda kullanılan altın ve gümüş miktarı çok düşük miktarlarda olduğu için altın veya gümüş fiyatları üç dört katına gitse bile cihazlarda çok fazla maliyet artışı doğurmayacağı yazılıyordu.Konunun ayrıntısına vakıf değilim,ama elektrikli arabalarda kullanılan gümüş miktarına bakıyorum,gümüş fiyatları katlasa bile totalde fiyatda çok absurd oynamalara neden olmaz diye düşünüyorum.
Kesinlikle :yes:
İnsanlar ellerine kağıtlar (ve şimdi de dijital kodlar) tutuşturularak, elle tutulur gerçek varlıklardan uzaklaştırıldı.
Vitamini ilaçlardan alan birinin, elmaya armuta portakala yabancılaşması gibi.
Meyve alanları görmek, meyve almayanlara tuhaf geliyor bu yüzden. :)
Doğru gözlem. İnsanlar çocuğuna balık alıp yedirmiyor ama en pahalı balık yağı şurubuna 200 lira para veriyor. O paraya kaç kilo balık alınır. Neyse biz önlemimizi alalım, sigortamızı yapalım da... bu kadar sinek b*k yiyorsa yanılıyor olamazlar diyip biz de sıraya girecek değiliz. :p
Doğru olabilir ama şu mikroçip kıtlığı ile fiyatları uçan Texas inst, Taiwan semiconductor falan görünce mikroçipin kıtlığı olabiliyorsa altının da olur diye düşünüyorum.
Valla türev türevdir,asla aslının yerini tutmaz.
En komiği ve aklımızla dalga geçeni de bitcoin digital altındır martavalı.Adamlar resmen sosyal deney yaptılar baya baya da etkili oldular.Altın nire bitcoin nire.Aynı cümlede bile kullanılmamalı ya neyse.